GTA 5 Online’da Milyarder Olmanın Yolları

Gerçek hayatta olduğu gibi GTA Online’da da paranın yeri ayrı. Kelimenin tam anlamıyla hayatta kalmak için para şart. Parayı elde etmenin birçok yolu var. Gerçek hayatın aksine burada paraya giden her yol mübah. Oyunları güzel yapan da bu değil mi zaten?

Yeni Rehber!

GTA 5 Online Para Kazanma Rehberi (2019)

GTA Online yayınlandığından bu yana oyuncular birçok oyun açığı, hata ve karakter silinme gibi durumlara şahit oldu. Rockstar Games her ne kadar bu sorunları çözme yolunda emin adımlarla yürüse de her güncellemeden sonra ufak da olsa sorunlar çıkabiliyor. Her oyunda olduğu gibi GTA Online’da da bu sorunlardan yararlanıp her türlü şeye sahip olan oyuncular var. Ama ben size oyunun kurallarına uygun bir şekilde milyarder olmanın yollarını açıklayacağım.

Mağaza Soygunu

GTA Online Robberies Store

Oyunun haritasındaki birçok noktada küçük mağazaları simgeleyen alışveriş sepeti şeklinde bir simge bulunur. Bu noktalara gittiğinizde çikolata, kola, soda ve sigara tarzı ürünleri satın alıp ölüm maçlarında veya çatışmalarda canınızı artırmak için kullanabilirsiniz. Bunun yanında mağazaya sakin bir şekilde girip kasaya yöneldikten sonra kasiyere silah doğrultursanız hızlı bir şekilde kasadaki paraya bir torbaya doldurmaya başlar. Bu süreci hızlandırmak isterseniz hemen arkasındaki raflara yada mağaza içindeki herhangi bir yere ateş edebilirsiniz. Bu taktik peşinizde polis varsa çok işe yarıyor. Eğer kasiyeri torbayı doldurana kadar vurursanız mağazada tek başınıza kalırsınız ve kasayı gidip kendiniz boşaltmanız gerekebilir.

Çalıntı Araba Satışı

GTA Online Car Jacking

GTA’nın olmazsa olmazı araba hırsızlığı. Belki oynarken fazla fark edilmez ama şöyle bir düşündüğünüzde bir yerden bir yere yürüyerek gittiğiniz olmamıştır. Genelde en dandiğinden bile olsa en yakındaki aracın içindeki sürücüye bir darbe indirilir ve araç sahibinin feryatları eşliğinde araç çalınır. Gidilecek yere de en kısa zamanda ulaşılır. İşte GTA Online’da da kendi arabanızın yanınızda olmadığı zamanlarda kullandığınız çalıntı araçları Los Santos Custom’a girip satabilirsiniz. Tabi bunun da bazı kriterleri var. Haritada nadir ve bazı noktalarda bulunan sport, sport classic, super sınıfından araçlar ve custom’a giremeyen araçları satmanız mümkün değil. O yüzden geriye sadece sivillerin kullandığı iyi para kazandıracak orta sınıfın en popüler araçları kalıyor.

Simeon’un İstediği Araç

GTA Online Simeon Artwork

Araç çalıp para kazanmanın bir diğer yolu ise arabaları aldığında onları en iyi şekilde değerlendiren limanın ıssız bir köşesinde garajı bulunan Simeon’un istediği araçları ona götürmektir. Simeon’un hangi araçları istediğini cep telefonunuzun mesaj bölümünden görebilirsiniz. Listedeki araçlardan herhangi birini ona götürdüğünüzde custom’a götürünce alacağınızdan daha fazla ücret verdiğini garanti edebilirim.

Simeon’un farklı bir araç isteme şekli daha var. Oyun içinde dolaşırken ne işle meşgul olursanız olun radarda yeşil araba simgesi belirdiğinde elinizde ne iş varsa bırakıp olabildiğince hızlı bir şekilde o aracı kapmaya bakın. Çünkü aracı gören sadece siz değilsiniz. Aracı aldıktan sonra ekranda Simeon’un artık klişeleşmiş isteği olan ‘Simeon bu aracı farklı renkte istiyor.’ cümlesini içeren bir bildirim belirecek. Tabi bu arada da peşinize polisler takılmış olacak. Bunları dert etmenize gerek yok. Asıl dert etmeniz gerekenler sizin gibi aynı session’da yer alan gerçek oyuncular. Aracı en yakın customda farklı bir renge boyatıp hızlıca Simeon’un garajına götürmelisiniz.

Şunu da belirtmekte fayda var. Garaja gidene kadar aracın aldığı her çizik Simeon’un araç karşılığında size vereceği ücretin düşmesine sebep olur. O yüzden aracı olabildiğince düzgün bir şekilde teslim etmeye çalışın.

Gangster Saldırıları

GTA Online Gang Attack

Haritanın belli bölgelerinde yer alan birçok gangster grubu var. Bunlardan herhangi birinin bölgesine girdiğiniz takdirde içlerinden biri bölgelerinden çıkmanız için sizi uyarmaya gelir ve birkaç saniye içinde bölgeden ayrılmazsanız veya ani bir hareket yaparsanız çatışma başlar. 20 ya da 15 kişiden oluşan bu gruplarla girdiğiniz çatışmadan sağ çıkarsanız ödül olarak 500 RP geliyor. Maalesef parayı öldürdüğünüz her adamın yanına gidip tek tek toplamanız gerekecek.

GTA Online Supplies

Ve büyük ödülü almak için de gangster üyelerinin bulunduğu bölgede herkesi öldürdükten sonra aşağıdaki resimde yer alan sandığın aynısından bulmanız gerekiyor. İçinden hoşunuza gidecek şeylerin çıkacağı kesin.

Banka Aracı Soygunu

GTA Online Armored Truck

Simeon’un istediği araç haritaya geldiğinde çıkan bildirim gibi banka aracı da haritaya geldiğinde bir bildirim çıkar. Armored Truck olarak adı geçen aracı tüfekler veya tabancalar ile imha etmeniz mümkün değil o yüzden bomba veya roket daha faydalı olabilir ancak bundan önce araca bir iki el ateş edin ki niyetiniz belli olsun. Hemen bomba veya roket kullanıp patlatırsanız paralar da uçabilir. Benim size tavsiyem: Bir iki el ateş ettikten sonra arka kapıya bir sticky bomb atmanız. Ardından paralar düşüyor ve araç patlıyor.

Ödül Avcısı

GTA Online Bounty Hunter

Bazen sistem tarafından bazense bir kişi tarafından herhangi bir oyuncunun başına konan ödüllerden de iyi para kazanabilirsiniz. Bir oyuncu başka bir oyuncunun başına herhangi bir sebepten dolayı Lester’ı arayarak başına ödül koyabilir. Bunu gören diğer oyuncular canlı kanlı insan görmüş zombi gibi hemen başında ödül bulunan oyuncunun peşine takılırlar. Başında ödül olan bir oyuncuyu öldürdüğünüzde en fazla $9000 alabilirsiniz. Çünkü birinin başına bundan fazla ödül koyulmuyor. Bunun yanında, başınıza $1000 – $3000 arası bir ödül konulduysa paniklemenize gerek yok. Çünkü, oyuncuların geneli üç beş kuruş için kendini yormak istemiyor.

Görevler

GTA Online Teamwork

GTA 5 online’da milyarder olmanın yollarını tek tek saydık ve sıra geldi sonuncusuna. Görevler… Görevler bu yolların arasında kilit taşı niteliği taşıyor. Görevler aynı zamanda oyunu zevkli kılan etkenlerin başında geliyor. Oyunda bazı oyuncuların yaptığı ve Rockstar’ın onay verdiği Rockstar Verified görevleri, Rockstar’ın kendi oluşturduğu Rockstar Created görevleri bulunuyor. Bunların yanında her oyuncunun oluşturabileceği aynı zamanda Rockstar Games’in de oluşturduğu içinde birçok görevin yer aldığı playlistler de var. Bunlardan her biri büyük miktarda para kaldırmak için olmazsa olmazlardan.

Görevlerden aldığınız para miktarının değişkenlik gösterebildiği durumlar var. Bunların başında zorluk seviyesi geliyor. Zorluk seviyesini ne kadar artırırsanız görev sonunda alacağınız miktar o kadar artar. Eğer bir görev içinde aynı crewden en az 2 kişi bulunursa o crewde yer alan iki kişi görevdeki diğer kişilerden daha fazla para ve rp alır. Bu arkadaş olma durumunda da aynıdır. Oyun ayarlarından hedef alma metodunu ‘Free-Aim’ yaparsanız girdiğiniz her görevde Free-Aim ile oynadığınız için %25 daha fazla rp ve cash alırsınız.

Yarış, ölüm maçı, sona kalan gibi görevlerin dışındaki job türlerinden birini oynarsanız bunlardan alacağınız ödül miktarı oynayış şeklinize göre çok farklılık gösterebilir. O yüzden amacınız sadece para kazanmaksa görevleri tercih etmenizi öneririm.

Görevler aracılığı ile daha hızlı para kazanmak için arkadaş çevresi yapmanız gerekiyor ki arkadaşlarınız herhangi bir göreve girdiğinde davet atınca size de davet gelsin. Bunun için herhangi bir crewe girebilirsiniz. Epic Turks crewi iyi bir başlangıç olabilir.

ALTIN KURAL: Ne olursa olsun yanınızda çok fazla para taşımayın. Banka var. Gidin bankaya yatırın. Oyunda gözünü para bürümüş insan bol. O yüzden her an tetikte olmanız gerekiyor. Tabi paranız bankadaysa ve yanınızda para taşımıyorsanız elleriniz cebinizde Los Santos sokaklarında dolaşabilirsiniz.

Rate this post

Paylaş

4 Cevaplar

  1. engin dedi ki:

    selam. gta 5 ps3 . silah hilesi yazdığımda sadece el bombası geliyor. sticky istiyorum yapışkan olan nasıl oluyo

  2. Yakup dedi ki:

    Bu yazıdakileri yaparak milyarder olamazsınız saçma bir başlık. Ceo vb olaylara girip para kazanabilirsiniz. Mağaza soyup 2 -3 bin $ alarak milyarder olunmaz gerçekten saçma başlık.

    • Furkan Özden dedi ki:

      Haklısın. Ancak 2014 yılında yazdığım için zamanına göre idare ediyordu (: Yeni bir rehber üzerinde çalışmaktayım. Yayımladığımda yazıyı güncelleyeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...