Abant Gölü’nde Kamp

abant gölünde kamp

Abant Gölü Bolu şehrinin 34km güneybatısında Abant Dağları üzerinde oluşmuş bir birikinti gölüdür. Gölün denizden yüksekliği 1328 metredir. 1988 yılında tabiat parkı olarak koruma altına alınan bölge bitki zenginliğiyle ön plana çıkar. Flora ve fauna bakımından da zengin olan alan sarıçam, karaçam, kayın, meşe ve kavak başta olmak üzere birçok ağaç türüne de ev sahipliği yapar.

Abant Gölü’ne yaklaşık akşam saat 10 gibi vardık. Araçta ekmek olmadığı için bulabildiğimiz açık bir restauranta uğrayıp Trabzon ekmeği aldık. Normal ekmek yoktu. İyi ki almışız ekmek hem çok iyiydi hem de büyük olduğu için dört gün yetti. Fiyatı da çok iyiydi. Bir umut adama 10 lira uzattım. Tane fiyatı 8₺ imiş. 16₺ verip tabiat parkına giriş yaptık.

Park girişinde kimse yoktu, bariyer de açıktı. Biz de bayram dolayısıyla açık olduğunu düşünüp girdik. Çıkarken fark ettik ki gerçekten de öyleymiş. Gelmeden önce yorumları iyi bir kamp noktası bulmuştum. Gece vakti bir görevli vardı. Ancak biraz ilerilere gidip önceki gelişimizde gördüğümüz boş alanlara bakmayı düşündük. Çeşme, lavabo, tuvalet ve yaklaşık 10 çadırın bulunduğu bir yer bulduk. Şansımıza lambanın aydınlattığı ağacın dibi boştu ve çadırımızı kurduk. Gölün etrafında bu şekilde birkaç yer daha var.

abant gölünde kamp alanı

Gece sıcaklık oldukça düşmüş. Kısa kol tshirtlerle geldiğimiz yerde gece polarlarla yattık. Yanlış hatırlamıyorsam sıcaklık 15 derecelere kadar düşmüştü. Sanırım rakım yüksek olduğundan sıcaklık farkı da yüksek oluyor.

Göl çevresinde sabah yürüyüşü yapabileceğiniz 7km’lik bir yürüyüş yolu mevcut. Bunun yanında göl çevresinde fayton turu da 100 lira. Atlara binilebilecek bir alan var. Görevli eşliğinde atlarla birlikte bir süre turluyorsunuz. Fiyatını sormadım. Ancak kamp yapılan yerdeki çeşmelere deterjan kullanmayınız diye uyarı asılmış. Onun yerine neden kullanılmaması gerektiği de yazılsa süper olabilirdi. Biz kullanmadık ama sabah atların oradan su içtiğini görünce anladım. Bazı şeyler için çok geç olabilirdi. Malum, kurallara uyma konusunda Türk halkı olarak sicilimiz pek iyi değil.

Tabiat parkının girişinde sağda küçük bir müze var. Müzede genellikle hayvanlar ve onlarla ilgili tabiat parkının etrafında bulunan şeyler sergilenmiş. Görülmeye değer. Yine müzenin yakınında bisiklet kiralayabileceğiniz alanlar mevcut. Onun dışında tabiat parkına yakın Çepni Yaylası’nda yamaç paraşütü de yapılıyormuş.

 

Rate this post

Paylaş

5 Cevaplar

  1. Alihan dedi ki:

    Maceranızı keyifle okudum, daha fazla içerik üretmeniz hiç fena olmaz.

  2. Klinik Artı dedi ki:

    Çadırda kalma işini bir kere denedim ama dışarıda birisi adım atarken rahat olamıyor ya insan ürkütücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor. :((

  3. Evissa dedi ki:

    Okurken çok keyif aldım elinize sağlık.Gitmek isterim buraya .

  4. Emre dedi ki:

    emeğiniz sağlık.. sık kullanılanlara ekliyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...