Blogger için alternatif site içi arama kodu

Bildiğinizi üzere Blogger’ın site içi arama kutusu istendiği gibi çalışmıyor. Bana göre yazıyı bulmak için yazının adını tam olarak yazmak veya içerdiği bir kelimenin aynısını yazmak gerekiyor ama ziyaretçiden ziyaretçiye bu değişir, yani yazacağı şey yazmak istediği şey.

Bunun kolay bir yolu var, ben nereden bulduğumu da unuttum 🙂 Temanızın kendi arama kutusuna Google Aramasını entegre edeceğiz.

Normalde bir searchbox kodu şöyle birşey olur.

<div id='searchbox'>
<form action='search/' method='get'>
<div class='content'>
<input class='textfield' name='q' size='24' type='text' value=''/>
<input class='button' type='submit' value=''/>
</div>
</form>
</div>

Şimdi bu kısmı aşağıdaki kod ile değiştireceğiz. Öncelikle http://www.furkanozden.blogspot.com/ yazan kısmı kendi sitenizin adresi ile değiştirin.

Aşağıdaki kod:

<form action='http://www.google.com/search' id='searchform' method='get'>
<div id='searchbox'>
<input id='s' name='q' onblur='if (this.value == &quot;&quot;) {this.value = &quot;Arama yapmak için tıklayınız&quot;;}' onfocus='if (this.value == &quot;Arama yapmak için tıklayınız&quot;) {this.value = &quot;&quot;;}' type='text' value='Arama yapmak için tıklayınız'/>
<input alt='Arama' id='searchsubmit' name='sitesearch' src='http://3.bp.blogspot.com/_lxBSX0YJV58/TB7vRpb0pwI/AAAAAAAAAyk/G5S_MwFD2Do/s1600/search.png' style='margin: 2px 0 0 0;' title='Arama' type='image' value='furkanozden.blogspot.com'/>
</div>
</form>

Burada ben size kendi temamda kendi düzenlediğim kodu verdim mesela method kısmı site kısmı felan kendinize göre değiştirmeniz lazım, kod uydurma yani başka yerde bulamazsınız 🙂 Buradaki koda bakıp kendi kodunuzu düzenleyin. Ben size nasıl birşey yapmanız gerektiğini açıkladım sadece 🙂 Kalın sağlıcakla.

Rate this post

Paylaş

5 Cevaplar

  1. tanitedavi dedi ki:

    eline sağlık…güzel…

  2. Sahibinden dedi ki:

    teşekkürler elinize sağlık işime yaradı

  3. ARİF dedi ki:

    Merhabalar ben site içerisinde arama moturu yaptım. Arama motoru küçük i ile arama yapmıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...