Facebook’tan Türklere Jest

Facebook olarak ilerleme kayıt ettiklerini ve bunu da ilk olarak Facebook sitesini çok sık olarak kullanan Türk halkının denemesini istediklerini belirtti.

Mark Zuckenberg “Yerelleştirmeye önem vermekteyiz ve Facebook’un yeni sürümünde çok önemli sayılabilecek, Türklerin çok hoşuna gidecek bir çok yenilik yaptık” dedi.

Sabit Yorum Tuşları

Facebook’un Türkler için yapılan özel versiyonunda bundan sonra Sabit Yorum Tuşları (SAYOT) bulunacak. Zuckerberg bu tuşların ne işe yaradığını şu şekilde özetliyor. “Türk kullanıcıların en çok kullandığı yorumları artık tuşlara bağlamış bulunmaktayız. Bundan böyle Türk’ler isterlerse aynı yorumu heryere yazmak yerine SAYOT’lara basarak yorum yapabilecekler.
Facebook’un bu sürümünde : “Canım çok güzel çıkmışsın” , “Teşekkürler canım o senin kendi güzelliğin” , “Doğum günümü kutlayan arkadaşlarıma teşekkürler” , “Çekilene değil çekene bak” , “Bu resmi ben çektim” , “Yakışır kardeşime” ve “Helal kardeşime” gibi yorum tuşlarınının bulunacağı belirtiliyor.

Facebook Akrabaları da unutmadı

Facebook’un şu anki profil yönetiminde insanlar “Neyin Oluyor” özelliğini kullanarak, kendisinde ekli bir kişinin akrabalık ilişkisini belirtebilmekte. Fakat bu terimlerin Türk örf ve adet yapısına göre eksik kaldığını belirten Zuckerberg : “Bu seçenekler arasına Elti, Kaynana, Kayınço, Baldız, Amcaoğlu, Dayıoğlu, Yeğen, Dünür, Taze gelin, Damat, Enişte, Görümce, Kuma, Sağdıç, Kirve, Ahiretlik, Kayınbaba gibi sadece Türklere özgü olan akrabalık terimlerini de dahil ettik. Bunlar dışında eklenecek bir çok terim bulunuyor ve bunları araştırmak için 3 Dilbilimcimiz aylardır çalışıyor, bu bölümü daha da geliştireceğiz.”

Rate this post

Paylaş

6 Cevaplar

  1. Hit Adam dedi ki:

    “Yakışır kardeşime” butonu 😀

  2. Furkan ÖZDEN dedi ki:

    Akrabar işinde kuma’da var ya 😀

  3. Hipertr dedi ki:

    Akrabaların içinde kuma olması okadar iyi birşey değil sanki kumalık bir akrabalık türü.

  4. Furkan ÖZDEN dedi ki:

    Adamlar tüm kültürü göz önünde bulundurmuş herhalde.

  5. Mert ertekin dedi ki:

    ”Yakışır kardeşime” nedir ya 😀

  6. Sinan dedi ki:

    Okurken güldüm valla adam haklı beyler 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...