The Mummy (2017)

the mummy 2017

Antik bir mezar özenle mühürlenmiş bir şekilde yüzyıllardan beri unutulmuş bir çölde yatmaktadır. Bir askeri operasyon uygulanırken şans eseri bu mezar keşfedilir. Ancak mezarı açanların bilmedikleri bir şey vardır. Antik mezarda yatan kraliçenin ruhu bu zamansız keşif nedeniyle uyanır. Yüzyıllar sonra biriktirdiği kin, nefret ve intikam duygusuyla günümüz dünyasına uyanan kraliçe insanlığın kendine boyun eğmesi ve kendisine yapılanları ödetmek için elinden geleni yapacaktır.

1932 senesinde Boris Karloff ve Zita Johann’ın başrolünü üstlendiği The Mummy filmi beyazperdeye çıkacak olan mumya konulu filmler için önemli bir başlangıç noktası olmuştur. Mumyalar Stephen Sommers ile 1999 yılında yeniden beyaz perdede yerini alırken orijinal ‘The Mummy’ Universal Stüdyoları tarafından yeniden çekilerek ortaya bu film çıktı. Filmin yönetmen koltuğunda Andrés Muschietti oturuyor. Senaryo kanadında ise Billy Ray ve Jon Spaiths yer alıyor.

Filme ilk baktığımda Tom Cruise ve Russell Crowe’u başrollerde görünce ister istemez filmi izleme isteğim arttı. Ancak çoğu filmde olduğu gibi oyuncu kadrosu bazen şaşırtıcı olabiliyor. Bu film öyle değil. Demeyi çok isterdim ancak maalesef öyle. Kadro ne kadar iyi olsa da senaryo basit kalmış. Bunun yanına filmin çabucak bittiğini de eklemeliyim. Süre olarak makul bir seviyede ancak izlerken hemen bitiyor. Neden bu kadar aceleci olduklarını anlayamadım. Karanlık Evrenin ilk filmi olması dolayısıyla güzel bir başlangıç ancak tek başına baktığımda o kadar da başarılı bulmadım. Mumyanın makyajı oldukça yeterliydi. Mezardaki antik hava da başarıyla yansıtılmıştı. Film birden fazla mekanda geçse de oldukça sınırlı bir alana sıkıştığını söylemeden edemeyeceğim.

Universal, korku sinemasının akıllarda yer etmiş figürleri ile yepyeni bir sinematik evren oluşturacağını daha önce resmi olarak açıklanmıştı. ‘Tanrılar ve Canavarlar’ın bu dünyasını Mumya filmini yeniden beyaz perdeye aktararak inşa etmeye başladı. Sırada ise “The Invisible Man”, “Bride Of Frankenstein”, “Dr Jekyll”, “The Wolfman”, “Dracula”, “Phantom Of The Opera”, “Creature From The Black Lagoon”, “Hunchback Of Notre Dome” filmleri yer alıyor. The Mummy filmi bu evrenin başlangıç filmi olması sebebiyle izlenmesi gereken bir film. Sizi pek şaşırtmasa da 110 dakika boyunca sıkılmadan izleyeceğiniz bir film olduğunu söyleyebilirim.

Paylaş

1 Cevap

  1. Yasin Ergül dedi ki:

    Bana bekleneni veremeyen fakat yinede kötü olmayan bir filmdi, anlıyorum ki yanlız değilmişim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...