Zombieland 2’den Önce Hatırlamanız Gereken En Önemli 10 Şey

Ölüler ayağa kalktığında eskileri hatırlamak önemlidir!

Bu listede uzun zamandır beklenen devam filmi ile ilgili temel gerçekleri ve temel bilgileri ele aldım. Ayrıca ilk filmle ilgili detayları unutmuş olmanız durumunda tazelenmesini de sağlamış olacaksınız.

On Yıl Geçti

zombieland

Herhangi bir “Zombieland” hayranının size söyleyeceği gibi bu filmin devamı için uzun zamandır bekliyoruz. İlk filmin 2009 yılında gösterime girmesinden hemen sonra, yönetmen Ruben Fleischer bir devam filmi ümidi olmadığını dile getirmişti. Yeni bir oyuncu kadrosu ile 2013 yılında bir TV dizisi planlandı ama o da yürümedi. Aradan yıllar geçti ve filme dahil olan aktörler gözle görülür biçimde yaşlandı. Özellikle de ilk filmde çocuk yaşlarda olan Abigail Breslin şu an 20 yaşını geçmiş durumda. Senaristler bu gerçeği göz önünde bulundurarak ikinci filmin ilk filmde yaşanan olaylardan 10 yıl sonra geçeceğini belirttiler. Yani ikinci filmde büyük bir olasılıkla “10 Years Later” yazısı göreceğiz.

Haftanın En İyi Zombi Vuruşu

Ölülerin dünyayı istila ettiği durum hiç de eğlenceyi teşvik eden bir ortam gibi görünmüyor. Zombileri öldürmek doğal olarak risklidir. Ancak ilk filmde Tallahassee, Columbus, Little Rock ve Wichita bu işi bir oyuna çevirerek durumu eğlenceli hale getirdiler. “Haftanın En İyi Zombi Vuruşu” için kurallar açıkça tanımlanmamıştı ve katılımcılar sınırlıydı. Devam filminde daha fazla yarışmacı görebiliriz.

Bill Murray Hala Hayatta mı?

zombieland bill murray

Bill Murray Zombieland dünyasına çok iyi ayak uydurmuştu. Columbus ile tanıştığında bu durum biraz trajikomik bir duruma dönüştü. Bill Murray ikinci filmde geri dönebilir de dönmeyebilir de. Zombieland dünyasında her şey mümkün.

Wichita ve Columbus

wichita ve columbus zombieland

İlk filmin sonunda Emma Stone (Wichita) ve Jesse Eisenberg (Columbus) gerçek aşkı bulmuş ve bu ikisinin kendilerini sonsuza dek mutlu bir şekilde seveceği görülüyordu. Zoey Deutch’ın (Madison) ikinci film için tanıtılmasıyla birlikte gruba yeni bir hareketlilik katılacak gibi görünüyor.

Yalnızca Wichita’nın Gerçek Adını Biliyoruz

Orijinal filmin en ilgi çekici yönlerinden biri de karakterleri gerçek isimlerine göre değil geldikleri, gittikleri ya da onlar için önemli olan yerlerin isimlerine göre tanıyoruz. Bu da sadece dört temel karakterimizle sınırlı değil. Columbus’un eski komşusu (ve öldürdüğü ilk zombi) sadece 406 olarak anılıyor. Bununla birlikte ilk filmin sonunda Wichita, Columbus ile bir bağ kurduğuna işaret ederek gerçek adını söylüyor. Devamında Albuquerque, Nevada, Flagstaff ve Berkeley gibi yeni kod adlara sahip karakterlerle de buluşacağız.

Twinkie’ler!

Zombieland Kural 32: “küçük şeylerin tadını çıkar.” Tallahassee’nin her şeyden daha çok arzuladığı küçük bir şey var, bir Twinkie. İlk filmde kaza yapan bir teslimat kamyonuna rastladıklarında Twinkie dışında başka bir şeyle karşılaştığı oldukça kırılıyor. Ancak Little Rock’ın Tallahassee için yaptığı sürpriz onu mutlu etmeye yetiyor. Umarım ikinci filmde daha çok Twinkie görürüz.

Tallahassee’in “Köpeği”

Tallahassee'nin köpeği

Woody Harrelson’ın canlandırdığı karakter Tallahassee önceki maddede belirttiğim zayıf noktası twinkie haricinde genellikle oldukça kayıtsız ve sert bir adam. Tallahassee’nin aslında yumuşak bir kalbi var. Filmin başlarında Tallahassee, Columbus ile kaybettiği köpek yavrusu Buck hakkında konuşuyor. Bununla birlikte “Buck” hakkında konuştukça ve flashbackler oynamaya başladığında Buck’ın bir köpek olmadığını Tallahassee’nin yürümeye yeni başlayan oğlu olduğunu fark ediyoruz. İkinci filmde de Tallahassee’nin oğlundan birkaç flashback daha görebiliriz belki.

Bu Zombiler HIZLI

zombieland zombileri

Film yapımcısı George A. Romero, bugün bildiğimiz zombi türünü ilk kez popüler hale getirmesiyle tanınır. Ve onun öngördüğü gibi zombiler güçlüydü ama yavaş hareket ediyordu. “The Walking Dead” çizgi romanı ve dizisi zombilerin benzeri görülmemiş popülerliğe ulaşmalarına yardımcı oldu. Dizinin yapımcısı Robert Kirkman büyük ölçüde Romero modelini izleyen “yavaş” zombileri önplana çıkardı. Bu filmde her ne kadar Ben Efsaneyim filmindeki kadar olmasa da zombiler oldukça hızlı. Bu yüzden Zombieland’ın hızla artan ölümsüz nüfusu karşısında hayatta kalanların akıllarından çıkarmaması gereken bir kural var. Kural 1: Kardiyo.

Grup Bir Aileye Dönüştü

Columbus’la ilk tanıştığımızda o, kahramanı oynamaya hiç ilgisi olmadığını açıkça belirtmişti. Hayatta kalmak, onun için “yalnız” bir çaba oldu. Diğer insanlarla bağlar kurmak gereksiz riskler almak anlamına geliyordu. Tallahassee ilişki kurma konusunda tamamen ilgisiz görünüyordu. Wichita ve Little Rock’ı ise tanımak oldukça zordu. Neyse ki birlikte sayısız zombiyi öldürdüklerinde ve birbirlerine yardım ettiklerinde aralarında bir bağ kurabildiler. Böylece bu hayatta kalanlar grubu yaşamaya değer bir şey buldu, aile. 10 yıl sonra hala bir arada olduklarını düşünürsek bu kavram onlar için çok önemli bir hal almış olmalı.

Zombieland Kuralları

küçük şeylerin tadını çıkar

Bu kurallardan “Kardiyo”, “Küçük şeylerin tadını çıkar.” ve “Kahramanı oynama” gibi bazılarına ilk filmde sıkça değiniliyor. Kurallar biraz paranoyak olan ve bu tehlikeli yeni dünyada hayatta kalmak için gerekli olduğuna inanan Columbus tarafından yazılıyor. İlk filmden anladığımız kadarıyla bu kuralların devamı gelecek gibi görünüyor. On yıl aradan sonra çıkacak olan devam filminin adında da 2. kural kullanılmış. Zombieland: Double Tap.

5/5 - (1 vote)

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...