Piramitler Nasıl Yapıldı?

piramitler nasıl yapıldı

Gizem çözüldü!

Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığına dair özellikle hollywood filmlerinde birçok iddia ortaya atıldı. Çoğu kişinin de kendine göre görüşleri var. Sizce Mısır piramitleri nasıl yapıldı? Hiç düşündünüz mü?

Antik Mısır’da Giza platosundaki Piramitler, birçok kişi tarafından şimdiye kadar yeryüzünde inşa edilmiş en inanılmaz antik yapılar olarak görülüyor. Giza’nin Büyük Piramidi, binlerce yıl önce inşa edilmiş olmasına rağmen, modern araçlar kullanılmadan antik dönemdeki yöneticilerin böyle büyük bir yapıyı nasıl yaptırdıklarına uzmanlar akıl sır erdiremiyor.

piramitler nasıl yapıldı

Büyük Giza Piramidi ile ilgili şaşırtıcı birkaç özellik mevcut:

  • Radyoaktif kum odaları.
  • Taban alanının yüksekliğine bölümü pi sayısını verir.
  • Yüksekliğinin bir milyar ile çarpımı Güneş’in Dünya’ya uzaklığını verir.

Bunları çoğu insan bilir. Fakat asıl sorumuz: İşçiler böyle kusursuz bir yapı inşa etmeyi nasıl başarıyorlardı? Böyle büyük piramitler yapmanın ardındaki mantık ne idi? İnsanlar binlerce yıl önce, 50 ton ağırlığa sahip dev taş bloklarını taşımayı, kaldırmayı ve yerleştirmeyi nasıl başarabildiler? En köklü uyarlamaların bildirdiği gibi, Piramitler devasa inşaatçı orduları tarafından mı inşa edildi? Tarihte, bu teoriden bahseden ilk kişi, Yunan Felsefecisi ve tarihçi Herodot’tur. Heredot, Giza’daki Piramitlerin, aylarca değişen 100.000 kişilik gruplar tarafından 20 yıllık bir süre içinde üretildiğini iddia etti. Bununla birlikte, bunun gerçek olması için bir blok taşın günde 24 saat 3,5 dakikalık bir konuma getirilmesi gerektiği anlamına gelir.

piramitler nasıl yapıldı

Piramidin ağırlığı 5.955.000 ton olarak tahmin edilmektedir. 108 ile çarpılarak, dünyanın kütlesinin makul bir tahmini verilir. Bugün itibariyle, Giza’daki Piramitleri çevreleyen üç temel sorunun cevabını tek bir uzman bile bulamadı. Ancak YouTube’daki bir belgesel, bu şaşırtıcı eserlerin binlerce yıl önce nasıl yapıldığına ışık tutabilir. Belgesel, Piramitleri inşa etmek için kullanılan süreçler hakkında animasyonlarla bilgi veriyor.

İlgili Bağlantılar:

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. Yazılı tarih de; geçmişde teknolojinin pek olmadığı geçer, ancak bununla birlikte bazı teknolojik kalıntılar ve daha da önemlisi bugün bizim kullandığımız ileri teknoloji cihazları olmadan üretilemeyecek yapıtların/ürünlerin kalıntıları bulunmakta. Bazı araştırmacılar geçmişte lazer teknolojisinin olduğunu iddaa ederek, tarihin baştan yazılması gerektiğini savunuyorlar.

    Mısırda bildiğim kadarıyla; günümüzde olmayan (yada oldurtulmayan) kablosuz bir elektrik teknolojisi vardı(bundan ayrı olarak pil teknolojilerinin olduğu neredeyse kesin). Geçmişde çizilmiş bazı haritaların, uçak vb. araçlar olmadan çizilmesinin imkansıza yakın olduğunu haritalar bulunuyor, bu ve benzeri şeyler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...