Kişisel Gelişim ve Beyaz Fincan Egzersizi

bir fincan kahve

Hayatımızda mutluluğa ulaşmak, isteklerimizi gerçekleştirmek, duygusal ve ruhsal sorunlarımızı çözümleyebilmek için kişisel gelişim üzerine araştırmalar yapıyor, teknikler öğreniyor, birçok konuda bilgi sahibi oluyoruz. Ancak başarılı olmamız için sadece bilgi sahibi olmamız yeterli değil. Edindiğimiz bilgileri hayata geçirmemiz ve en önemlisi de harekete geçmemiz başarılı olmamız için en gerekli şartlardan biri.

Kişisel gelişim uzmanları tarafından önerilen egzersizler bize harekete geçmemiz için olanak sağlıyor. Kişisel gelişiminiz için uygulayacağınız bu basit ama etkili egzersizler daha hızlı sonuç almanızı sağlayarak başarıya ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Siz de bu egzersizleri uygulayarak kendinizi fiziksel, ruhsal ve duygusal olarak güçlendirebilir, kişisel gelişiminizde daha hızlı ve etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Kişisel gelişim uzmanlarının sıklıkla önerdiği beyaz fincan egzersizi uygulaması en kolay egzersizlerden biri. Bu egzersizle çok kısa bir süre içinde etkili sonuçlar almak mümkün.

Beyaz Fincan Egzersizi Nasıl Yapılır?

Bazen kendimizi boş bir bardak gibi hissederiz. Hayatımızı boşuna yaşıyormuşuz hissine kapılırız. “Neden işe yaramaz hissediyorum, neden arkadaş edinemiyorum…” gibi sorular sorar ancak bu sorularımıza bir çözüm bulamayız. Aslında hepimizin bir ruhu var. Ruhumuzu bir fincan gibi düşünelim. Eğer içimizde sevgi yoksa, fincanımız bize boş ve kuru gelir. Kendimizi, sanki nereye gitsek gri bir bulut tarafından takip ediliyormuşuz gibi hissederiz. Fincanımızı doldurmaları için sürekli başkalarından yardım bekleriz. İşlevi kalmamış ilişkilerimize son veremez hep diğerlerinden bir şeyler bekler alamadığımızda onları suçlarız. Beyaz fincan egzersizi bize kendi fincanımızı yani ruhumuzu doldurup beslemeyi öğretecek.

  1. Beyaz bir fincan ile siyah bir kalem alın.
  2. Her gün kendiniz için bir şey yapın.

Rahatlatıcı bir banyo, uzun bir yürüyüş, sinemaya gitmek, bir kursa başlamak, bir gruba katılmak, sahilde yürümek, bir arkadaşınızla kahve içmek gibi.

  1. Kendiniz için bir şey yaptığınız her seferde kupanızın en alt kısmından başlayarak bir çizgi çizin. Amacımız kupayı tamamen doldurmak.
  2. Zirveye ulaştığınız zaman sakın durmayın. Her gün kendiniz için bir şey yapmaya devam edin. Bu kupayı da kendinizi fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak beslemek için bir hatırlatıcı olarak kullanın.
Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...