Inferno (2016)

inferno movie poster

İnsanlık hastalıktır, cehennem de tedavisidir.

İtalya’nın Florensa şehrinde bir hastane odasında uyanan ünlü semboloji uzmanı Robert Langdon‘ın (Tom Hanks) son birkaç günde olanlara dair bir fikri yoktur ve kendini bir anda bir insan avının hedefinde bulur. Dr. Sienna Brooks‘un (Felicity Jones) ve semboloji bilgisinin yardımıyla Dante’yle ilgili ipuçlarını keşfedip bu bulmacayı çözmeyle uğraşırken bir yandan da Avrupa’nın dört bir yanını içine alan zorlu bir yolculuğa çıkarak anılarını geri getirmeye ve dünya nüfusunun büyük kısmını yok edecek bir virüsü yaymak isteyen çılgın bir adamı durdurmaya çalışacaktır.

Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar filmlerinin devamı niteleğinde olan Inferno’da Robert Langdon bu sefer kaçık fikirleri olan bir adamın peşine düşüyor. Aksiyon, gerilim ve gizem üçlüsü bir an olsun azalmazken oyuncuların performansları da filmi ayakta tutmaya yetiyor. Açık konuşmak gerekirse filmin bir kısmının İstanbul’da geçmesi beni filme çeken en büyük unsurdu. ‘Acaba bu filmde nasıl gösterilmişiz?’ sorusunu kendime sormadan edemedim. Film hakkındaki yorumları okurken bir kitaptan uyarlandığını fark ettim ve kitabı okuyan çoğu kişi filmi beğenmemiş fakat kitabı okumadan filmi izleyenlerin memnun kalacağını belirtmiş. Bu görüş film hakkındaki yorumlarımı tam anlamıyla destekler nitelikte. Çünkü aynen dediği gibi bir an bile olsun sıkılmadım ve pür dikkat filmdeki gizemleri filmdeki karakterlerle birlikte çözmeye çalıştım. Filmin bir serinin devam filmi olduğunu da bu yazıyı yazmadan önce yaptığım araştırmalar sonucunda öğrendim.

Tom Hanks ve Felicity Jones ikilisi filme çok iyi uyum sağlamış. Kısa tutulan birkaç kovalamaca sahneleri hariç genel anlamda performanslarından epey etkilendim. Irrfan Khan ve Sidse Babett Knudsen’ın filmde yer alması da filme ayrı bir tat katmış.

Senaryo açısından baktığımızda filme adını veren Inferno, Dante’nin İlahi Komedyası’nda adı geçen cehennemdir. İyi insanlar arafa giderler. Dürüst dinsizler Limbo denen birinci kata gider. Ne ceza vardır ne ödül. 9 kattan oluşan bu oluşumda insanlar eylemlerine göre bir kata mensup olurlar. Filmin genel konusunda da insanlığın kendi içinde bir hastalık olduğunu ve mutlaka tedavi edilmesi gerektiğine inanan bir milyarder iş adamının düşünceleri peşinde koşan takipçilerinin yardımıyla dünyadaki bütün insanları etkileyen bir eylem hazırlığına karşı koyma durumu ele alınıyor.

Aksiyon dolu sahnelerle bezenmiş gizemli maceraları seviyorsanız Inferno tam sizlik bir film.

Paylaş

3 Cevaplar

  1. Arslan Baltacı dedi ki:

    Kitapları okumadım, serinin diğer fimlerinide izlemedim ama İnferno gerçekten güzel bir film olmuş. Sonunda doğru puzzle parçaları gibi birleşiyor her şey. İstanbul’dan sahneler içermeside hoşuma gitmişti.

  2. Don’t Breathe ve 13 Sins filmlerini inceleyebilirsiniz(fragman izlemeniz film tadı açısından tavsiye edilmez).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...