Windows Phone Kullanmaya Devam Etmek İçin 6 Neden

windows phone

Samsung, HTC, Xiaomi veya iPhone marka telefonunuz varsa bu telefonları değiştirmek için çok büyük nedenleriniz olması gerekiyor. Mesela yeni bir model, kullanım tarzınızın değişmesi gibi nedenler. Ancak ne yazık ki Windows Phone kullanıcılarının bu nedenlerden farklı tek bir nedenleri var. Windows geçtiğimiz günlerde Windows Phone desteğini sonlandırdı. Dolayısıyla mağazası can çekişen ve ilerleme kaydedemeyen mobil işletim sistemi Windows Phone bundan sonra ne bir güncelleme alacak ne de yeni bir model çıkaracak. Bu da yetmezmiş gibi çoğu uygulama geliştiricisi mağazadan uygulamalarını çekeceklerini şimdiden duyurdu bile. Yani eğer bir Windows Phone kullanıcısı iseniz ya en kısa zamanda telefonunuzu değiştirmeniz ya da aşağıda listelediğim maddeler dahilinde telefonunuzu kullanmaya devam etmeniz gerekecek.

İşte benim de yaklaşık iki yıllık bir süreçteki Windows Phone maceram sayesinde edindiğim tecrübelere dayanarak eski Windows Phone telefonunuzu kullanmaya devam edebileceğiniz ilginç ve bir o kadar da ekonomik birkaç fikir:

Medya Oynatıcı

windows phone muzik

Ekranı büyük modeller video izlemek için çok uygun bir alternatif. Özellikle Netflix, Plex gibi veya çevrimdışı Youtube videoları izlemenize olanak sağlayan uygulamalar oldukça işinizi görecektir. Müzik kanadından bakarsak elinizde ekranı kocaman bir MP4 oynatıcı olduğunu düşünebilirsiniz. Bu şekilde Spotify veya çeşitli müzik uygulamarı kullanarak müzik dinleyebilirsiniz. Dilerseniz sd kart desteği ile birlikte birçok müziği cihazınızda depolayabilirsiniz.

Oyun Konsolu

windows phone oyun

Piyasaya çıkan en yeni oyunları oynamak gibi bir arzunuz yoksa eski Windows Phone cihazınızı PSP gibi taşınabilir oyun istasyonu olarak kullanmanız mümkün.

Dijital Fotoğraf Makinesi

windows phone kamera

Microsoft Lumia modellerini ve diğer Windows Phone işletim sistemli telefon modellerini duyurduğunda en çok öne çıkardığı şeylerden biri de Carl Zeiss objektife sahip kameralardı. İşte burada da eski Windows Phone cihazınızı kullanmak için bir başka sebep ortaya çıkıyor. Fotoğraf makinesi. Bu cihazlar oldukça kaliteli fotoğraf merceklerine sahip. Kullandığınız uygulamaya da bağlı olarak bir sürü özellik ile birlikte fotoğraf ve videolar çekebilirsiniz.

Dijital Not Defteri ve Ajanda

windows phone not

Windows Phone cihazlarla yapabileceğiniz bir başka şey ise bu telefonları ajanda, alarm ve dijital not defteri niyetine kullanmak. Bu akıllı telefonların ekranları yeterince büyük olduğunda bu işlerinizi rahatça görebilirsiniz.

Yedek Telefon

windows phone iphone

Eğer çeşitli nedenlerden dolayı çift hat kullanıyorsanız ve elinizdeki telefon çift sim kartı takacak donanıma sahip değilse işte burada yardıma eski Windows Phone telefonunuzu koşuyor. Bu telefonunuza diğer sim kartınızı takarak dilediğiniz sürece kullanabilirsiniz.

Takas

teefon satış

Eğer bu seçeneklerden hiçbiri size hitap etmiyor veya istediğiniz gibi değilse geriyer tek bir çözüm kalıyor. Telefonunuzu takas yoluyla elden çıkarmak. Bu takas da bildiğimiz takas değil. Çeşitli firmaların yaptığı takas kampanyaları. Diğer türlü zaten desteği olmayan bir telefonu kimse almak istemez. Dolayısıyla diğer takas seçeneğinde de telefonunuz adeta ölü fiyatına elinizden çıkmış olacak. Alırken ödediğiniz parayı düşünürsek sanırım bu tercih edebileceğiniz en kötü ve en son seçenek olsa gerek.

Bu şarkı bütün Windows Phone kullanıcılarına gelsin:

Eğer sizin de farklı fikirleriniz varsa yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Rate this post

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Murat dedi ki:

    14 Aralık 2018 ve ben hala L950 kullanmaya devam ediyorum. Zaten saydığın 6 neden insanların akıllı telefon kullanma amaçlarını içeriyor. Çoğu uygulama desteğini çekse de bir süre daha kullanmaya devam edeceğim.

    • Furkan Özden dedi ki:

      Ben kullanmıyorum ama Lumia 820 kullanmaya devam eden bir tanıdığım var. Yıllar geçti hala sapasağlam telefon. Microsoftun ilginç pazarlama politikası yüzünden heba oldular. Oysa ki çıktığı zaman piyasadaki onlarca telefona taş çıkarmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...