Maikou Bluetooth Klavye İncelemesi

maikou bluetooth klavye

Ürün incelemeleri bölümündeki bu yazımda GearBest’ten gelen Kablosuz Maikou Bluetooth klavye incelemesini yapacağım. Ürün incelemesine geçmeden önce kargo ile söylenecek pek fazla bir şey yok. 10 günde geldi ve pakette görüldüğü üzere büyük bir hasar yok.

Klavyenin tasarımını oldukça hoş bulduğum için bundan aldım. Benzer kasaya sahip birçok klavye var ve tasarımını referans aldıkları modeller oldukça pahalı. Bu nedenle bu tip ürünlere talep de artıyor.

Ürünü satın almak için tıklayın: Maikou Bluetooth Klavye

Akıllara gelen ilk soru ise muhtemelen performansı da kasası kadar referans alınan ürünlere benzeyip benzemediği olur. Şaşırtıcı şekilde ürün bana oldukça kullanışlı geldi. Sağlamlık olarak ise karşılaştırabileceğim bir ürün yok ama elime alıp bükmeye çalışsam belki ortadan ikiye ayrılır. Arka kısmındaki pillerin bulunduğu bölüm sağlam kalsa da tuşların bulunduğu kısmın sağlam kalacağını söyleyemem. Ancak bu olumsuz bir yön olarak görünse de bunu seyahatlerinizde kullanabileceğinizi düşündüğünüzde ufak bir rahatlama gelebilir. Benim de asıl amacım buydu aslında. Yanımda zaten bir telefon var. Fazladan bir tane de tablet veya küçük dizüstü bilgisayar taşımaya gerek yok. Belki de gerek vardır gezdikçe göreceğiz artık. Ancak şimdilik iş görür gibi duruyor.

maikou bluetooth klavye

Bu ürünü tercih etmemdeki nedenlerden biri de masaya bağlı kalmadan yazı yazabilmekti. Örneğin şu an bu yazıyı önüme telefonumu koyup elime klavyeyi alıp yazmaya başladım. Özellikle en sevdiğim kısım videodan da göreceğiniz üzere iki el de sabit bir durumda iken klavyedeki her tuşa kolaylıkla ulaşabiliyor olmamdı.

Performans

Videoda küçük bir gösteri örneği sunmak adına klavyeyi iş üzerindeyken de göstermek istedim. Şunu da eklemekte fayda var. Klavyeyi kutudan video kaydı yaparken çıkardım ve o anki zaman diliminde de yazı testini açtım. İlk denemem iyi sonuçlanmasa da ikinci denememde normalde kullandığım klavye ile yazdığım skora yakın bir skor elde edebildim. İkinci denemede telefonun hafif donması ve klavyedeki tuşa narin basmam nedeniyle bazı harflerin çıkmamasını bir kenara koyup klavyeye alıştığımı düşünürsek klavyenin oldukça ergonomik bir tasarıma sahip olduğu konusunda hemfikir olabiliriz diye düşünüyorum.

Türkçe Karakterler

Gelelim Türkçe karakterler kısmına. Türkçe karakterlerin doğru çıkması için fiziksel klavye ayarlarında dil seçmeniz gerekiyor. Fakat doğal olarak klavye üstünde de Türkçe karakterler belirmiyor. Ancak yazma konusunda biraz da olsa hızlıysanız ve tuşların yeri hafızanızda ise pek de sorun olmuyor. Videoda yer alan testte birkaç kez o kısımlarda hata yapmamın nedeni tuşların boyutuna uyum sağlayamamamdı. Ancak kullandıkça her şey yerli yerine oturuyor. İşin garibi hangi tuş neredeydi diye aradığımda bulamasam bile gelişigüzel yazarken parmağım yazmak istediğim tuşa gittiğinde rahatlıkla bulabiliyorum. Yani bunu pek sorun etmenize gerek olduğunu düşünmüyorum.

maikou bluetooth klavye

Benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Ürün hakkında sormak istediğiniz sorular varsa yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Düşündüm de sanki benim de böyle bir şeye ihtiyacım var. İş seyahatlerimde kocaman dizüstü ve kendi klavyesi çalışmadığından kablolu klavye taşıyorum. 77,01₺ fiyat görünüyor. Daha uyguna bulur muyum ki? 🙂

    Bu arada Youtube kanalına da abone oldum. Başarılar…

    • Furkan Özden dedi ki:

      Fiyatı bana da fazla geldi. Ancak gayet kullanışlı. Aliexpresste benzer ürünler var. Ayrıca ülkemizde de satılan benzer özelliklere sahip Logitech’in klavyeleri var. K380, K375s gibi. Ancak biraz tuzlu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...