Logitech F710 İncelemesi
Ürün inceleme serimize Logitech’in F serisinden titreşimli ve kablosuz gamepad’i Logitech F710 incelemesi ile devam ediyoruz.
Gamepad’in fiyatı benim için yüksek geldiğinden ikinci elde sağlam bir tane aradım. Aramalarım sonucunda sahibinden.com’da 70 liraya sağlam bir tane buldum ve sipariş ettim. Neyse ki umduğum gibi paket sağlam bir şekilde geldi ve ürün de gayet temizdi. Birinci şoku atlattıktan sonra gamepad’i hemen internetten bulduğum bir çevrimiçi gamepad kontrol testine soktum. Tuşlarda herhangi bir oynama, basıklık veya geç algılama yoktu. Gamepad gayet sağlam bir şekilde denildiği gibi sıfırdan farksız olarak elime ulaşmıştı.
Öncelikle gamepad’i elime aldığımda pili yokken bile gayet ağır bir gamepad olduğunu belli etti. Ele tam oturan kıvrımlı rahat bir yapısı var. Analoglar gayet rahat ve yumuşak. Tuşlar da aynı şekilde sade ve kullanışlı. Tetiklere gelince; tetikler DualShock 3 gamepad’ine göre sert. Fakat kullandıkça alıştım. Şimdi DS3 gampadini elime alınca tüy kadar hafif geliyor.
Bu gamepad’i serinin diğer ürünlerinden farklı yapan ise kablosuz olması. 310’da titreşim yok. 510’da titreşim var. 710’da kablo yok, titreşim var. Demişken titreşimine gelelim. Halihazırda kullanırken titreşim tuşuna basarak bu özelliğini açıp kapatabiliyorsunuz. Açıldığında uzun titreyerek kapandığında ise kısa titreyerek geri bildirim veriyor. İlk kullandığım zamanlar pili çabuk bitirir diye titreşimi pek fazla kullanmıyordum. Ancak sonuçta bu gamepadi alırken ‘Titreşimi de olsun.’ diyerek aldım. Bir aya yakın bir süre yoğun olarak bu şekilde kullandım. Hâlâ aynı piller var içinde daha yeni uyarı vermeye başladı. Pili azalınca da ‘mode’ tuşunun yanındaki ışık yanıp sönüyor. Gamepad kablosuz olduğundan haliyle yanında bir de nano alıcı geliyor. Eğer gamepad’i bir yere götürecekseniz nano alıcıyı koyabilmeniz için pil kapağının altında küçük bir alan bulunuyor. Aynı kablosuz farelerde olduğu gibi. Çekim alanı gayet yeterli. Bilgisayarı kablosuz olarak televizyona bağladığımda arada duvar varken yaklaşık 20 metre mesafeden kesintisiz bir performans alabiliyorum.
Gamepad’i daha çok GTA V ve ETS 2 oynarken kullandım. GTA V’in çatışma anlarında gamepad bir yere kadar tabi ama özellikle uçak sürmesi oldukça zevkli. Fakat tetikler biraz sert olduğundan dolayı The Crew’in 2 saatlik yarışlarında veya ETS 2’nin uzun süren teslimatlarında parmağınızı yorabiliyor. Bunu gaz ve fren kontrolünü analog tuşlarına geçirerek çözüyorum.
Gamepad tamamen tak kullan olarak tasarlanmış. Hangi oyuna girerseniz girin otomatik algılıyor. Herhangi bir ekstra ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Örneğin ucuz kolların çoğunu bazı oyunlar algılamaz. Bunda öyle bir sorun yok. Sağ taraftaki tuş düzeni de Microsoft’un ürettiği gamepad’e göre düzenlendiği için tutorial ve ipucu bölümlerinde herhangi bir karmaşa yaşamıyorsunuz. Gamepad Steam’in geniş ekran özelliği ile tamamen uyumlu. Ortadaki büyük tuş kolu aktifleştirme gibi bir işe yarıyor. Bunu herhangi bir tuşa bassanız da yapar ama ortadaki tuşu bunun için de kullanabilirsiniz. Steam geniş ekrandaki kontrollerde orta tuş olarak gösterilen kısım bu gamepad’in ortasındaki tuş ile birebir aynı görevi görüyor. Gamepad’in arkasındaki D ve X arasında geçiş yapmaya yarayan tuşu da D’ye getirerek el ile gamepad’in tuşlarına eylem atayabilirsiniz. Tırnağı X’e çektiğinizde zaten her şeyi gamepad’in kendisi hallediyor.
Ben biraz daha ucuza ikinci el aldım fakat fiyatını hak eden sağlam bir ürün. İlk zamanlar biraz farklı geliyor ama kullandıkça alışacak ve seveceksiniz, emin olun.
Merhaba, Viewsonic VX2573-shw ile ilgili forum başlığından geldim. Monitör hakkında bir inceleme yaparsanız çok sevinirim. İyi günler.
Biraz kullanayım, yazacağım.