Zaman Tuzağı (2017)

zaman tuzağı filmi

Bir profesör bir mağaraya girer ve kaybolur. Bazı öğrencileri onu aramaya gelir ve onlar da mağarada mahsur kalırlar. Mağarada birkaç saniye geçerken dışarıda birkaç yıl geçmektedir.

Zamanda seyahat konulu filmlerin bazıları Back to the Future gibi çok farklı mekanlarda geçse de bazıları tek veya az sayıda mekanda geçiyor. Bunu belirleyen en büyük etkenlerden biri de tabi ki filmin yapımı için ayrılan bütçe oluyor. Üç milyon bütçesiyle miktar olarak çok görünse de bir film için düşük bir bütçe olarak bakılabilir. Zaman Tuzağı’nı düşük bütçeli bir yapım olarak düşünürsek bazı noktaları görmezden gelmek beklenen bir durum olacaktır.

Oyuncuların geneli seyirciye tipik bir kamp yapmaya giden gençler imajı veriyor. Genelde bu tip filmler sırf aksiyon olsun diye gençlerin aldığı ilginç kararlar üzerinden yürüyor. Fakat Zaman Tuzağı filminde olayımız zamanla alakalı. Özellikle filmin başında karakterlerin toplanma kısmında hiç hoşnut olmadığım bir durumla karşılaştım. Nedense yönetmen filme karakter sokmak için neden bulamamış gibi geldi. Karakterler adeta toplanarak filmin çekileceği yere götürülüyor. Neyse ki oyunculuklar birkaç kişi dışında fazla göze batmıyor ve yerinde bir film keyfi başlıyor. Bundan sonra her zamanda yolculuk filminde olduğu gibi teoriler üretmeye başlayabilirsiniz.

İşte filmi diğer benzerlerinden ayıransa ilk paragrafta verdiğim filmin özeti… Filmin senaristi değişik bir şeyler deneyeyim derken biraz fazla açılmış ve haliyle kurgusunu yapması gereken oldukça fazla unsur ortaya çıkmış. Haliyle birkaçı dahi olsa seyircinin düşüncesine uymadığı zaman bazı kişiler için film çekilmez bir hal alıyor. Neyse ki Zaman Tuzağı’nda böyle bir durum -en azından benim için- söz konusu olmadı. PVC borulardan yapılmış merdiven dışında…

Zaman Tuzağı, muhteşem ve oldukça başarılı teoriler üzerinden yürüyen başarılı bir film olarak karşımıza çıkıyor. Zamanda seyahat konulu filmleri seviyorsanız Zaman Tuzağı’nı da seveceksiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...