Ping pong topundan Çin malı otel

ping_pong_raketi_seklinde_dev_otel_1.jpg

Dünya ekonomisinin yükselen yıldızlarından Çin her gün yeni bir proje ile basında yer alıyor. 670 hektarlık Olimpik Park’ta yapılması planlanan binalar ve spor kompleksi de bu projelerden biri.

46 MİLYON DOLARA MAL OLACAK
Huainan şehrinde büyük bir stadyum, jimnastik, voleybol ve basketbol için ayrı ayrı sahalar içeren bu projede yer alacak otelin spor konseptine bağlı kalmak için masa tenisi raketi şeklinde olmasına karar verilmiş. 150 metrelik dev rakette konaklama bölümünün yanı sıra, konferans salonları ve gezi alanları da olacak. Mimar Mei Jikui tarafından tasarlanan otelin yaklaşık 46 milyon dolara mal olması bekleniyor.
BİNALAR DA EN AZ OTEL KADAR İLGİNÇ OLACAK
Spor kompleksinde yer alacak diğer binalar da en az otel kadar ilginç. Büyük stadyum Amerikan futbol topu şeklinde, futbol topu şeklinde kapalı jimnastik sahası, voleybol topu şeklinde kapalı voleybol sahası ve basketbol topu şeklinde bir diğer stadyum. İnşa çalışmaları bittiği zaman farklı spor dallarını simgeleyen, yardım daire şeklinde dizilmiş bu binaların çok hoş bir görüntü meydana getirmesi bekleniyor. (ESH)
Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...