Bright (2017)

netflix bright filmi

Netflix‘in en iddialı fantastik film projesi Bright “Orklar aramızda” sloganıyla 21 Aralık 2017 tarihinde çevrimiçi yayın platformu Netflix’te yerini aldı.

Amerika’nın zamanında atlattığı -belki atlatamadığı- ırkçı gerilim Hollywood’da birçok filmde işlenen hala daha popülerliğini devam ettiren bir konu. Özellikle X-Men serisinde adından sıkça bahsettiren bu konu Bright filminde de karşımıza çıkıyor.

Bright, türler arası gerilimin arttığı Los Angeles şehrinde biri insan diğeri ork olan iki polisin korkunç güçlere sahip bir obje bulmasını ve bunun sonucunda kehanetlerin bahsettiği bir savaşın ortasında kalmalarını konu alıyor.

Sinema oyuncuları arasında beğendiğim aktörler arasında ilk sırada olan Will Smith bu filmde başrol oyuncusu olarak karşımıza çıktığı için filmin çıkmasını dört gözle bekledim ve bugün çıkış yapar yapmaz izledim. Öncelikle Will Smith burada Daryl Ward adında bir polis memurunu canlandırdığı için akıllara Bad Boys filmindeki performansı geliyor. O filmden bu yana 22 film yıl geçmiş olabilir. Ancak Will Smith bu filmde oyunculuğundan hiçbir şey kaybetmediğini adeta gözler önüne seriyor. Öyle ki bu filmde ailesinin ona değer verdiği bir kocayı, bir babayı ve filmin genelinde gördüğümüz haliyle emekliliğine beş yıl kalmış bir polis memurunu oldukça başarılı bir şekilde oynamış.

netflix bright filmi

Türler arası gerilimden bahsetmişken orkların ve insanların bulunduğu ortamda elflerden bahsetmemek de olmaz şimdi. Filmde yer alan iyi ve kötü elfler var. Romanlardaki, filmlerdeki halleriyle birebir uyumlu olan bu karakterlerden ise kötü elf Leilah’ı canlandıran Noomi Rapace ve bir federal ajanı canlandıran Edgar Ramirez’in oyunculuğunu çok beğendim.

Film Los Angeles’ta geçiyor ve işin içinde polis varsa diğer tarafta azılı suçlular ve gözü dönmüş çetelerin olmaması imkansız oluyor. İki polis memurumuz Ward ve Jakoby filmin genelinde Los Angeles’ın gece hayatına dalıyor, karanlık arka sokaklarını aydınlatan turuncu sokak lambaları altında orklar ve elflerin yanında sokak çeteleri ile çatışmaya giriyorlar.

netflix bright filmi

Bright’ın senaryosu her ne kadar bilindik olsa da film ekibi bunu çok farklı bir şekilde sunarak izleyiciyi büyülemeyi başarmışlar. Aramızda özellikle benim gibi filmi beğenenleriniz varsa güzel bir haber vererek yazımı noktalamak istiyorum. Netflix devam filmine onay verdiğini açıkladı. Joel Edgerton, Noomi Rapace, Edgar Ramírez ve Lucy Fry gibi oyuncuların devam filminde yer alıp almayacağı belirsiz ancak kesinleşen tek isim baş rol oyuncusu Will Smith ve devam filminde Will Smith yine polis olarak yer alacak.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...