WordPress Kullanarak Kitap Yazmak
Bir blog aslında ters kronolojik bir yayınlama aracıdır. Kitap bölümlerinizi uzun biçimli blog yazıları olarak yayınlayabilir ve blog yazılarınızı kitap bölümleri olarak düzenleyebilirsiniz.
Bu kılavuz, bölümlerin blog gönderileri olarak nasıl yayınlanacağını ve her bölümün bağlantılarıyla ön sayfada nasıl gösterileceğini açıklar.
Dizin ve Bölüm Sayfaları Oluşturun
Sayfa adları için Dizin ve Bölüm kullanıyoruz, çünkü bunlar en çok kitaplarda bulunur. Ancak sayfaları istediğiniz gibi adlandırabilirsiniz!
- Sayfalar → Yeni sayfa ekle’den Dizin adında yeni bir sayfa oluşturun ve ardından yayınlayın.
- Sayfalar → Yeni sayfa ekle’den Bölümler adında yeni bir sayfa oluşturun ve ardından yayınlayın.
İşimiz bittiğinde, yeni Dizin sayfanız kitabınızın bölümlerine bağlantılar görüntülemek için kullanılırken, Bölümler sayfanız kitabınızın her bölümünün zengin bir görünümünü (isterseniz alıntılar ve resimlerle birlikte) görüntüler.
Dizin sayfasının sitenizin ana sayfası olmasını istiyorsanız, statik bir sayfayı ana sayfanız olarak ayarlamanız gerekir. Bunu da Ayarlar → Okuma yolunu takip ederek ayarlayabilirsiniz.
Bölümler Sayfasını Ayarlayın
Bir Sorgu Döngüsü bloğu kullanarak Bölümler sayfanızı en son gönderilerinizi (bölümleri bu şekilde yayınlayacağız) gösterecek şekilde ayarlayın. Sorgu Döngüsü bloğu, yayınladığınızda blog gönderilerinizi (bölümlerinizi) otomatik olarak görüntüler. Ayrıca, Blok Ayarlarında gönderilerinizi en eskiden en yeniye doğru görüntülemek için bir ayara sahiptir. Bu şekilde, ilk olarak 1. bölümü yayınladığınızda, her zaman bölümler sayfanızın en üstünde görünecektir.
Bölümleri Blog Gönderileri Olarak Yayınlayın
Gönderiler → Yeni gönderi ekle seçeneğinden yeni bir gönderi oluşturun. Bu gönderi kitabınızın ilk bölümü olacak. Bölüm içeriğini ekleyin ve gönderiyi yayınlayın.
Bu adımı tekrarlayın ve kitabınızın her bölümü için yeni bir blog yazısı yayınlayın.
Dizin (Ana Sayfa) Sayfasında Bölümleri Görüntüle
Yeni bölümler yayınladığınızda insanların bilgilendirilmesini istiyorsanız, kitabın dizin (veya içindekiler tablosu) sayfasına bir giriş yazabilir ve bir abonelik bloğu ekleyebilirsiniz. Ardından, bölümlerinizin her birinin başlığını görüntülemek için En Son Gönderiler bloğunu ekleyin. En Son Gönderiler bloğu ayrıca, bölümlerinizin sırayla görüntülenmesi için eskiden en yeniye doğru sıralama seçeneğine de sahiptir.
Kitabı Yazdır
BlogBooker gibi çeşitli “blogdan kitaba” yani blog to post hizmetleri, WordPress blogunuzu içe aktarmanıza ve onu basılı bir kitaba dönüştürmenize olanak tanır.
WordPress kullanarak yapılamayacak bir şey artık yok gibi 🙂 biz de WP’ciyiz!
WP ufku geniş bir okyanus adeta dediğiniz gibi.