Steam Ödüllerinde Aday Gösterdiğim Oyunlar

Steam her yıl olduğu gibi bu yıl da Steam Ödülleri adı altında bir etkinlik gerçekleştiriyor. Steam Ödülleri etkinliğinde belli kategoriler altında en iyi olan oyunları oyuncuların oylarıyla belirleniyor. Bu etkinlikte favori oyunlarınızı aday göstermek için tek şart Steam hesabınızın olması. Ardından belli kategorilerde size göre en iyi olan oyun için oy kullanabiliyorsunuz. Ben de bu yıl şu oyunları belirtilen ödüller için aday gösterdim.

2018 Steam Ödüllerinde Kullandığım Oylar

Bu ödüller için belirlenen adayların bazılarında oynayış tecrübelerime, bazılarında insanların hakkındaki görüşlerine ve bazılarında ise oynayış videolarından edindiğim izlenimlere dayanarak oy kullandım.

“Yılın Oyunu” Ödülü

shadow of the tomb raider

Bu yılın en iyi oyunu olarak gördüğüm oyun Shadow of the Tomb Raider oldu. Yeni nesil Lara Croft olarak tanıtılan serinin ilk oyununda Lara Croft çömez bir arkeolog olarak karşımıza çıkıyordu. Ardından Rise of the Tomb Raider ile bambaşka bir şekilde karşımıza çıktı. Bu sene çıkan Shadow of the Tomb Raider ile de zirveye ulaştığını düşünüyorum.

“Yılın VR Oyunu” Ödülü

beat saber

1 Mart 2018’de çıkış yapıp kısa sürede yükselen Beat Saber oldukça fazla olumlu oy aldı. Bu sayede Steam’de yer alan en fazla olumlu oy yüzdesine sahip oyun ünvanını da kaptı. Bu muhteşem oyuna insanlar oldukça çeşitli tepkiler verdiler. Ancak bütün bunların ortak yanı oyunun mükemmel olmasıyla ilgiliydi. Her ne kadar oynayamasam da izlerken bile şaşkınlığımı gizleyemediğimden dolayı bu yılın vr oyunu için gösterdiğim aday Beat Saber oldu.

“Aşk İle Devam Ettirilen” Ödülü

euro truck simulator 2

Her ne kadar yapımcı firmanın politikasını beğenmesem de bu ödülü en çok hak eden oyun olarak Euro Truck Simulator 2‘yi görüyorum. Oyuna ilk çıktığı andan itibaren sahip olan biri olarak aradaki farkın çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Yavaş yavaş da olsa SCS bu oyuna gereken değeri verdi ve yıllarca güncellemeyi bırakmadı.

“En İyi Geliştirici” Ödülü

assassins creed odyssey

Belki oyuncuların gözünde iyi bir yer edinememiş olabilir ama Ubisoft, oyunlarındaki iyileştirme sorunlarına veya sunucularındaki gecikmelere rağmen beğendiğim bir firma. Bu yıl çalışanlarının da çabasıyla çıkardığı Assassi̇n’s Creed Odyssey, The Crew 2 ve Far Cry 5 gibi AAA türü oyunlar nedeniyle bu ödüle aday göstermeyi uygun gördüm.

“En İyi Ortam” Ödülü

the hunter call of wild

Oyunu 2 saat oynamam bu ödül için aday göstermeme yetti de arttı bile. Tek başına ve yavaş bir oynayışı olduğu için sevmesem de oyunlarda gördüğüm en iyi atmosfere ve doğal seslere sahipti. O nedenle bu ödül için theHunter: Call of the Wild‘dan başka bir oyunu aday gösteremezdim herhalde.

“Arkadaşlarla Daha Zevkli” Ödülü

rocket league

MMR (Eşleştirme Derecesi) algoritmasını gizli belgelerden daha iyi koruyan bir firmaya sahip olduğu için Rocket League hiçbir zaman en sevdiğim oyun olamayacak. Ancak 5 dakikalık kısa maçları, küçük sahaları ve sayısızca özelleştirebilme seçeneğiyle birlikte vazgeçilmez oyunlarım arasında. Neredeyse hiçbir maça tek girmediğim bu oyunu arkadaşlarla birlikte oynamak oldukça eğlenceli.

“En İyi Alternatif Tarih” Ödülü

rising storm 2 vietnam

Bu kategori için aday gösterebileceğim pek fazla oyun olmadığından listemdeki birinci oyunu bu ödüle aday gösterdim, Rising Storm 2: Vietnam… Savaşların konu alındığı FPS türü oyunlarda Vietnam savaşı ve Shogunlar’ın sömürgecilere karşı verdikleri mücadeleler özel olarak ilgimi çekmiştir. Bu nedenle de ilk oyununu kısa bir süre oynadığım Rising Storm 2: Vietnam’ı bu ödüle layık görüyorum.

“Bir Makineyle Yaşanan En Büyük Eğlence” Ödülü

space engineers

Muhtemelen bu ödülün kazananı Garry’s Mod olacaktır ama yine de yenilikçi bir bakış açısıyla duruma yaklaşarak ve izlediğim oynayış videolarından yola çıkarak bu ödüle Space Engineers‘ı aday göstermek istedim.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. Steam’i sadece kampanya döneminde oyun indirmek için kullanıyorum. İndirdiğim oyunları oynamıyorum bile. Kütüphanede duruyor bakalım ne olacaksa…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...