Facebook’u Google+’ya bağlayın

Google+ yayına başladı, on milyon kullanıcıya ulaştı ve hatta bu hafta sonu da yirmi milyon kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Şimdiden Google+’ın Facebook’u yok edeceği konuşuluyor. Fakat bir diğer taraftan da Facebook’taki arkadaşlarını henüz Google+’ta bulamadığını söyleyen ve tanımadığı kişilerin çevrelerine eklendiği bilgisi ile şaşıran kullanıcılar da yok değil. Google+’a şans vermek isteyenlerin en büyük sıkıntısı Facebook ve Google+ arasında mekik dokumak.
Şu an için Google+’ta aradığını bulamayanlara ve/veya mecrayı Facebook ile karşılastırıp Facebook’taki hareketliliği yakalayamamış olanların ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bir haberi Read Write Web’ten Sarah Perez kaleme aldı.

Şu an için sadece Google Chrome ve Firefox kullanıcılarının faydalanabileceği bir uzantı sayesinde Facebook haber kaynağınızı Google+ hesabınıza taşıyabiliyorsunuz. Uzantıyı tarayıcına indirdikten ve Facebook bilgilerinize erişilmesine izin verdikten sonra haber kaynağını Google+’a taşımış oluyorsunuz. Google+ Facebook uzantısını geliştirenler kısa süre içerisinde uzantının Internet Explorer’da da kullanılacağını duyurdular.

Uygulama şu an için çok basit özelliklere sahip ve Facebook’un Oyunlar, Profil Bilgileri, Arkadaşlık İstekleri, Fotoğraf Albümü gibi diğer özelliklerini göstermiyor. Uygulamayı geliştirenlerin bu uzantı üzerinde yapacakları çalışma ve iyileştirmeler sonrasında diğer Facebook özelliklerinin de Google+’a taşınabileceği herkes için malum. Fakat mesele Facebook’un konuya uyanıp bu zaman içerisinde uygulamayı kapatıp kapatmayacağı. Çok muhtemel ki Facebook kısa bir süre içerisinde bu uygulamayı koşullarına uymadığı gerekçesi ile kapatacak.

Bundan kısa bir süre önce Facebook’taki arkadaslarımızı Google+’a taşımamıza yardımcı olacak iki uzantıyı kapatan Facebook, kullanıcılarını Google+ başta olmak üzere diğer mecralara kaptırmama konusunda elinden gelen her şeyi yapıyor.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. SB dedi ki:

    Uygulama ile alakalı zararlı olabileceğine dair yorumlar okudum. Kullanacak arkadaşların araştırmasını tavsiye ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...