The Do-Over (2016)

the do over 2016 poster

Max Kessler (Adam Sandler) ve Charlie McMillan (David Spade) eski lise arkadaşlarıdır ve bir buluşma partisinde tesadüfen karşılaşılar. Max hayal ettiği hayatı yaşarken Charlie hayatından hiç de memnun değildir. Max ona inanılmaz bir teklif sunar ve küçük bir geziye çıkarlar. Sahte bir kaza ile kendilerini ölü gösterip yeni bir hayata atılırlar. Fakat bu yeni başlangıç onları hayal bile edemeyecekleri bir belanın içine sürükler.

Adam Sandler bu sene de bizi şaşırtmıyor ve yine komedi türü bir yapımla karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz sene vizyona giren yine komedi türündeki The Ridiculous 6 adlı yapımla oldukça düşük puan almıştı. Fakat bu sene The Do-Over ile yine ilgiyi üzerine çekecek gibi.

The Do-Over komedi türünde bir yapım ve başrolünde Adam Sandler yer alıyor. Adam Sandler’ı tanıyorsanız filmin baştan aşağı komedi olmadığını anlayabilirsiniz ki bu filmde de hafiften bir dram yok değil. Filmi izlemeye başladığınızda aklınızda birkaç soru işaretleri oluşuyor ve üstü kapalı cevaplarla karşılaşıyorsunuz. Yani meraklanmamanız elde değil. Ancak filmin bir yerinden sonra bu sorular karşınıza çıkan sürprizlerle cevabını buluyor.

Filmin senaryosu baştan garip gelse de içine girdiğinizde olayın bambaşka boyutuyla yüzleşiyorsunuz. Filmde karakterlere karşı bakışınızı ve tavrınızı bir anda değiştiren dönüm noktaları var. Adam Sandler çoğu filminde olduğu gibi bu filmde senarist kadrosunda yer almasa da biraz da olsa onun da bu yemekte tuzunun olduğunu fark edebilirsiniz.

Adam Sandler ile başrolü paylaşan oyuncular arasında Paula Patton (Heather) ve David Spade (Charlie McMillan) canlandırdıkları karakterlere o kadar sıkı sıkıya bağlanmışlar ki filmin seyrine dalıp gittikçe ne yapacaklarını tahmin edemiyorsunuz. Oyuncular gerçekten iyi seçilmiş.

The Do-Over ne arşivlik olacak kadar kaliteli ne de izleyip silecek kadar kalitesiz bir yapım. Arasında bir yerde. Ben de bu konuda hayli kararsız kaldım. Filmi derinlemesine izlediğinizde kendinize birkaç mesaj çıkarabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...