San Andreas Fayı (2015)

san andreas movie poster

Bu sene deprem sonrası yıkımı alan ve insanların psikolojik durumunu öne çıkaran filmlere bir yenisi daha ekledi. Birçok deprem konulu filme ev sahipliği yapmış olan Amerika Birleşik Devletleri’nde, Kaliforniya’nın güneyinden kuzeydoğu yönünde uzanarak San Francisco’nun yakınlarından denize doğru ilerleyen büyük yerkabuğu kırık hattı San Andreas hattı (Diğer bir adıyla San Andreas kırığı) San Andreas Fayı olarak bu filme ismini vermiş.
Başrollerini Dwayne Johnson (Ray), Carla Gugino (Emma) ve Alexandra Daddario (Blake)‘nun paylaştığı film aksiyon, dram ve gerilim türlerinde Brad Peyton yönetmenliğinde Mayıs 2015 tarihinde vizyona girdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde yaşanan ve büyük çaplı bir deprem faciasında arama kurtarma görevinde bulunan itfaiye eri Tom‘un (Dwayne Johnson) yaşadıklarını konu alıyor.

Tipik bir doğal afet filmi olan San Andreas Fayı olabildiğince iyi ve kaliteli bir şekilde hazırlanan efektlerle süslenmiş ve uygun bir senaryo ile bezenmiş. Bununla beraber aksiyon ve gerilim filmin 114 dakikasına muazzam bir uyumla yayılmış. Film başladıktan yaklaşık 3 dakika sonra aksiyon başlıyor ve bir nebze dahi duraksamıyor. Şöyle etraflıca bakıldığı zaman filmin ahım şahım bir senaryosu olmaması aksine sıradan bir doğal afet senaryosu barındırmasına rağmen görsel efektler ve zirvede devam eden aksiyon ve gerilim izleyiciyi filmin her anı ekrana kilitliyor.

Öte yandan çoğu Amerikan filmlerinde olduğu gibi bu filmde de bariz Amerikan milliyetçiliği mevcut. Bu duruma alerjisi olanlar için öneremeyeceğim bir film. Adamlar senaryoyu hazırlamış, oyuncular da hazır, güzel de bir film çekmişler, istedikleri milliyetçiliği yaparlar zannımca. O yüzden bu tip küçük şeyleri kafaya takmadan kendimizi filmin keyfine bırakmamızın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Haftasonu arkadaşlarla birlikteyken veya kafa dağıtmak için çayınızı demleyip ailenizle izleyebileceğiniz heyecan dolu bir film. Ben filmi Dwayne Johnson ve Texas Katliamı filmiyle ün yapıp True Detective dizisiyle kariyerinde iyi yerlere gelmeye çalışan genç bir oyuncu olan Alexandra Daddario için izledim. Keyifliydi.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...