Resimdeki Yazıyı Metne Dönüştürme

Yapmamız gereken proje için hazırlanması gereken metin elinizde görsel olarak yer alıyorsa karşılaşacağınız en büyük sorun resimdeki yazıyı metne çevirme sorunudur. Bu sorunla başa çıkmak için birçok yöntem var. Ancak çoğu uygulama aşırı reklam barındırıyor ya da istemediğiniz yazılımları beraberinde yüklüyor. En önemlisi de çoğunda Türkçe dil desteği yok. Şimdi anlatacağım yöntemlerle birlikte olabilecek en kısa sürede amacınıza ulaşacaksınız. Kullanacağımız yöntemlerde OCR denilen Optik Karakter Tanıma tekniği kullanılıyor.

free-online-ocr.com

free online ocr

Öncelikle içindeki yazıları metin haline dönüştürmek için Select your image or PDF file kısmından dosyayı seçiyorsunuz. Bu arada pdf de ekleyebilirsiniz. Ardından Select your output format kısmından çıktı formatını seçiyorsunuz. Kendinize göre uygun olanı seçin. Ben genelde .txt kullanıyorum. Ardından Convert butonuna bastığınızda dosyanız indirmeye hazırdır.

onlineocr.net

online ocr

Bu sitede yapılacak işlemler adım adım gösterilmiş. Yine de ben yardımcı olması açısından yazıyorum. 1 STEP – Upload file: Bu kısımdan yüklemek istediğimiz görseli seçiyoruz. 2 STEP – Select language and output format: Bu ikinci kısım ise karakterlerin hangi dilde tanıtılacağı ile ilgili. Çıktı formatını da .txt olarak bırakabilirsiniz. 3 STEP – Convert: Butona tıkladıktan sonra metin aşağıda hazır şekilde karşınıza çıkıyor. Dilerseniz Download Output File bağlantısı üzerinden dosyayı indirebilirsiniz.

free-ocr.com

free ocr

Bulduklarımın arasında en rahat şekilde işlem yapabildiğimiz bir site. Upload a file veya Or enter a URL kısmından görseli seçip Language bölümünden görseldeki metin hangi dildeyse onu seçiyoruz ve Start butonuna basıyoruz. Her şey bu kadar. Önceki sitede olduğu gibi bunda da çıkan sonuç sayfasında Download as text file bağlantısı ile dosyayı bilgisayarınıza indirmeniz mümkün.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...