American Truck Simulator için Daha Gerçekçi Ayarlar

american truck simulator

Bu rehberde American Truck Simulator deneyiminizi daha gerçekçi yapacak birkaç adımı ayarı anlatacağım.

Donanım

Kurulumla başlayalım. Öncelikle, çeşitli ekipmanlar sürüş deneyimi üzerinde en büyük paya sahiptir.

Direksiyon Ayarı

Direksiyona geçmeden önce bir süre Euro Truck Simulator 2’yi klavye ve fare ile oynadım. Kullandığım ilk direksiyon Driving Force GT oldu. Motorlu olmayan 900 derecelik (180 sol ve 180 sağ) direksiyon simidi. 285 liraya ikinci el ürün satan bir siteden aldım. Direksiyonun 900 derece olması ve geri bildirim motoru oyun deneyimimde oldukça büyük bir fark yarattı. Direksiyon ile oynarken vites ayarı manuelde olduğu zaman ayrı bir keyif de vermiyor değil. Tabi 18 viteste biraz zorlayabilir.

Optik Hareket İzleyici

Optik hareket izleyici olarak tanımladığımız nesneler piyasada en çok alıcısı olan şüphesiz sanal gerçeklik gözlükleri olsa gerek. Bu nesneler için hareketi izleyip bilgisayara gönderen bir aygıttır. Peki bunu American Truck Simulator’da nasıl kullanacağız? Çok basit. Araç kullanırken trafiği kontrol etmek amacıyla sürekli kafanızı kullanarak sağa sola bakarsınız. Bu sanal gerçeklik gözlükleriyle de aynı işi yapacaksınız. Dolayısıyla sola baktığınızda başınızı sola doğru çekerseniz, oyun içi kamera da sola doğru hareket eder. Aynalarınıza bakmanızı veya kavşaklardan geçişlerde trafiği kontrol etmenizi kolaylaştıracak. Kullanabileceğiniz çeşitli cihazlar var ve bir web kamerası ve doğru yazılımı kullanarak bir tane bile kendiniz kurmuş görünüyorsunuz. Daha profesyonel bir şeyler düşünürseniz TrackIR, Tobii veya TrackHat teknolojilerini de tavsiye edebilirim.

american truck simulator

Oyun Ayarları

Donanımı bir kenara bırakırsak, oyun ayarları herkes tarafından kullanılabilir. American Truck Simulator’ı daha gerçekçi yapmak için değiştirebileceğiniz birkaç oyun ayarı vardır:

  • Şanzıman tipi
  • Yorulma simülasyonu
  • Frenleme yoğunluğu
  • Treyler kararlılığı
  • Otomatik retarder
  • Otomatik motor freni ve marş
  • Kaldırılabilir eksenin otomatik düşmesi
  • Hava freni simülasyonu
  • Gerçekçi yakıt tüketimi
  • Park etme zorluğu

Şanzıman tiplerinde 4 farklı vites kutusu türü vardır: Basit otomatik şanzıman, gerçek otomatik şanzıman, sıralı, H vites. Formula tarzında bir vitese sahipseniz (ileri ve geri) gerçek otomatik şanzıman veya sıralı sizin için yeterli olacaktır. Ancak en gerçekçi deneyim için H vites vazgeçilmezdir.

Yorulma simülasyonu : Kapalı – Bu ayar, dinlenmek için her seferinde durmanızı gerektirir. Yapmazsanız şoför yorulmaya ve esnemeye başlar sonunda uykuya dalar. Uykuya daldığında ise ekranınız siyahlaşır ve çekicinizin kontrolünü kaybedersiniz. Bu ayarı kapalı yapmanızı tavsiye etmemdeki neden gerçekçilik dışına çıkmaması içindir. Oyun başında gerçekten uykunuz geldiğinde zaten yoldan çıkacaksınız. Ayar açık olduğunda uykunuz olmadığı halde ekranın kararmaya başlaması bence gerçekçilik dışı bir harekettir. Yine de size kalmış.

Frenleme şiddeti: En sola çekin – Özellikle ağır yüklü olanlar, normal araçlara kıyasla çok daha büyük fren mesafesine sahiptir. Bu ayar, tam durma noktasına gelmek için gereken fren mesafesini artırır.

Dorse dengesi: En sola çekin – Bu ayarla yüksek hızdayken veya keskin dönüşlerde dorsenin dengesini korumak tamamen sizin yeteneğinize bağlı kalmış olacak.

Otomatik retarder: Bunu kapatın ve retarder’i ne zaman kullanmak isterseniz retarder tuşunu kullanın. Retarder temelde frenlerinizi kullanmadan yavaşlamanıza yardımcı olabilecek bir mekanizmadır.

Otomatik motor freni ve marş: Kapalı – Bu ayarı kapattığınızda, motoru başlatmak için ‘E’ (varsayılan) tuşuna iki kez basmanız gerekir. Bu ayar açıkken, motoru çalıştırmak için yalnızca gaz vermeniz yeterli oluyor.

Hava freni simülasyonu: Açık – Kamyonlarda, frenleme hava basıncı ile çalışır. Sık sık frenleme yapmak havanın bitmesine ve artık fren yapamayacağınız anlamına gelir. Havanın dolması için motoru çalıştırdıktan sonra bir süre beklemeniz gerekecektir.

Gerçekçi yakıt tüketimi: Açık – Bunu önceden kapalı tutuyorsanız ve buradaki tavsiye üzerine açacaksanız gözünüzü yakıt göstergesinden ayırmamanızı öneririm. Çekicilerin deposu her ne kadar büyük olsa da hiç beklemediğiniz bir anda yolda kalabilirsiniz.

Park etme zorluğu: Rastgele – Bunu en zor ayara getirebilirsiniz, ancak gerçek hayatta park etme aslında oldukça rastgele.

american truck simulator

Grafik

Bunu tahmin etmiş olabilirsiniz, grafik ayarları ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Bilgisayarınız üstesinden gelebilirse, her şeyi en yüksek ayarda bırakın. Ölçeklemeye gelirsek bu ayarın ekran kartını en çok zorlayan ayarlardan biri olduğunu söyleyebilirim. 100 ve 125 idealdir. Tabi muhteşem bir bilgisayarınız varsa %400 ölçekte oynamayı kim istemez?

Çeşitli

Oyunun grafik ayarlarının yeterli olmadığı durumlarda imdadımıza çeşitli modlar ve eklentiler yetişiyor. Bu modlardan araştırdığım kadarıyla olumlu yorumlara sahip olan modlar arasında Reshade ve SweetFX modları bulunuyor. Eğer yapay zekanın trafik yoğunluğunu beğenmezseniz bunu gözle görülür derece artıracak trafik modları var. Tek şeritli yollarda biraz can sıkabilir ama oldukça gerçekçi bir deneyim yaşayabilirsiniz.

american truck simulator

Yaklaşım

Gerçekçi bir oyun deneyimi elde etmek için sadece oyun ayarı yapmanıza gerek yok. Herhangi bir ayar yapmadan bile kendi tarzınızı yakalayabilirsiniz. Örneğin, iş aldığınız zaman gideceğiniz rotayı gözden geçirin. Arka ve ön farların çalışıp çalışmadığını, sinyal lambalarını, silecekleri ve römork flaşörlerini kontrol edin. Denk geldiğiniz bir mola yerinde durun. Mutfağa gidip çayınızı alın ve yola devam edin.

Sonuç

Oyunu daha gerçekçi hale getirmek için değiştirebileceğiniz birçok ayar vardır. Oyunu mümkün olduğunca gerçekçi olarak oynamak isterseniz, ayarları yukarıda açıkladığım şekilde kullanabilirsiniz. Umarım SCS bu tip konulara dikkat eder ve gerçekçilik konusunda birçok ayar seçeneğini de oyuna ekler.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...