Boraboy Gölünde Kamp Yaptım

boraboy gölü kamp

Amasya’ya oldukça yakın olan özenle korunmuş bu tabiat parkı Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Boraboy köyünde yer alıyor. Boraboy Gölü her ne kadar doğal yollarla oluşmuş bir heyelan set gölü olsa da tabiat parkına çevirmek için biraz insan eli de değmiş. Bazı yerlerde Borabay diye geçiyor. Ancak aslı Boraboy Gölü Tabiat Parkıdır.

Ben Samsun’dan çıkıp geldim. Ankara yoluna girip Ladik tarafına döndükten sonra rahatça ulaşılabiliyor. Tabelalardan yolu kolaylıkla bulabilirsiniz. Boraboy tabiat parkına yaklaşırken rakım hızla yükseliyor ve yaklaşık 980 metreye kadar tırmanıyorsunuz. Girişte sizi küçük bir kulübe ve bariyerler karşılıyor. Parkın özenle korunmasının da bir bedeli olacaktır elbet.

boraboy gölü kamp

Tabiat parkına girişte otomobil ve kamyonetten alınan ücret 11 lira. Tabiat parkına giriş yaptıktan sonra solunuzda küçük bir lokanta sizi karşılıyor. Fiyatları fazla pahalı değil ama ucuz da değil. Burada tabiat parkında çevre köylerde yaşayan kişiler çalışıyor. Piknik yapmak için gelenler var. Kamp yapmak için gelenler var. Bir de bungalovlarda kalanlar da var. Bu evlerin geceliği 170 lira imiş. Eğer çadırı gündüz kurup akşama gidecekseniz ücret ödemenize gerek yok. Fakat gece kalmak isterseniz çadır başına ücret 30 lira. Bungalov evlere yakın olmamak koşulu ile tabiat parkında istediğiniz yere çadır kurabiliyorsunuz. Etrafı tellerle çevrili geniş bir mekan olduğundan yabani hayvanlar konusunda endişe etmeye gerek yok ancak kurbağa sesleri çoğu zaman sinir bozucu olabiliyor. Gece bir ara kurbağalar arasında kavga çıktı sanmadım değil.

boraboy gölü

Akşama doğru bir görevli etrafta dolaşıp çadır kurmuş kişilere biletlerinin olup olmadığını soruyor. Bu biletleri girişteki lokantadan almanız mümkün. Gezen kişi diğer kişiler gibi çevre köylerde yaşayanlardan biri. Gitmeden önce bu tabiat parkında güvenlik de mevcut diye okumuştum. Sanırım bahsedilen güvenlik buydu. Gece çok rahat uyudum. Hava ne sıcak ne de soğuktu.

boraboy gölü

Boraboy tabiat parkında yapabileceğiniz birkaç etkinlik var. Bunlardan biri deniz bisikletleri. Deniz bisikletinin bir saatlik kirası 20 lira. Kişi sayısı fark etmiyor. Göl bu kadar sürelik bir gezi için yeterince büyük. Biz kıyılara yakın sürüp biraz da ortada yavaşça sürüp tam bir saati doldurduk. Bu yunuslara önceden binenler bilir. Fazla güç sarf ederseniz çabuk yorulursunuz. Ara ara hızlansak da kıyılar da yavaşça sürüp biraz da gölün ortasında vakit geçirdik. Ertesi sabah kalktığımızda saat 10’a gelirken yunusların zinciri çıkarılmıştı ama görevli henüz gelmemişti. Gitmeden önce bir tur daha atmak istedik ama nasip değilmiş.

boraboy gölü kamp alanı yürüyüş yolu

Boraboy tabiat parkında yapılabilecek bir başka etkinlik de 1.4 km’lik yürüyüş yolu. Bu yol piknik yapılan yerin tam karşısında yer alıyor ve yürüme yolu haline getirmek için özel olarak çalışılmış. Göl tarafında korkuluklar ve ara ara küçük oturma yerleri mevcut. Fotoğraf çekmek için de birkaç nokta bulunuyor. Yürüyüş yolu girişteki lokantanın aşağısında bitiyor. Buraya da Ferhat ile Şirin köprüsü adında küçük bir köprü kurulmuş. Bu noktadan güzel bir göl manzarası seyredebilirsiniz. Köprünün altında da gölün su seviyesini ayarlayan küçük bir kapak var.

Hobi balıkçılığını sevenler için de güzel bir haberim var. Gölde oltayla balık tutmak serbest. Oltayla diyorum. Çünkü göle ağ atıp balıp tutan biri vardı ve bir duyuru ile kurallar tekrar hatırlatıldı. Yine bu etkinliği yaparken bungalovlara yakın yapmamak gerekiyor. Boraboy Gölü Tabiat Parkı haftasonu çıkıp gelebileceğiniz eğer vaktiniz varsa kamp da yapabileceğiniz hoş bir yer.

5/5 - (2 votes)

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...