The Last Samurai (Son Samuray) 2003

The Last Samurai Poster

The Last Samurai, onurun ve sadakatin hayatta kalmak için tek sebep olduğunu anlatan bir film.

Filmin ana temasında Japon kültüründe fazlasıyla önemli bir yere sahip olan Samuraylar’ın 1876 ile 1877 yılları arasında İmparator Meiji’nin kılıç taşıma kanunlarını değiştirmesiyle Samuray geleneğinin tarihe karışması yer alıyor.

Fragman

Vizyona girdiği zamanda ses getiren filmler arasında yerini bulan Son Samuray’ın konusu şöyle: Woodrow Algren (Tom Cruise) bir savaş gazisidir ve katıldığı savaşlarda öldürdüğü insanlar yüzünden geçmişini asla unutamaz. Bir gün Japonya’dan gelen bir heyet onu ordudaki askerleri eğitmesi için kiralamak ister. Woodrow artık silahlarla donatılmış bir Japon ordusuna samurayları ortadan kaldırmak için askeri eğitim veriyordur. Woodrow, samuraylar ile girdikleri bir çatışma sırasında esir düşer ve samurayların lideri Katsumoto‘nun (Ken Watanabe) oğlunun köyünde onlarda beraber yarım yıl geçirmek zorundadır. Bu süre zarfında Woodrow geçmişiyle yüzleşirken bir yandan da Samurayların sahip olduğu mükemmel disiplini, onuru ve sadakati görür.

The Last Samurai, size batılı bir gazinin ülkesinden kilometrelerce uzakta Samuray kültürüyle tanıştıktan sonra hayatını sorgulaması ve ne uğruna öleceğine karar verme sürecinde kelimelerle anlatılmayacak kadar karmaşık duygular yaşatıyor. Uzak doğu kültürü ilginizi çekiyorsa (özellikle Samuray geleneği) bu filmi mutlaka izleyin. Emin olun her sahnesi anılarınızda yer bulacaktır.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...