Spectral (2016)

spectral movie banner

Savaşın yıktığı bir Avrupa şehri doğa üstü güçlerin saldırısına uğrayınca; bir mühendis, felaketi durdurmak için elit bir Özel Kuvvetler birimiyle iş birliği yapar. Kurulan ekiple birlikte doğa üstü güçlere karşı verilen mücadele bambaşka boyutlara ulaşır ve ekip, neyle karşı karşıya olduğu anda bazı şeyler çoktan değişmiştir.

Netflix’in orijinal yapımlarından biri olan Spectral’ın başrolünde James Badge Dale, Emily Mortimer ve Bruce Greenwood yer alıyor.

Moldova’da baş gösteren sivil tehdit sebebiyle isyancılara ABD kuvvetleri katılıyor. Ancak bu tehditin yanında her ikisinin de düşman olduğuna karar veren yeni bir tehdit var. Bu yeni tehdit, kendilerini onlarla yüz yüze gelen, çıplak gözle görülmeyen ve anında ölümle buluşturan bir spektrumda bulunur. Yerel halk bunların savaşın ruhları olduğuna inanıyor ancak diğerleri, Moldova hükümeti tarafından imal edilen üstün silah teknolojileri olduğunda hemfikir.

Bütçesi her ne kadar düşük olsa da konusu itibariyle benzer Hollywood filmleriyle başa baş gidebilir. Öte yandan kadroda da pek fazla bilinen oyuncular olmadığından filmin popülaritesi fazla yüksek değil. Emin olun bütçesi yüksek ve kadrosu da bilinen oyunculardan seçilmiş olsaydı Hollywood yapımlarına taş çıkarabilirdi.

Olayın işlenişi izleyiciyi sıkmadan yavaş yavaş verilmiş ve asıl olayın izleyici tarafından hemen kavranmaması istenmiş. Bu da haliyle ortaya bir gizem unsuru çıkarıyor. Bütün bunlar olurken yaşanan olayların içinde de gerilim faktörü boy gösterince film izleyiciyi çepeçevre kuşatıyor.

107 dakikada aksiyon, bilim-kurgu ve gerilim üçlüsüne aynı anda şahit olacağınız orijinal bir yapım. Efektleriyle olsun konusuyla olsun gayet başarılı bir yapım.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...