Dijital Dönüşüm
Dijital dönüşüm, işletmeler ve markaların iş süreçlerine teknolojiyi adapte ederek, şirket yapısı ve üretim süreçlerine akıllı sistem kullanarak, global markalar ile eşit imkanlara sahip olabiliyor. Bu sayede hem üreticileri açısından hem de girişimciler için yeni fırsatlar ortaya çıkarıyor. Endüstri 4.0, kavramı ile trendi artan dijital dönüşüm kavramı, büyük veri, yapay zeka ve entegre sistemlerin teknolojik olarak performansı verimli hale dönüştürmesi sayesinde, markalar ve üreticilerin başarı grafiğini artırmasına yardımcı olmaktadır…
Rekabet ortamın büyümesi, yeni model çalışma şekilleri, iş üretim süreçlerinin otonom robotlar ile adaptasyonu beraberinde, Bigdata’nın hizmet (ürün) satışı ve gelişimi için analiz edilmesi; yerli şirketlerin global firmalar ile rekabet halinde olabilmesi ve sanayi sektörünün dijital dönüşümünü doğru anlamlandırabilmek için kaçınılmazdır.
Bu sayede globaldeki en iyi markaların rekabet seviyesine yaklaşmak ya da geçmek daha olası hale gelir. Markalar ve şirketler, organizasyonlarının verimini yükseltmek ve işleyişi daha iyi hale getirmek için global alandaki yenilikleri ve gelişmeleri sistemlerine ekleyerek dijitale dönüşmesidir.
Dijital dönüşüm alanındaki son trendlere bakıldığında; Siber Güvenlik, AR/VR, Big Data, Otonom Robotlar, Iot, 3D Yazıcılar, Simülasyonlar, Sistem Entegrasyonları, Bulut Bilişim, Kripto Paralar, Dijital Pazarlama, dijital dönüşümün tüm alanlarını kapsayan teknolojilerdir. Bu dönüşümleri sektörel olarak indirgediğimizde; tekstil, makine, sağlık, sinema gibi sektörlerin yeni inovasyonlar ve veri analizleri ile hedef kitle hakkında bilgiye ulaşarak, hedef kitleyi anlamak, talep gören ve trend olan içerik, ürün veya hizmetlerini geliştirme göstermek. Dijital’e dönüşen markaların iletişim özelinde yeni nesil teknolojileri kullanarak iletişim hızındaki sorunlarına çözüm üretiyorlar. Ayrıca, global pazarın takibi ve gelişim raporları dijital dönüşümün bir parçasıdır. Endüstri 4.0 prensiplerini iyi anlamak, dijital dönüşümü, global’i takip ederek, iç pazarda iş süreçlerine uyarlamak gelecek adına öngörü sağlayacaktır.
Dijital Dönüşümün faydaları nelerdir?
Kobiler için dijital dönüşüm olumlu noktalarına bakıldığında; maliyetleri indirgemek, içerikleri iyi bir sonuca getirmek ve bilgi paylaşımının hızlandırılması olarak kısaca söyleyebiliriz. Üretimde kaynakların maliyetini indirgemek ve etkin bir verimlilik yaratmak üzerine odaklanılır. Üretilen ürün seçenekleri üç boyutlu yazıcılar ile zenginleşirken, rekabet ortamındaki başarı ihtimalleride artış gösterir. Bunun gibi yeni teknolojilerin kullanılması kaynakların daha verimli şekilde kullanılmasını sağlar.
Üretimde bir sensörlerden gelen veriler anında işletmelerin ilgili birimlerine aktarılır, ürün tedariği için sipariş verir ve üretimin değişmesini sağlar. Üretim hatları, iş süreçleri ve departmanlar; konum ve zaman gibi faktörlerden bağımsız olarak iletişim ağı oluşturulur. Bu sayede, üretim hızlı bir temel’e dayanır, büyük organizasyonlar oluşturmadan yeni ürün ve hizmetler üretilebilir. Bu da maliyetlerde azalma ve kaynak kullanım verimliliğini sağlar. Üretimdeki hata oranları giderek azalır ve oluşabilecek problemler daha kısa ölçeklerde düzeltilir. Tüm bunlar daha az maddi kayıp sağlar.
Sanayinin Dijital Dönüşümü hakkında detaylı bilgiye ulaşmak Sanayinin dijital dönüşümü sitesini ziyaret edebilirsiniz…