Para Kazanma Odaklı Blog Konusu Seçimi

Para Kazanma Odaklı Blog Konusu Seçimi

İster tek konulu bir blog, ister çok nişli bir blog yazmaya başlayacak olun, ele alacağınız konuyu veya konuları seçmek, vereceğiniz en önemli karardır. Nişiniz, bloğunuzun trafiğini ve kazanç potansiyelini belirler. Bazı küçük nişler sizi ayda sadece birkaç bin ziyaretçiyle sınırlayabilirken, diğerleri milyonları çekme potansiyeline sahiptir. Bazı nişler, satabileceğiniz veya reklam yapabileceğiniz şeylerle sizi sınırlarken, diğerleri sizi milyoner yapma potansiyeline sahiptir.

Bir konuya karar vermeden önce araştırma yapmak için bolca zaman harcamak isteyeceksiniz. Başlamanıza yardımcı olacak bir niş seçmek için şu adımları izleyin:

  1. Potansiyel niş fikirler için beyin fırtınası yapın – İlgi alanlarınızı düşünün ve bunları bir listeye yazın. Unutmayın, nişiniz hakkında yüz binlerce kelime yazacaksınız. Bu konuda tutkulu olmanız gerekiyor. Ayrıca nişiniz hakkında derin bilgiye sahip olmanız gerekir. Deneyimden yazmak, daha kaliteli içerik oluşturmanıza yardımcı olur. Nişiniz ayrıca insanlara öğretebileceğiniz bir şey olmalıdır. Çoğu insan, arama yaptığında belirli bir konu hakkında bilgi edinmek ister.
  2. Nişinizin trafik potansiyeli olduğundan emin olun – Birkaç potansiyel niş seçtikten sonra, nişiniz için ortalama aylık aramaları ve nişinizle ilgili birkaç anahtar kelimeyi kontrol etmek için bir arama hacmi aracı veya anahtar kelime planlayıcı kullanın. Farklı anahtar kelimeler ve eş anlamlıları ile oynayın. Bazı makale fikirleri yazın. Nişinizin ayda yalnızca birkaç yüz arama aldığını fark ederseniz, genişletin. Ayda milyonlarca arama alıyorsa, biraz daraltmaya çalışın. Bunun için iyi bir araç olarak searchvolume.io adresini ziyaret edebilirsiniz.
  3. Nişinizin kâr potansiyeline sahip olduğundan emin olun – Bloğunuzda satabileceğiniz nişiniz ile ilgili ürün ve hizmetleri düşünün. Size yardımcı olmak için, ne sattıklarını görmek için aynı alanı kapsayan diğer bloglara bakın. Bağlı kuruluş bağlantılarına ve reklamlarına bakın. Bağlı kuruluş programlarını bulun ve sundukları komisyonları görün. Bazı şirketler size ortalama bir dönüşüm oranı verir. Bu, belirli bir trafik miktarı için kazancınızı tahmin etmenize yardımcı olabilir. Nişinizde reklam yayınlamak için BGBG’yi de araştırmak isteyebilirsiniz. En kârlı nişlerden birkaçı finans, blog, pazarlama, seyahat ve yemektir.
  4. Rakibinizin bloglarını analiz edin – Alanınızla ilgili birkaç anahtar kelime arayın ve rekabetin ortaya koyduğu içerik türüne bakın. İçeriğin türüne, uzunluğuna, kalitesine, organizasyonuna vb. bakın. Fotoğraflar, videolar veya infografikler var mı? Amacınız, onları geride bırakabilecek daha iyi, daha derinlemesine, daha güncel bir içerik parçası oluşturabildiğinizden emin olmaktır. Eğer yapamazsanız herhangi bir ilerleme gösteremezsiniz. Bazı nişler o kadar gelişmiş ve aşırı doymuştur ki sıralama yapmak neredeyse imkansızdır.
  5. Hedef kitlenizi belirleyin – Kimin için yazdığınızı düşünün. Bu, daha hedefli bir kitle oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Kitlenizin yaş, cinsiyet, konum, gelir düzeyi, meslek, ırk, eğitim düzeyi, uyruk, çocuk sahibi olup olmadıkları, kişilik vb. dahil olmak üzere demografik özelliklerini düşünün.
  6. Açınızı belirleyin (niş doygunsa) – Bazı nişler o kadar doymuştur ki yeni bir bloğu sıralamak neredeyse imkansızdır. Örnekler arasında seyahat, yemek, anne blogları, yaşam tarzı ve daha fazlası sayılabilir. Bu nişlerden birine yerleştiyseniz, kendinizi bir şekilde rekabetten ayırmanız gerekir. Blogunuz için bir açı oluşturmaya çalışın. Nişte bir boşluk belirleyin ve doldurun. Belki de blog yazılarınıza ekleyebileceğiniz benzersiz bir bakış açınız veya deneyiminiz vardır.
  7. Bir makale fikirleri listesi oluşturun – Her niş için 20 – 50 potansiyel makale fikri bulmaya çalışın. Bu şekilde, yakın zamanda fikirleriniz tükenmeyeceğini bilirsiniz. Makale fikirleri düşünmeye yardımcı olmak için, rakiplerinizin bloglarına bakın, blogunuzla ilgili Google arama anahtar kelimelerini inceleyin, Quora’da ilgili soruları arayın, blogunuzla ilgili alt dizinleri okuyun ve ilham almak için Amazon’da blogunuzla ilgili kitapları arayın. Bazı makale formatları oluşturmayı da faydalı bulabilirsiniz. Örneğin, ‘__________ nasıl yapılır ‘ veya ‘en iyi __________’. Boşluğu nişiniz ile ilgili anahtar kelimelerle doldurun. Tek başına bu iki formatla hemen hemen her niş için düzinelerce makale fikri bulabilirsiniz.

Çok nişli bir blog oluşturmayı planlıyorsanız, hangilerinin potansiyele sahip olduğunu belirlemek için niş fikirlerinizin her biri için yukarıdaki süreci tekrarlayın. Fikirlerinizden biri yeterli arama hacmine veya kazanç potansiyeline sahip değilse veya çok fazla rekabet varsa onu eleyin ve baştan başlayın. Trafik potansiyeli olmayan bir niş için içerik oluşturmak için yüzlerce saat harcamaktansa birkaç gün araştırma yapmak daha iyidir. Bu süreçte bazı yeni fikirler de ortaya çıkabilir. Mümkünse, nişleriniz biraz ilişkili olmalıdır. Tüm niş fikirlerinizle bu süreçten geçtikten sonra, blog yazmaya başlamak için en iyisini seçin. Geriye kalan konulardan, en çok trafik ve kazanç potansiyeli ve en az rekabet ile en tutkulu olduğunuz konuyu seçmek isteyeceksiniz.

Rate this post

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...