Enerji Zenginliğe Nasıl Dönüştürülür?

the queen's gambit dizisi

Toplumca oluşturulan düzenin dışına çıkarak, sevgi ve tutkuyla eylemler yaptığımız zaman enerjimiz yükselecektir bu yüksek enerjimiz bizi sonsuz bir zenginliğe ulaştıracaktır.

Düzenli Olan Her Şey Doğru Mudur?

Düzen yaşamımızı devam ettirmede bize güven verir. Okula veya işe kaçta gidip geldiğimiz, arkadaşlarımızla belirli bir saatte buluşmamız, vb. Bunlar hayatımızı kolaylaştırır ama peki ya beyin? Beynimiz bu duruma kolay bir şekilde adapte olur. Güvenliği o düzende bulmaya başlar. Her zaman tekrar eden bir şeyin güvenli olduğuna kanaat getirir ama kötü bir şeye düzenle devam ettiğinde de güvendeyim der. İşte bu noktada bilgi devre dışı kalır. Kötü olduğunu bildiğin bir şeyi düzenli olduğu için güvenli sanıp yapmaya devam edersen hiçbir yol kat edilemez.

Düzenli Bir Zihin Canlı Mıdır Ölü Mü?

Düzenli bir zihin ölüdür. Her zaman aynı şeyleri yapmak, rutine uymak beyni canlı tutmaz onu öldürür. Gelişmek isteyen bir insan şartlarını değiştirmediği sürece istemesinin bir anlamı yoktur. Alıştığı düzene farklılık katmalıdır. Çok çalışmakta geliştirmez insanı. Sadece küçük bir miktar geliştirir bu da istenilen yerde olmayı sağlamaz. Çok çalışacağım, çok okuyacağım diye kendini şartlandırmak insanın sadece bilgi edinmesini sağlar ama senin bilgili olman bildiğin bir şeyi hayata geçireceğin ve başaracağın anlamına gelmez.

Tutku Nasıl Fark Edilir?

Başarılı insanları bilgili olmak başarılı yapmaz. Tutku, başarılı insanların o bilgiyi kullanmalarını sağlar. Tutku aktarılacak bir şey değildir öyle olduğunu zannettiğimiz şey motivasyondur. Motivasyonda kısa bir süre sonra geçecek bir şeydir. Kişi tutkuluysa yaptığı iş enteresan olur ama sevdiği işi yapmak onu tutkulu yapmaz. Tutkulu insanlar en çok kendilerine tutku duyarlar. Eşlerin, işlerine veya çocuklarına tutkulu değillerdir. Aslında tutku karakteristik bir özelliktir. Bir insan tutkuluysa eylemleri tutkulu olmaya başlar. Yani tutku birinden alınacak veya birine verilecek bir şey duygu değildir ve bir çok insan bunun farkına varamaz üstü örtülü vaziyette kalır. İşte o tutku yüksek enerjidir, sonu başı yoktur.

Düzen Nasıl Kırılır?

Düzenin içinde yaşıyorsanız yüksek enerjiye gerek duyulmaz bu yüzden tutku da olmaz. Yüksek enerjinizi kullanarak tutkunuzla bir şey yapmaya başladığınızda işte o zaman o düzen zincirini kırabilirsiniz. Bu şekilde olursa tutkunuz da var olur hem de sınırsız ve limitsiz bir şekilde. Sınırsız ve limitsiz tutkunuzu, sevginizi eylemlerinize koymaya başladığınız zaman sınırsız bir zenginliğin onunla geldiğini de görürsünüz.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...