Logitech MX518 Legendary Mouse İncelemesi
Artık vakti geldi dedim ve yeni bir mouse almaya karar verdim. Razer Deathadder Classic İncelemesi başlıklı yazıda incelemesini yaptığım mouse’um yaklaşık 4,5 yıl sonra kullanım ömrünü bitirdi. İlk başta tekerlek kısmından problem verince bir başka farenin scroll encoder’ını söküp buna lehimledim. Fakat yüksek kaldığı için orta tekerin swtich’ine ulaşamıyordu tekerin uzantıları. Sadece döndürme fonksiyonunu kullanırım dedim ve kullandım. Fakat döndürürken uygulanan baskıdan dolayı bir yerden sonra kenardaki uzantılar da kırılınca tekersiz kullandım bir süre. Bütün bunlar olurken farenin üst yüzeyi olduğu gibi soyuluyordu. Bunun yanında da fazlasıyla kir topluyordu. Özet olarak şu an bir kenarda lehim tabancasıyla switchlerini ve optiğini sökmemi bekliyor. Malum onlar sağlam yedek parça olarak kenarda dursun.
Logitech G MX518 Oyuncu Mouse İncelemesi
Uzun araştırmalar sonucunda bu modelde karar kıldım. Eskilerin efsane mouse’u imiş. Logitech istekler üzerine yeni teknolojiye uygun şekilde tekrar üretime sunmuş. Şekli biraz uzun olduğu için ilgimi çekti. Ölçüleri önceki faremle uyuyordu. Yanlarda 2 adet fazladan tuş da vardı. Atadığınız tuş ve dpi profilleri de farede saklanıyordu. Tam aradığım mouse olduğu için sipariş verdim.
Ancak görünümü her ne kadar ergonomik olsa da benim elime oturmadı. Sebebi ise sadece iki parmağımın farenin üstünde durması ve baş parmağımın soldan; diğer iki parmağımın ise fareyi sağdan kavramasıydı. Bu pozisyonda ike MX518’i kullanmak biraz güç gelebiliyor. Çünkü sağ tık’ın yanındaki hafif boşluk üçüncü parmağınızın orada durması için geniş bırakılmış. Kenar kısmında da hafif çıkıntı var. Az önce dediğim pozisyonda tuttuğunuzda üçüncü parmağı çok açmanız gerekiyor. Öte yandan sol taraftaki ekstra iki tuş da önceki farem Razer Deathadder Classic Blue’ya göre biraz ilerde kalıyordu. Elim de küçük sayılmaz ama pek ısınamadım ve alışamadım. Haliyle iade ettim.
Zamanında efsaneleşmiş bu fareyi görünen o ki çok kişi beğenmiş ve kullanmış. Benim ürünü iade etmem sizin kararınızı etkilemesin. Alırken ölçülerine bakıp öyle alırsanız hiçbir sorun yaşamazsınız. Ben sadece üçüncü parmağın yukarıda kalma kısmını gözden kaçırmışım.
Onun dışında görsellerden de anlayacağınız üzere oyuncu faresi olarak ışıklı olmasa da üstündeki yüzey oldukça pürüzsüz ve kaygan. Mat bir doku olmadığı için herhangi bir kir biriktirmiyor ve rahatlıkla temizleniyor. Yan kenarların mat olması da fareyi sıkıca kavrayabilmenize olanak sağlıyor. Kablosunun örgülü yapıda olmaması sizi yanıltmasın oldukça sağlam bir kablosu da var. Örgülü olmamasından dolayı hafif de. Bu da bungee kullanmayan kullanıcıları oldukça rahatlatacaktır.
Logitech G MX518 Teknik Özellikleri
- Fiziksel Özellikler
- Yükseklik: 131 mm
- Genişlik: 73 mm
- Derinlik: 43 mm
- Ağırlık: 101 g, yalnızca mouse
- Kablo uzunluğu: ~ 2,10 m
- İzleme
- Algılayıcı: HERO™ 16K
- Çözünürlük: 100 – 16.000 DPI
- Sıfır yumuşatma/hızlanma/filtreleme
- Maks. hızlanma: >40 G
- Maks. hız: >400 IPS
- Diğer
- USB veri biçimi: 16 bit/eksen
- USB bildirim hızı: 1.000 Hz (1 ms)
- Mikro işlemci: 32 bit ARM
- PTFE Ayaklar: 250 kilometre
- Yerleşik bellek: 5 profil
- Hafif ve esnek kablo
Logitech G MX518 Fiyatı
Ürün bu yazıyı yazdığım 2021’in ilk aylarında 219 liradan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor.