Bisiklet Doğru Sürüş Pozisyonu Nedir?

Yeni bir bisiklet satın aldınız ve bunun etrafta dolaşmak ve spor yapmak için en uygun yol olduğunu düşünüyorsunuz.

Bu çok iyi bir şey ama çoğu kişi bunu yaparken bisiklette doğru sürüş pozisyonunu unutuyor. Bu da şiddetli kas ağrılarına yol açıyor ve bu spordan keyif almanız engelliyor. Bütün bunların çözümü çok basit. Şimdi okuyacağınız yazıda bisiklette doğru sürüş pozisyonu nedir, bisiklette ayak yere değmeli mi?, bisiklet sele eğimi, bisiklet sele ayarı nasıl yapılır? gibi sorulara cevaplandıracağım.

Bisiklet Doğru Sürüş Pozisyonu Nasıl Olmalıdır?

İyi bir nötr sürüş pozisyonu kafa ile başlar ve ayaklarınıza kadar uzanır. Uzun sürüşlerde, kötü alışkanlıklara geri dönmediğinizden emin olmak için ara sıra vücut pozisyonunuzu kontrol edin.

sele yüksekliği
Sele Yüksekliği. Kaynak: BikeFit
  1. Omuzlarınızı gevşetin ve onları kulaklarınızdan aşağı indirin. Bir tırmanışta çok zorluyorsanız, bu omuzlarınızın sertleştiğini ve tekrar kasılmaya başladığını gösterir.
  2. Omuzlarınızı kulaklarınızdan uzaklaştırmak başınızı serbest bırakacak, dönüş yapmayı ve trafiğe bakmayı kolaylaştıracak ve aslında daha rahat kalmanıza yardımcı olacaktır.
  3. Dirseklerinizi bükün: Tıpkı bir dağ bisikletinde olduğu gibi, rahat, bükülmüş dirseklerle sürmek, kollarınızın süspansiyon gibi hareket etmesini sağlar. Yolda bir çukura çarparsanız veya bir çarpma yaşarsanız, kollarınız darbeyi emmenize yardımcı olabilir. Dağ bisikleti vücut pozisyonundan farklı olarak, dirsekleriniz kanatlar gibi geniş değil, yanlarınızda kapalı şekilde olmalıdır. Dirseklerinizi bükük tutmak, omuzlarınızdaki gerginliği de azaltacak ve ellerinize daha az baskı uygulayarak binmenizi sağlayacaktır.
  4. Ancak bileklerinizde bükülme olmamalıdır. Frenlerde dirseğinizden parmaklarınız arasına düz bir çizgi olmasına dikkat edin.
  5. Omurganızın nötr bir pozisyonda olmasına dikkat edin. Bu ne anlama geliyor? Sırtınız rahat olmalı, kalçalarınız ve omuzlarınız arasında oldukça düz bir çizgi bırakılmalıdır. Ne çok kambur ne çok dik.
  6. Dizinizin ayağınızın/pedalınızın ucunu izlediğinden emin olun. Sürüş sırasında dizleriniz yana doğru eğikse biraz komik görünebilir ve kesinlikle verimsizliğe ve ağrıya neden olacaktır.
pedal açısı
Pedal Açısı. Kaynak: Bike Fit
5/5 - (1 vote)

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...