Battleship (Savaş Gemisi: Hedef Dünya) 2012

“İzlediğiniz tüm uzaylı filmlerini unutun!” demek isterdim. Ama diyemiyorum. Çünkü bu filmin diğer uzaylı filmlerinden bir farkı yok. Senaryo her uzaylı filminde olduğu gibi bu filmde de aynı. Uzaylılar Dünyaya gelir. Amerikalılar Dünyayı kurtarır.

Diğer filmlerle benzer yönünü göz ardı edersek filmde uzaylılarla deniz savaşı yapılması filme ayrı bir hava katmış.

Uzaylıların görünüşleri açısından farklı yorumlanması insanların kafasındaki uzaylı biçiminde küçük de olsa bir değişikliğe sebep olabilir.

Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna’nın da filmde rol alması bu filmi izleme sebeplerimden bir tanesi idi. Filmi izlemeden önce başarılı olduğu alandan farklı alanlara yönelme girişiminde bulunarak bir filmde rol alan kişilerin başarısızlıkları aklıma geldi ve aynı şeyin Rihanna için de geçerli olabileceğini düşündüm. Fakat düşüncelerimin aksine Rihanna müthiş bir ustalıkla rolünü canlandırmış. Başrol oyuncusu olmadığı için fazla fark edilmese de Rihanna bana göre sinema alanında da kendini kanıtlamış oldu.

Senaristin Liam Nesson’ı filmin dışında tutması bana çok garip geldi. Oysa Liam Nesson’ın yer alacağı ne kadar çok sahne vardı.

Genel itibari ile aksiyon dolu bir filmdi. Diğer uzaylı filmleri ile benzer yanı olsa da filmi beğendim ve puanım 8/10.

Paylaş

1 Cevap

  1. kralizasyon dedi ki:

    Hele şu birinci yazılılar bitsin bi izleyeceğim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...