Oyun Gecesi (Game Night) 2018
Oyun geceleri için düzenli olarak bir araya gelen bir grup arkadaş Max’in kardeşi Brooks’un planladığı bir oyunun içine düşer. Puanların ve kuralların olmadığı bu oyun onlar için en eğlenceli vakit geçirdikleri bir an ya da en kötü kabuslarını yaşayacakları bir gece olacaktır.
Bu odadakilerden biri kaçırılacak ve sizler de onu bulacaksınız.
Fragmanı izleyip özetini okuduğumda senaryosu oldukça eğlenceli gelmişti. Arkadaşlarla birlikte yapılan hangi şey sıkıcı olabilir ki? Bir de bu kutu oyunları, masa oyunları tarzı şeyler de oldukça ilgimi çeker. Ama genelde satranç, dama, solo test ve benzeri oyunlara ağırlık veriyorum. Konuyu fazla dağıtmadan filmi izlememe neden olan unsurları sıraladığımı düşündüğümü belirttikten sonra filmin hikayesini genel hatlarıyla ele alalım. Yönetmen filmde ters köşeler oluşturmak için oldukça fazla gizeme yer vermiş. Şöyle ki filmin sonuna doğru bir şeylerin ters gideceğini hissediyorsunuz. Zaten bunun haberini başrolde yer alan Max’in kardeşi Brooks haber veriyor. Filmin fragmanında da bu sahneyi öne çıkarmışlar. Dolayısıyla her an ne olacağı belirsiz bir hal aldığından film izleyiciyi kendine çekmeyi başarıyor.
İzlediğimiz çoğu filmde karşılaştığımız birçok tip bu filmde de mevcut. Bu tipleri oynayan oyuncular da açık konuşmak gerekirse rollerinin hakkını vermiyor değil. Filmdeki favori karakterim her denileni farklı algılayan ve görünüş olarak genç bir yetişkin gibi görünen ancak içinde hala bir çocuk olan Ryan adlı karakter. Onun yer aldığı sahnelerde oldukça eğlendiğimi söyleyebilirim. Karakterlerin tümü filmde izleyiciyi güldürebilecek oldukça iyi bir performans sergilemiş. Film hakkında okuduğum yorumlardan çoğu kişinin böyle düşünmediğini gördüm. Ancak filmden keyif alan kişilerin sayısının da yadsınamayacak kadar çok olduğunu söyleyebilirim. Komiklik, eğlence, şakalar vs. bunlar her bünyede farklı etkiler uyandırır. Dolayısıyla biri eğlenirken diğeri için vakit oldukça sıkıcı geçebiliyor. Öte yandan filmdeki bazı sahnelerde geçen Hollywood sinemasına atıfta bulunan şakaları anlamak için o filmleri izlemiş olmak veya oyuncularını bilmek gerekiyor. Bilmeyen kişide de haliyle şakaların bir etkisi olmuyor. Tabi bu filmin küçük bir kısmı için geçerli. Genel itibariyle film yine de oldukça eğlenceli.
Filmde yer alan mekan ve sokak çekimlerini oldukça başarılı buldum. Çeşitli çekim teknikleri kullanılarak filme adeta bir masa oyunu havası verilmiş. Bazı sahnelerde de oyun oynayanların aşina olduğu üçüncü şahıs kamera açısı kullanılmış. Çatışma sahnelerinde de bir birinci şahıs kamera açısı beklemedim değil.
Film sizi filmdeki oyuncuların bir araya gelip eğlenceli vakit geçirdiği bir ortama davet ediyor ve aynı keyfi sizin de almanızı istiyor. Oyun Gecesi beklentinizi çok yüksek tutmadan izleyebileceğiniz oldukça eğlenceli, bol şakalı çerezlik bir film.