Yepyeni tasarımıyla bitly – bit.ly

Siteye ait iki farklı ekran görüntüsü.

Your Network (Ağ)

Your Stuff (Kişisel)

Bitly adlı URL kısaltma servisi yepyeni tasarımıyla sisteminde büyük bir değişiklik yaptı. Artık bitly sistemi linkleri kısaltmakla kalmayıp bunları sosyal bir hava çerçevesinde profilinizde kamuya açık yada özel olarak paylaşmayı sağlayacak. Bitly artık kısalttığı bağlantıları bitmark olarak adlandırmaya ve arkadaşlarınızın bağlantılarından yola çıkarak size tavsiyelerde bulunmaya başladı.

Network (ağ) olarak adlandırılan yeni bir bölümde Twitter’a benzer birakış çizelgesi var ve bu kısımda Facebook ve Twitter’da arkadaş olunan veya takip edilen kişiler aynı zamanda bitly’de bulunan kişilerin bitmarklarını gösteriyor. Kaydedilen bitmarklar grup haline getirilip toplu bir şekilde arkadaşlarla paylaşılabiliniyor. Aynı zamanda kaydedilen bitmarklara bir not veya özel bir adres verilerek bulunması kolaylaştırılıyor.

Bitly sistemi dışında tarayıcı eklentileri de güncellendi. Yenilenmiş bir yer imleme aracı ve Chrome eklentisi de bunlar arasında bulunyor. Her iki değişiklik de bitmark ekleyip bunlara not veya özel bağlantı verip arkadaşlarla paylaşmaya olanak sağlıyor. Yepyeni bir iPhone uygulaması da bu yenilikler arasında kendini gösteriyor. Uygulamanın diğer platformlara ne zaman geleceği hakkında henüz bir bilgi yok.

Kısa bir notla yazımı sonlandırıyorum. Sitenin title (yazı) kısmında bir kalp simgesi bulunuyor ve benim gördüğüm kadarıyla Chrome tarayıcımda kalp simgesi kare şeklinde görünüyor. Ama yer imlerine ve geçmişe baktığımda kalp simgesi yerli yerinde.

Rate this post

Paylaş

1 Cevap

  1. Çok güzel olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...