Gerçek Hikayelere Dayalı 13 Korku Filmi

Korku filmleri bazı insanlar için çok korkun kabuslara sebep olabilirken bazı insanlar için komedi filminden farksız olabiliyor. Fakat filmin başına “based on a true story” yani “yaşanmış bir olaydan alınmıştır” veya “gerçek bir olaya dayanmaktadır” anlamlarına gelen ifadeyi koyunca işler değişiyor. İşte karşınızda gerçek hikayelere dayalı olan 13 korku filmi.

İlginizi çekebilir: Ruhlar Bölgesi ve Korku Seansı Bağlantısı

The Serpent and the Rainbow (1988)

The Serpent and the Rainbow (1988)

Senaryo: Harvard Üniversitesi’nden bir antropolog bilincini yitirmeden felç eden gizemli bir tozu araştırmak için Haiti’ye gider.

Gerçek hikaye: Film Davis Wade’in yüzlerce yıl öncesine dayanan korkunç bir bilimle karşı karşıya kalarak “zombification” denilen süreç hakkındaki inanılmaz deneyimlerini kaleme aldığı The Serpent ve Rainbow adlı kitabı üzerine kurulu.

The Mothman Prophecies (2002)

The Mothman Prophecies (2002)

Senaryo: Köşe yazarı John Klein ve eşi bir ev satın alacaktır. Evlerden birini ziyaret ettikten sonra bir araba kazasına karışırlar. Mary garip bir yaratık gördüğünü iddia eder.

Gerçek hikaye: Film John Keel’in kitabına dayanıyor. John, Mothman hakkında tanıkların hikayelerini inceledi ve kendi araştırmalarını yaptı. Mothman’in en son görüldüğü zaman, Gümüş Köprü’nin çökmesi öncesiydi ki bu olay 46 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı.

Monster (2003)

Monster (2003)

Senaryo: Bir fahişe olan Aileen Wuornos, bir müşteriyle görüşmesi sırasında darp ve tecavüze uğruyor. Ardından müşterisini çantasında sakladığı bir tabanca ile öldürüyor. Bu olaydan sonra, Aileen ölmeyi hak ettiğini düşündüğü tüm müşterilerini öldürmeye başlıyor. Kendi kurallarına uyuyor ve iyi görünen insanları öldürmüyor.

Gerçek hikaye: Bu film Aileen’in gerçek hikayesidir. Yaşadığı olaylardan sonra hüküm giymiş ve 6 ölüm cezasına çarptırılarak 9 Ekim 2002’de idam edilmiştir.

An American Haunting (2005)

An American Haunting (2005)

Senaryo: Mutlu ve saygın bir hayatı olan Bell ailesi lanetlenir. Aile üyelerinin ölümünden birini isteyen bir hayalet tarafından ziyaret edilirler.

Gerçek hikaye: Gizemli bir ruh tarafından saldırıya uğrayan ailelerle ilgili 35 kitap var. Paranormal bir şey, Bell ailesine işkence ederek hayatlarını birkaç yıldır dayanılmaz hale getiriyordu. Sonunda aile üyelerinden biri öldürüldü. John Bell’in ölümü, bir hayaletin neden olduğu bir ölüm olarak belgelenen Amerikan tarihindeki tek kişidir.

The Amityville Horror (2005)

The Amityville Horror (2005)

Senaryo: 3 çocuklu yeni evli bir çift yeni bir eve taşınıyor. Evin maliyeti oldukça düşük. Ancak bunun sebebi normalden biraz farklı. Çünkü, önceki sahipleri korkunç bir şekilde ölmüşlerdir, ancak yeni aile bu gerçeği bilmemektedir. Evde meydana gelen garip olaylar, yeni sahiplerini evde korkunç bir şeyin gizlendiğine ikna eder.

Gerçek hikaye: 13 Kasım 1974’te Ronald DeFeo babası, annesi ve 4 kardeşini öldürdü. Filmin genelinde ele alınan hikaye bu. Bir sürü gizemli ayrıntı olmasına rağmen, DeFeo toplamda 150 yıla denk gelen 6 kez 25 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırıldı.

An American Crime (2007)

An American Crime (2007)

Senaryo: Silvia ve Jenny adında iki kız çocuğunun ailesi parayla bakıcı tutmaya karar verirler. Çocuklar haftada 20 dolar ücrete Gertrude Baniszewski’nin bakımına bırakılır. Fakat ödeme 2 hafta ertelenince ve Gertrude, Silvia ve Jenny’yi cezalandırmaya karar verir.

Gerçek hikaye: Sylvia Likens cinayeti Indiana’da şimdiye kadar yaşanan en korkunç suç. Gertrude filmde de anlatıldığı gibi Silvia’yı dövüp işkence etti. En iğrenç şey ise komşuların her şeyi bildikleri ve kızları kurtarmaya veya yardım etmeye bile kalkışmamalarıydı.

Primeval (2007)

Primeval (2007)

Senaryo: Bu seri katilin Jack the Ripper ve Unabomber‘ın toplamından daha fazla kurbanı var. İnsanlar onu defalarca öldürmeye çalıştı, ancak ya görevlerini yerine getiremediler ya da öldürüldüler.

Gerçek hikaye: Film, 6 metre uzunluğundaki Gustave adlı bir timsahın gerçek hikayesine dayanıyor. 65 yaşında olduğuna ve 300’den fazla kişiyi yediğine inanılıyor. Birçok yerli ve yabancı avcı askeri güç AK-47 ve patlayıcıları kullanarak onu öldürmeyi denedi ancak o hala hayatta.

Changeling (2008)

Changeling (2008)

Senaryo: Walter Collins’in (Christine’in oğlu) ortadan kaybolmasının ardından polis bir çocuk bulur. Ancak kadın onun kendi oğlu olmadığının farkındadır. Christine umutsuzluğa düştüğünü ve gazetecilerin ona yardım etmesini ister. Ancak ne şehir yönetimi bununla ilgilenir ne de başka biri. Bu nedenle kadının deli bir anne olduğu iddia edilir.

Gerçek hikaye: Wineville tavuk kümesi cinayetleri, Los Angeles’ta bir dizi adam kaçırma ve cinayete verilen isim. Vücutlar bertaraf edilmesi için kireç kullanılmış ve kalanlar bir çiftlik alanına gömülmüş. Cesetlerin bazıları tespit edildi ve içlerinden birinin Walter Collins’in cesedi olduğu anlaşıldı.

Shadow People (The Door) (2013)

Shadow People (The Door) (2013)

Senaryo: Bir radyo talk showunda, korkmuş bir adam geceleri insanlara gelen ve onları öldüren gölgeyi anlatır.

Gerçek hikaye: Film, gölge insanlar fenomenine dayanıyor. Bilimsel olarak bu durum optik bir illüzyon olarak açıklanabilir. Bilim adamları, epilepsiden muzdarip bir hastanın elektrikli beyin simülasyonuna bağlayarak araştırmalar yürüttü. Hasta, birisinin arkasında hareketlerini tekrarladığını farketti. Doktorlar ona gösterdikleri bir kartta bir şeyler okumasını istediğinde, bir hayaletin kartı elinden almaya çalıştığını söyledi.

The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013)

Senaryo: Perronlar yeni bir eve taşınıyor ve yalnız olmadıklarını keşfediyo. Biri kapıyı çarpıyor, soğuk noktalara oluşuyor, çürümüş bir koku çıkıyor ve çocuklar aynalarda garip yansımalar görüyorlar. Yardım için ise bu alanda uzman Warrens ailesine başvuruyorlar.

Gerçek hikaye: 1970’de bir kadın oyuncak bir bebek aldı. Kadının kızı onunla okula gidip geliyordu. Daha sonra kızın komşusu oyuncağın hayat bulduğunu fark etti. Bu davayı araştıran Ed ve Lorraine Warren, bebeğin içinde Annabelle adlı kötü bir ruhun var olduğu sonucuna vardı.

Deliver Us From Evil (2014)

Deliver Us From Evil (2014)

Senaryo: New York Polis Birimi, bir dizi açıklanamayan suçları araştırmaktadır. Polislerden biri, bir soyguncudan yardım ister.

Gerçek hikaye: Film, Bronx’un 46. bölgesinden çalışan Çavuş Ralph Sarchie’nin hikayelerine dayanıyor. Aynı zamanda Beware the Night adlı bir kitap yayınlanan bu olaylar zincirinde Ralph, tanık olduğu bazı olayları (gizemli olayları da içeren) anlatıyor.

Robert (2015)

Robert (2015)

Senaryo: Paul ve Jenny, gittikçe unutkan olan hizmetli Agatha’yı kovmak üzere karar verirler. Agatha, eski işverenlerinin oğluna Robert adında bir bebek verir. Agatha ayrıldıktan sonra, evde garip şeyler başlar.

Gerçek hikaye: Oyuncak bebekler birçok film yönetmenine ilham vermiştir. Bu filmin başvurduğu gerçek olayda ise görgü tanıkları bebeğin göz kırpdığını ve muazzam bir hızda bir odadan diğerine gittiğini gördüklerini belirtiyorlar.

The Nightmare (2015)

The Nightmare (2015)

Senaryo: Film yönetmeni her proje katılımcısı ile röportaj yaptı ve rüyaları sırasında gördükleri her şeyi yeniden oluşturdu. Bu belgesel, garip bir adamın gölgesinin göründüğü benzer rüyaları gören 8 farklı insanı konu alıyor.

Gerçek hikaye: Film uyku felci fenomeni üzerinde çalışıyor. Yarı bilinçli bir durumda uyanık halde iken kabus ve karabasandan muzdarip 8 kişi kayıt altına alınıyor. Bu bireyler kabuslar sırasında ciddi anlamda korkunç görüntülere tanık oluyor, her şeyi görüyor, duyuyor, hissediyor ancak bir an bile olsun kıpırdayamıyorlar.

Paylaş

1 Cevap

  1. Niyazi Gümüşer dedi ki:

    Harika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...