Criminal (2016)

criminal movie banner

Tehlikeli bir bilgisayar korsanını takibe alan CIA ajanı Bill Pope (Ryan Reynolds) korsanın yeriyle ilgili çok önemli bilgilere sahip haldeyken gizemli bir şekilde öldürülür. Korsanın yerini bulmanın tek yolu ajanın hafızasını başka birine aktarıp cevabı ondan almaktır. Bunun için de tehlikeli bir suçlu olan Jericho Stewart (Kevin Costner) adındaki bir mahkumu seçerler. Bill Pope’dan çok farklı bir karaktere sahip olan Jericho’ya hafıza aktarımı yapıldığında işin içine duygular da dahil olunca Jericho’nun karakteri zamanla değişime uğrar.

2016 yapımı filmin başrollerini Kevin Costner, Gary Oldman, Gal Gadot ve Tommy Lee Jones paylaşıyor.

Senaryosu biraz basit olsa da bu türün meraklıları için es geçilmeyecek bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Derken şunu da eklemeden geçemeyeceğim: Bu filmi izlememdeki neden aslında aynı türden bir başka filmi izliyor olmamdı. Self/less adlı yapımda da yaşlı bir iş adamı kanserden ölmek üzereyken hiç denenmemiş bir tedaviyi kabul eder ve hafızasını başka bir bedene aktararak yaşamını o bedende devam ettirir. Beni filmin içine çeken daha çok rollerin benzerliği idi. Self/less filminde Ryan Reynolds hafızayı alan kişi iken bu yazının konusu olan Criminal filminde hafızayı veren konumunda bulunuyor.

Criminal adlı yapıma dönersek IMDb üzerinde 10 üzerinden 6~ puan almış olduğunu düşünürsek gayet sıradan, senaryosu basit bir film olduğunu görebilirsiniz. Aksiyon ve macera bakımından pek yüzümü güldürmese de gizem ve gerilim bakımından yeterli idi.

Oyuncu kadrosuna baktığımda kaliteli isimler gördüm ama gelgelelim Kevin Costner ve Gary Oldman dışında başrolde yer alan oyuncuların performansını yeterince sergileyemediklerini düşünüyorum.

Filme psikolojik açıdan bakarak kendimizi oyuncunun yerine koyarsak film biraz daha izlenebilir hale gelebiliyor. Yoksa bana sorarsanız vasatın üstü bir yapım olmuş.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...