Bütçeye Uygun Satılık Daire Arayanlara Altın Öneriler

kiralık satılık daire

Satılık bir daire almak, birçok kişi tarafından en uygun yatırım yöntemi olarak görülür.

Türkiye’de konut fiyatlarının ilerleyen yıllarda da yükselmeye devam etmesi, gayrimenkulü en iyi yatırımlar arasına sokmayı başarmıştır. Bütçeye uygun bir sahibinden satılık ev almak için bir takım verilere ve kriterlere uymak gerekmektedir. Özellikle lokasyon seçiminin bu noktada çok önemli olduğunu söylemek mümkündür.

Uygun Fiyatlı Daire Nasıl Satın Alınır?

Ev satın alma noktasında birçok farklı kriter vardır. Bu kriterlerin hepsi de çok büyük bir ehemmiyet arz eder. Ancak temel kriter hangisi diye sorduğumuz zaman karşımıza bütçe çıkar. Gelir durumuna göre bir ev satın almak herkesin yaptığı ve uyguladığı bir yöntemdir. Bundan dolayı bütçe ile paralellik gösteren ve kesinlikle maddi olarak sizi sarsmayacak konutlara yönelmeniz lazım.

Bütçeye uygun bir satılık daire almak için şu yolu izlemek çok önemlidir;

  • Her şeyden önce aylık olarak ne kadar tutarında bir gelire sahip olduğunuzu ortaya koymalısınız. Bu şekilde kazanca göre bir ev bulma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sahip olduğunuz para ile nasıl bir evi hangi semtten alacağınıza karar vermeniz çok zor değildir. Bu noktada kesinlikle bir piyasa araştırması ve bölge analizi yapmanız gerekmektedir. Çünkü kent içinde bütçenize uygun olan birçok farklı ev vardır.
  • İlanları takip etmek sizin için büyük bir avantajdır. Satılık ev ilanlarına hem internet hem de gazete üzerinden göz gezdirebilirsiniz. Bu tip bir işlemi yaparken, acil satılık uyarısı ile satışa sunulmuş olan evlerin genellikle çok daha ucuz olduğunu söylemek gerekmektedir. Çünkü bu tip evler, ihtiyaçtan dolayı satıldığı için fiyatı da çok uygundur. Böyle bir evi, bütçenize uygun olması durumunda hemen alabilirsiniz.
  • Bir diğer yöntem ise kampanyalardır. Özellikle içinde bulunduğumuz şu süreç içinde konut firmalarının çok büyük bir kısmı uygun kampanyalar düzenlemeye başlamıştır. Bu şekilde bütçenizi sarsmayacak ödemeler ile bir ev sahibi olabilirsiniz.
  • Eski bir gelenek olan pazarlık sayesinde de ev sahibi olunabilir. Ciddi bir alıcı olduğunuzu göstererek, pazarlık yapabilir ve gelirinize göre bir eve sahip olabilirsiniz.

sahibinden satılık ev

Dairenin Değerini Neler Yükseltir?

Bir evin değerini yükselten birçok değişik durum söz konusudur. Bunlar sayesinde sahip olduğunuz ev, başarılı bir gayrimenkul yatırım sınıfında bulunur. Değer yükselten şeylerin başında ise şunlar gelir;

  • Lokasyon, dairenin fiyatını yükseltme konusunda en dikkat çekici unsudur. Bütçeye uygun bir satılık daire alan kişiler, bu noktaya kesinlikle çok önem vermelidirler. Ev yeni olmasa da, güzel bir lokasyon üzerinde yer alıyorsa değeri her zaman artacaktır.
  • Evin içinde dolapların yeni olması, modern sistemlerin kullanılması da evin değerini yükseltir.

Bunun yanı sıra ev zemininde yapılacak olan yenilikler de değeri katlar.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir