Call of Duty: Warzone (2020) Oyun incelemesi

Call of Duty: Warzone, Activision’un Call of Duty oyunlarından en iyi ve en başarılı olan içeriği diyebiliriz. Warzone, çok kısa bir zamanda 50 milyon oyuncuya ulaşmıştır.


Bir Battle Royale türü olmakla beraber her sezon yeni savaş biletleri gelmektedir (Battle Pass). Sezon başlarında Call of Duty evreniyle ilgili hikayeler içeren videolar tüm oyunculara gösterilmektedir.

(Sürprizbozan uyarısı başlangıcı)

Örneğin; Call of Duty: Modern Warfare hikayesini oynadıysanız, Price hayatta kalıp yeni bir Task Force 141 takımı kurarken Alex’in kendini feda etmeye gittiğini bilirsiniz. Ancak Alex, Warzone’un 3. sezonunu başlatan sinematiğinde geri döndü. Simon ’Ghost’ Riley yardım istemişti ve Alex şimdi protez bacağıyla geldi.

(Sürprizbozan uyarısı bitişi)

Oyun Doğu Ukrayna, Verdansk’da geçiyor. Burası Doğu ile Batı farklılıklarını belirledikleri yerdi. Al-Qatala teröristleri ortaya çıktığında hepsi birlikte savaştılar (Amerika ve Rusya ordusu). Warzone bu olaydan sonra gerçekleşir ve 150 oyuncunun indiği Verdansk’ta zehirli gazın herkesi bir araya getirdiği zaman her iki taraftaki operatörler birbiriyle savaşır, herkes herkesle savaşır.

Oyun oynanış açısından normal olarak çoğu Call of Duty oyunuyla benzer ancak tabii ki bu oyunun da kendine özel birkaç farklı mekaniği var. Oyunun menüsünde oyuncuların ayarlayabildiği bir ‘Custom Loadouts’ sekmesi vardır, oyuncular buradan kendilerine teçhizatlar seçebilir, silahları özelleştirebilir ve hatta özel yetenekler bile kuşanabilirler. Bu yetenekler oyunculara radara gözükmeme, bombalardan az hasar alma, koşarken ses çıkarmama gibi avantajlar sağlar. Oyuncular, ayarladıkları bu özel teçhizatları oyun içerisinde ‘Loadout Drop’ diye adlandırılan droplardan edinebilirler. Warzone ile birlikte gelen bir başka yenilik de Gulag’dır. Gulag nedir derseniz, Gulag bir hapishanenin adıdır. Oyuncular öldüklerinde ikinci bir şans olarak hapishaneye gönderiliyorlar ve orada diğer ölen oyuncularla birlikte teke tek karşılaşmaya çıkartılıyorlar. Her iki oyuncuya da aynı silah ve aynı bombalar veriliyor. Kazanan oyuncu ikinci bir şans kazanıp paraşütle tekrar oyun alanına iniyor, kaybeden oyuncu ise lobiye geri dönüyor.


Grafik kısmına gelirsek, Warzone yeni nesil oyunlara kafa tutacak mükemmel bir grafiğe sahiptir. Harita 150 oyuncuya yetecek kadar büyük bir şekilde tasarlanmış, iç mekanlar özenle dizayn edilmiştir. Karakterler gerçek hayattaki insanların kopyası şeklinde tasarlanmıştır.

Silah sesleri, mermi değiştirme ve çatışma, gerçeği mükemmel bir biçimde yansıtmaktadır. Böylesine büyük bir çatışma atmosferinin olduğu oyunda çevre unsurlarının sesleri ortama ayrı bir hava katmaktadır.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...