Gods of Egypt (Mısır’ın Tanrıları) 2016

gods of egypt poster

Will Smith’in başrolünde yer aldığı I, Robot, Nicolas Cage’in oynadığı Knowing ve döneminin en iyileri arasında yer almayı başaran Dark City gibi bilim-kurgu filmleri ile anılan ünlü yönetmen Alex Proyas bu sefer de fantastik bir film çekeyim, konusu da Mısır mitolojisi olsun deyip Mısır’ın Tanrıları (Gods of Egypt) filminin yönetmen koltuğuna oturmuş.

Filmin türü “aksiyon, macera, fantastik” olarak yer alsa da oraya bir adet de “Romantik” eklenmesi gerekirdi. Çünkü filme genel olarak baktığımızda ortada uğraş verilen şeyin iki ‘ölümlünün’ birbirine kavuşması olduğunu anlayabiliriz. Hemen kısa bir özetle filmde neler dönüyor bakalım:

Acımasız karanlık tanrısı Set (Gerard Butler) tarafından tarihteki en barışçıl imparatorluğun tahtı ele geçirilmiştir. Tahtı geri alıp imparatorluğu eski düzenine sokmak göklerin tanrısı Horus‘a (Nikolaj Coster-Waldau) düşmüştür. Horus da bu sebeple Set’i durdurup babası Osiris‘in (Bryan Brown) son isteğini yerine getirmek için yola çıkar. Bu yolda ona yardımcı olacak kişi de sevgilisi Set tarafından ele geçirilmiş bir hırsız olan Bek (Brenton Thwaites) adında bir gençtir. Bu yolda ölümlü Bek ve tanrı Horus güçlerini birleştirerek amaçlarına ulaşmaya çalışacaklardır.

Mısır mitolojisi, aksiyon, macera, fantastik diye giriş yapıp böyle bir film özeti ile devam edince az da olsa beklentiniz azalmış olabilir. Ama size yine de beklentinizi yüksek tutun demeyeceğim. Tabi bu Mısır’ın Tanrıları’nın kötü bir film olduğu anlamına gelmez. O yüzden böylesine fantastik bir şöleni kaçırmamak gerek. Hem Mısır mitolojisine ilginiz varsa bu tip romanlar okuyor veya oyunlar oynuyorsanız bir de bu hayatın içine girin ve farklı bir bakış açısından buna şahit olun.

Oyuncular konusunda yönetmen güzel bir harmanlama yapmış fakat bahsi geçen karakterleri farklı oyuncular daha iyi canlandırabilirdi düşüncesindeyim. Tabii Gerard Butler bu çerçevenin dışında. Elodie Yung rolünün hakkını vermemiş gibi duruyor. Güzel bir amacı var fakat bunu fazlasıyla seyirciye aktarabildiğini düşünmüyorum. Zaya karakterini canlandıran Courtney Eaton ise genç bir hırsızın sırılsıklam aşık olduğu genç bir bayan rolüne tam oturmuş fakat yönetmen bu oyuncuyu filme daha çok katarak daha iyi kullanabilirdi. Brenton Thwaites da Bek olarak yönetmenin söylediğini tam anlamıyla yerine getirmiş. Sevgilisi uğruna aşkına eşkıya modunda bütün bir Mısır’ı talan edip ortalığı birbirine katıyor. Bu kaos ortamında Set‘in de parmağı var tabii.

Gods of Egypt, ilk fragmanı yayınlandığından beri merakla beklediğim bir filmdi. Filmi izlediğimde bu beklentime ‘yeterince’ cevap verebildi. Çoğu fantastik filmde olduğu gibi Mısır’ın Tanrıları filminde de birkaç mantık hatası var. Fakat göz zevkinize balta vuracak kadar kendini göstermiyor. Gods of Egypt, Mısır tanrıları ile fantastik bir 127 dakika geçirmek için bulunmaz bir fırsat.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...