Google+ sayfanızı ve profilinizi blogunuzla uyumlu hale getirin

Google yaptığı yenilikler ile tüm servislerini Google Plus’a bağlamaya devam ediyor. Yakın zamanda Blogger’ın yeni sürümüne geçen Google, anlaşılan Blogger’ı da bu işe alet etmeyi düşünüyor.

Blogger Profilini Google+’ya bağlama

Blogger: Kumanda Paneli sayfasından sağ üstteki dişli simgesine tıkladıktan sonra Google+’ya bağlan seçeneğini seçiyoruz.

Ardından Yukarıdakileri okudum ve Google+ profilimin artık tüm blog’larımla ilişkilendirileceğini anlıyorum. Blogger’da Google+ profili kullanmaya hazırım. onay kutusunu işaretleyip Şimdi Geçiş Yapın butonuna tıklıyoruz. Ardından sizden tekrar giriş yapmanız istenecektir.

Karşımıza gelen bu pencerede ise Google+ profilimizde bulunmayan bloglarımız varsa onlardan hangilerini profilimize eklemek istediğimiz soruluyor. Ekleyecek blogunuz varsa blogları seçip Blog Ekle butonuna yoksa Atla butonuna basıyoruz.

Artık Blogger profilimiz Google+’ya bağlanmıştır.

Böylece Kayıtlar sayfasında Düzenle – Görüntüle – Paylaş seçeneği eklenmiş oldu. Ayrıca, artık yorumlarda görünen adınıza tıklandığında Google+ profilinize gidecek. Eski Blogger profilinize giden bir bağlantı da yine Google+ profiline yönlenecek.

Google’a, Google+ sayfamızı ve profilimiz tanıtma

Bu kısımdan sonrası WordPress altyapısını kullanan bloglar için de geçerlidir.

Olay şu; Blogumuza ekleyeceğimiz iki adet kod ile Google+ profilimizin bu blogun sahibi olduğu ve Google+ sayfamızında bu blogun resmi sayfası olduğunu Google’a kanıtlamak/doğrulamak.

Yerleşim

Aşağıdaki kodları blogunuzda Şablon › HTML’yi Düzenle yolunu kullanarak Widget Şablonlarını Genişlet onay kutusunu işaretledikten sonra

<head>...</head>

kodları arasına aşağıdaki kodları yerleştiriyoruz.

<link href='http://plus.google.com/SAYFAKIMLIKNUMARASI' rel='publisher'/>
<link href='http://plus.google.com/PROFILKIMLIKNUMARASI' rel='author'/>

Kodları kendinize göre düzenleyip belirtilen yere yerleştirdikten sonra bu linkte kutucuğa blogumuzun adresini yazarak kontrol ediyoruz. Sonuçlar aşağıdaki gibi olmalı.

Yapacaklarımız bu kadar. Böylelikle blogumuzun Google ile bağını güçlendirmiş olduk. Saygılarımla.

Rate this post

Paylaş

14 Cevaplar

  1. HobiCoffee dedi ki:

    Yalnız sanırım bu şekilde bloglara yaptığımız yorumlarda blog adımız değil google + profilindeki adımız görünüyor. Bu da eksi bir durum bence..

  2. iyinet 2012 dedi ki:

    paylaşım için teşekürler

  3. tinlamazmodunda dedi ki:

    Profil linkini buldum ama sayfa linki nerde?

  4. Anonymous dedi ki:

    selam furkan hoca blog ve google+ ilişkilendirdim, ancak memnun deilim, çünkü yazar adaı google+ da ki profil adı kullanılıyor değiştiremiyorum, blog ve google+ ilişkisini kaldırmak istiyorum, iptal etmek istiyorum nasıl yapacam, teşekkür ederim.

  5. Edd dedi ki:

    Blogun hiti açısından sence bir yararı varmı? Ona göre kullanmayı düşünüyorum. Yada bununla gelen bir ekstra birşey varmı mesela.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...