KOBİ’lere Yönelik Hizmetlerden Daha Fazla Faydalanın!

findeks logo

Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik aslında pek çok farklı hizmet sunuluyor. Ancak bu hizmetlerin tümünden haberdar olunduğundan ya da KOBİ’lerin bu hizmetlerden ziyadesiyle faydalandığından söz edemiyoruz. Bunun nen temel nedeni ise sunulan hizmetlerden ne gibi faydalar sağlanabileceğinin net olarak bilinemiyor olmasıdır. Örneğin Findeks ticari tüm reel sektör temsilcilerini çok yakından ilgilendiriyor.

KOBİ’lere yönelik pek çok hizmet sunuluyor ve bu hizmetler aslında yaşanan çeşitli sorunları bile ortadan kaldırabiliyor. Örneğin Findeks ticari kapsamında sunulan risk raporu hizmeti var. Bu hizmet kapsamında şahıs ya da firmalardan kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesaplarına dair alt limit ya da ödeme alışkanlıklarını içeren bir rapor talebinde bulunabilirsiniz. Söz konusu raporda kişinin ya da firmanın ödeme düzenine dair bilgi de yer alıyor. Bu sayede iş ortaklıkları ya da satın alma, satış yapma süreçlerinde daha az risk almış olursunuz.

KOBİ’ler İçin Risk Almamanın Kolay Yolu

Çek raporu da talep edebilirsiniz. Çek raporu kapsamında geçmişte kullanılan ya da yeni kesilmiş olan çeklere dair hem olumlu hem de olumuz bilgileri görme şansını elde edebilirsiniz. Bu raporu hafife almayın. Çünkü kişinin ya da bir kurumun finans sektörü dışındaki borç ödeme alışkanlığını bu yolla kolayca öğrenebilirsiniz. Çek ile ödeme yapmak isteyen kişiler için bu uygulamadan faydalanmanız alacaklarınızı riske atmanızı önleyebilir.

Bir diğer hizmet olan çek endeksinden de faydalanabilirsiniz. Çek endeksi risk tahmini içermiyor olsa da geçmişe yönelik olan bilgileri gösterdiğinden yine bir fikir sahibi olmanızı sağlayabilir. Çünkü geçmişte ödenen veya ödenmeyen çek bilgileri kullanılarak hazırlanan bu endekste kişilerin ya da kurumların konumunu da net bir biçimde görebiliyorsunuz.

Aynı zamanda teminat mektubu durum sorgulama işlemi de yapabilirsiniz. Teminat mektuplarının geçerli ve güncel olup olmadığını kolayca öğrenmenizi sağlıyor. Bu hizmetler ve çok daha fazlası hakkında mutlaka daha detaylı bilgi almalısınız. Bunun için de Findeks internet sitesini ziyaret ederek “Ticari” sayfasına mutlaka tıklayın. Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını ve daha fazlasını bu sayfada bulabilirsiniz.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...