Kasım Suçluları (November Criminals) 2017

kasım suçluları filmi posteri

Bugünkü yazımda Sam Munson’ın yazdığı aynı adlı eserinden uyarlanan Kasım Suçluları film incelemesi var. Filmin konusu ise şöyle: Bir gün Washington D.C.de yaşayan 18 yaşında liseli bir genç olan Addison Schacht’ın sınıf arkadaşı öldürülür. Bunun üzerine Addison bu cinayeti araştırmak için yetkililerin oldukça çaba göstermemesinden şikayet ederek kendisi harekete geçer.

November Criminals düşük bütçeli yapımlara benzeyen mekan olarak fazla açılmayan genel seyirciye hitap eden oldukça sıradan bir film. Senaryo olarak ise Amerika tarihinde oldukça şiddetli çatışmalara neden olmuş ırkçı gerilimin izlerinin sürdüğü bir mahallede yaşayan Addison’un tanık olduğu bir olay seçilmiş. Filmin çekimleri ise Amerika’nın keşfinden sonra kurulan ilk şehirlerden biri olan ve Rhode Island’da yer alan Providence’ta çekilmiş. Bir film incelemesi yaparken mekanları es geçmeyi sevmem. Filmi izlerken seçilen mekanların senaryoya uygunluğuna, o anki atmosferi yansıtabilmesine ve tabi ki beni filmin içine çekebilmesine bakarım. Ancak November Criminals filminde böyle bir duruma yer verecek derecede bir unsur göremedim. O yüzden gelin oyunculara yakından bir bakalım.

kasım suçluları filmi

Filmin başrollerini Hugo, Göster Gününü ve The 5th Wave filmlerindeki başarısıyla kendini gösteren Chloë Grace Moretz ve Aynı Yıldızın Altında, Insurgent ve Baby Driver filmleriyle öne çıkan Ansel Elgort (Addison) paylaşıyor. Oyuncular yaşları itibari ile canlandırdıkları karakterlere çok iyi uyum sağlamışlar. Addison büyük bir şok geçirmiş ve etkisi devam ederken tanıdığı insanlardan uzaklaşmaya başlar. Ansel Elgort, kendini kaybetme noktasına gelmiş Addison karakteri ile oldukça iyi bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Chloë Grace Moretz ise Addison’ı doğru yola sokmaya çabalayan fedakar hayat arkadaşı rolündeki Phoebe karakterini canlandırıyor. Bunu yaparken de oyunculuğunun oldukça ilerlediğini ve diğer aktrislerle yarışabilecek seviyeye geldiğini göstermeyi de ihmal etmiyor.

kasım suçluları filmi

İşin aslı, diğer oyuncuları bir kenara koyarsak başroldeki bu iki oyuncu için bile November Criminals izlenebilir bir film benim gözümde. Tabi biraz beklentiyi yüksek tutarak izlediğim için beklediğimi alamadım. Ancak akıcılığı orta düzeyde olan ve çoğu izleyiciyi sıkmayacak bir yapım olduğunu söyleyebilirim.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...