Davlumbaz Nedir? Nasıl Seçilir?

davlumbaz

Yemek pişirme sırasında oluşan buhar, duman, is, kir ve gazlar için en etkili ürünlerin başında davlumbazlar gelmektedir. Dayanıklı ve uzun ömürlü kullanıma uygun olan bu ürünler farklı model seçenekleri fırsatları ile bulunabilir. Davlumbaz modelleri her mutfak tarzına uyum sağlar. Farklı renk ve boyut seçenekleri sayesinde kişiye uygun modeller tercih edilebilir.

Davlumbaz Nedir?

Davlumbazlar, yemek pişirirken soluduğunuz havadaki kokuları, dumanı ve zararlı parçacıkları gideren her mutfak için hayati bir bileşendir. Güçlü fanlar kullanılarak ocağın etrafındaki hava filtrelerden geçirilerek veya bir kanala alınarak evin dışına gönderilir. Duman, ısı, nem, mikroskobik yiyecek parçacıkları ve diğer kirlilikler, havayı veya yiyeceklerinizi kirletmesini önlemek için filtrelenir veya mutfaktan tamamen çıkarılır.

Davlumbaz ihtiyacınız var mı?

Kısa cevap: Evet, bir davlumbaza ihtiyacınız var. Daha tartışmalı sorular, alanınız için ne tür bir davlumbaz işe yarayacağı ve mutfağınızda gerçekleşen yemek pişirme için ne kadar büyük olması gerektiğidir?

Mutfak güncellemelerine bir davlumbaz eklemeyi planlarken ev sahipleri için birkaç temel ama önemli husus vardır:

Mutfak Güvenliği

Mutfakta, çocukların yemek pişirme deneylerinden daha ciddi ve dumanlı bir şeye kadar sürprizler olduğunda, karbon monoksit gibi konsantre dumanlar ve gazlar fark edilmeden birikebilir. Tüm evinizin güvenliği için mümkün olan en kısa sürede temiz havayı filtrelemek ve tehlikeli havayı tamamen çıkarmak en iyisidir.

Davlumbazlar, havadaki yağın mutfak yüzeylerine yerleşmeden önce temizlenmesine yardımcı olur.

Temizlik ve Bakım

Havayı tıkayan kalıcı yemek kokularını dağıtmanın yanı sıra, davlumbazlar eşit derecede görünmeyen yağ ve yiyecek parçacıklarını filtrelere ve kanallara yönlendirir. Bu, onları ocaktan ve tezgahlardan uzak tutmaya yardımcı olur, ters sıçrama karosu ve diğer çevre yüzeylerden temizlemek için huysuz, pişmiş, yiyecek pisliğini en aza indirir.

Davlumbazlar Ekstra Işık Kaynağı Sunar

Pek çok davlumbaz, davlumbazın altında, ocağı aşağı doğru hedefleyen ampuller veya ışık panelleri sunar. Bu, yemek pişirirken ışığı tam ihtiyacınız olan yere, çalışma alanı üzerine koyarak yemek hazırlama ve temizleme işleminize kolaylık sağlar.

Katma Mülk Değeri

Davlumbazlar evinizde bir iyileştirme ve yatırımdır. Arkadan aydınlatmalı brülörlerin karanlık köşeleriyle uğraşırken güvenlik ve erişim sağlarlar. Tehlikeli maddeleri havadan uzaklaştırır ve pişirme kiri birikimini en aza indirir. Başka bir deyişle, davlumbazlar talep görüyor. Mutfağa düzgün bir şekilde monte edilmiş bir davlumbaz olması, birçok ev alıcısının standart olarak aradığı bir seçenektir.

Davlumbaz Özellikleri

Davlumbaz seçiminde dikkat edilmesi gereken nokta emiş gücüdür. Mutfaklarda oluşan olumsuz faktörlerin en iyi şekilde emilerek, mutfaklara zarar vermesi önlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple de iyi bir fana sahip olması gerekir. Diğer faktör ise düşük sesli olmasıdır. Davlumbazların sesleri fan ayarına göre oldukça yüksektir. Bu sebeple düşük sesli bir ürün her açıdan avantajlı olacaktır.

Davlumbaz Modelleri

Davlumbaz modelleri renk ve çeşit açısından her zevke uygun şekilde bulunabilir. Seçim yaparken fan ayarı, emiş gücü ve mutfak dekorasyonunu tamamlayıcı öğelerin seçilmesine özen gösterilmelidir. Ağır yemek kokularını giderebilecek bir ürün seçmek hijyenik bir ortam için de önemlidir. En modern ve fonksiyonel davlumbaz modelleri için https://www.kumtel.com/davlumbaz sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...