Xiaomi Mi Band 1S İncelemesi

xiaomi mi band 1s

Bugün Xiaomi firmasının akıllı bileklik pazarına giriş yaptığı ilk ürünlerden biri olan Xiaomi Band 1S modeli hakkında tecrübelerimi ve görüşlerimi paylaşacağım. Öncelikle aldığım bu ürünün Aliexpress‘ten alınma Xiaomi Band 1S modeli olduğunu söylemeliyim. Bu yazıyı bilekliği aldığım günden itibaren yaklaşık altı ay boyunca edindiğim tecrübeler üzerine yazıyorum.

xiaomi mi band 1s aliexpress

Görselde görüldüğü üzere 17.79 dolar yani aldığım zamanın kuruyla yaklaşık 55 liraya denk gelmişti. Tabi aldığınız modele veya pakete göre değişiyor. Ben yanında fazladan bileklik almadan siyah kordonlu olanından sipariş geçmiştim. Bu aldığım model 1S yani ekranı yok nabız ölçeri var. Sadece 1 olan modelde nabız ölçer yok. 2 olan modelin ise küçük bir ekranı var. Tabi bunlar sadece aralarındaki farklar. Alarm, adımsayar vs. gibi özellikler hepsinde var.

xiaomi mi band 1s

Ben bu ürünü daha çok inceleme amaçlı aldığımdan dolayı 1S modelini tercih ettim ki nabız ölçer özelliğine de bir bakayım dedim. Sanıyorum bunu aldığım zaman 2S modeli çıkmamıştı ancak benzer şekilde ekranlı bileklikler vardı. Tercihimi Xiaomi’den yana yaptım.

Gelelim ürün hakkındaki yorumlarıma. Öncelikle Bu ürünün ekranı yok ancak üstünde 3 adet nokta bulunuyor. Bu noktalar sayesinde bileklik size bazı geri bildirimlerde bulunuyor. Örneğin günlük adım hedefiniz 10000 diyelim. 3333 adımı geçtiğinizde bileklik titriyor ve bir nokta yanık durumda 2. nokta yanıp sönüyor. Bu bilgiye istediğiniz zaman bileğinizi göğüs hizanıza getirip sallayarak erişebiliyorsunuz.

xiaomi mi band 1s

Ben adımsayar özelliğinden çok alarm ve çağrı bildirimini kullanmıştım. Motosiklet kullanırken telefon çantamda olduğundan biri arayınca haberim olmayacağı için bilekliği telefona bağlayıp biri aradığında beni bilgilendirmesini istiyorum. Bunu da bileklik hem ekrandaki 3 adet noktayı yanıp söndürerek ve titreşimle geri bildirimde bulunarak sağlıyor.

Bir başka kullandığım özelliği ise alarm. Sabah sizi uykunuzdan uyandıran melodiyi ilk başta ne kadar severek de seçseniz birkaç gün içinde ondan da nefret etmeye başlarsınız. Bu kaçınılmaz bir gerçektir. İşte bu durumda imdadımıza Xiaomi Mi Band 1S yetişiyor. Alarm özelliği sayesinde telefona bağlıyken alarmı istediğiniz zamana kurup sizi uyandırması için programlayabiliyorsunuz. Bunun için telefona bağlı kalmasına gerek yok. Alarm saatlerini kendi hafızasında tutabiliyor. Fakat bu 3 alarm ile sınırlı. Bir de bu kurduğunuz alarmları haftanın belirli günlerinde tekrarlayacak şekilde de ayarlayabiliyorsunuz. Peki alarm nasıl çalışıyor? Çok basit. Bileklik bileğinizde ve uyudunuz. Ayarladığınız saatte bileklik yumuşaktan serte doğru titremeye başlıyor ve sizi gürültüsüz bir şekilde uyandırabiliyor.

xiaomi mi band 1s

Gelelim nabız ölçme özelliğine. Aslında benim aradığım şey belirlediğim zamanlarda veya belli bir süre boyunca kalp ritmini takip etme özelliğiydi. Basit bir nabız ölçer ile bunu denemek istedim ki sonucu az çok tahmin edebiliyordum. Çünkü Xiaomi Band 1S için bu geçerli değil. Bu bileklikle nabız ölçümü yapmak için öncelikle telefona bağlayıp Xiaomi Band uygulamasını açmak gerekiyor. Ölçüme başladığınızda uygulamanın da gösterdiği gibi bileğiniz kalp hizasına getirip ölçüm bitene kadar yaklaşık 10 saniye o durumda tutmanız gerekiyor. Sonucunda kalp atış hızınızı ölçmüş oluyorsunuz. Doğru ölçüyor mu derseniz net bir cevap veremem. Çünkü bilekliğin bileğinize ne kadar sıkı bağlı olduğuna göre ölçüm farklılık gösterebiliyor. Nabız ölçer kısmının bileğe tam temas etmesi lazım ki doğru bir sonuç alabilesiniz. Bunun içinde ölçüm yapacağım vakit bilekliği bir tık daha sıkıyordum. Normalde bileğimde serbest duruyor. Uygulamadan bahsetmişken şuna da değineyim. Xiaomi Band 1S’i telefona bağlayıp uygulamayı açtığınızda size uyku düzeninize göz atmanıza yarayan bir grafik sunuyor. Bunu da bileklik bileğinizdeyken gece uyurken yaptığınız hareketlere göre hesaplıyor.

xiaomi mi band 1s

Eğer bu bilekliklerden hangisini alacağınıza karar vermediyseniz bu modeli alırken bir kez daha düşünün derim. Çünkü şöyle bir şey var. Bileğinde bir şey taşıyorsun ama saate bakmak için cebindeki telefona bakmak zorunda kalıyorsun. Normal durumlarda bileklik takanlar için sorun olacağını sanmıyorum ama bana birkaç işlev için bileklik taşımak gereksiz geldi. İlerde ucuzladığında Xiaomi Band 2 modelini almayı düşünüyorum. Eğer alırsam onun incelemesinde görüşmek üzere…

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...