Kara Kule (The Dark Tower) 2017

kara kule the dark tower poster

Roland Deschain (Idris Elba) tüm evreni bir arada tutan Kara Kule’nin yok olmasını engellemek amacıyla Siyah Giyen Adam olarak bilinen Walter O’dim’e (Matthew McConaughey) karşı verdiği sonsuz bir savaş içinde sıkışmıştır. Dünyanın kaderinin geride kalmış bir insana bağlı olduğu bu son savaşta Roland, kaleyi Siyah Giyen Adam’dan koruyacak son kişidir.

1982 ile 2012 yılları arasında toplamda 7 kitaptan oluşan bir seri olarak Stephen King’in kaleminden çıkan Kara Kule popüler edebiyatın vazgeçilmez eserlerinden biri. Köklerini western türünden almış fantezinin bilim kurgu ile buluştuğu bu eser yıllar sonra beyaz perdeye uyarlanarak izleyicisiyle buluştu. Flmin senaristliğini Akiva Goldsman üstlenirken, yönetmen koltuğunda ise Ron Howard oturuyor.

Filmi izlemeden önce roman uyarlaması olduğunu gördüm. Bu nedenle ne yorumlara ne de fragmanlara (bunu genelde her film için yaparım.) baktım. İzledikten sonra roman ile filmi karşılaştıran yorumları okuduğumda çoğu kişinin yıkıldığını gördüm.  Neredeyse kimse beğenmemişti. Biraz daha araştırdığımda gördüm ki filmde geçen olaylar ilk iki kitapta yer alan olaylar döngüsü etrafında ele alınmış. Ancak filmin genel izleyiciye de hitap etmesi bakımından diğer kitaplardan da birçok detaya başvurulmuş. Durum böyle olunca romanı okuyanların filmi beğenmemeleri normal karşılanabilir. Fakat benim gibi romanı okumadan doğrudan filme dalacak birisiyseniz sizi aksiyon ve sürükleyici kurgunun yanında birçok fantastik mekan beklemekte. Sürükleyicilikten bahsetmişken şunu da eklemek gerekir. Film ne kadar çok sürükleyici olsa da filmin süresinin kısa tutulması bunun önüne ket vurmuş. En azından iki saatlik bir film olsa belki de daha iyi bir tat alınabilirdi.

Silahşör Roland Deschain karakterini canlandıran Idris Elba’dan önce birçok kişiyle görüşülmüş ancak sonunda Idris Elba seçilmiş. Çoğu kişi bu durumdan endişe etmiş olsa da filmdeki performansını gördükten sonra huzura kavuştuklarına eminim. Kara Kule filminin kötü karakteri Siyahlı Adam Walter O’dim için ise Matthew McConaughey seçilmiş. Önceki performanslarını göz önünde bulundurduğumuzda bu filmde de gördüğümüz üzere oyunculuğuna bir şeyler katmayı başarabilmiş. Filmin üçüncü karakteri olan Jack ise aile sorunları ile uğraşan, kabuslarının ardındaki gizemi çözmeye çalışan bir genç olarak Tom Taylor’ın performansıyla karşımıza çıkıyor.

Genel olarak baktığımızda aksiyonu bol sürükleyici bir yapım olmuş. Romanı okuyanların pek hoşuna gitmeyecek olsa da film genel izleyici kitlesi için kaçırılmaması gereken bir yapım niteliğinde.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...