Blog Yazarlığı Bana Ne Kazandırdı?

Arda blogunda yazdığı bir yazıda beni mimlemiş. Konusu gayet güzel. Arda’ya beni mimlediği için teşekkür ediyorum.

Thinking Man

İlk yazımı yazdığımda daha doğrusu alıntıladığımda herşey çok güzel gelmişti. Aynı şekilde de devam ediyor. O zamanlar blog yazmayı başka insanlara yardımcı olmak için yapıyor kendime faydalı olan şeyleri blogumda paylaşıyordum. Yıllardır bu ilkeyle blog yazıyorum.

Zaman geçtikçe blog yazma anlayışımda değişiklikler yazma sebebim de farklılıklar olmaya başladı. Ama hiçbir zaman yazmaktan bıkmadım ve bunu bir menfaat için yapmadım. Sadece yazmam gerektiğini düşündüğüm için yazınca mutlu olacağımı bildiğim için yazdım.

Ryan Gosling

Bu yolda birçok kişiyle tanıştım. Kötü ve iyi insanlarla. Çevremdeki insanlardan farklı olarak birçok farklı kişilikle tanıştım. Tanıdığım kişi sayısı çoğaldıkça karakterimin bu dünyaya karşı çok savunmasız olduğunu fark ettim. Evet. Blog yazarken tanıştığım bazı insanlar yüzünden insanlara karşı bakış açımda değişiklikler oldu. Ama bu insanlar yüzünden karakterimin değişmesine izin vermedim. Yine aynı şekilde aynı nedenden dolayı blog yazmaya devam ediyorum.

Belki tanıdığım insanları Türkiye ile sınırlandırıyor olabilirsiniz ama öyle değil. Dünyanın dört bir yanından da birçok arkadaş edindim. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan hepsiyle aynı şekilde görüştüm, bilgi alışverişinde bulundum, sohbet ettim.

İşin açıkcası karşılıklı ilişkilerden başka kendimi birtakım konular hakkında farkında olmadan geliştirdiğime de inanıyorum. Özellikle Arda’nın da dediği gibi yazım kuralları hakkında -paranoya halini almış olsa bile- bilmediğim ve bildiğimi bilmediğim birçok bilgiyi öğrenmiş oldum.

Justin Bartha

Ve yazımı bitirmeden şunu söylemek isterim ki: Herkes amatör seviyede bile olsa blog yazmalı.

Rate this post

Paylaş

2 Cevaplar

  1. Arda Erakman dedi ki:

    Cevapladığın için ben teşekkür ederim Furkan. Blog hayatının insana + getirisi çok.

  2. Ömer Faruk dedi ki:

    Blog yazmak çok şey kazandırıyor insana. Bazen yaşadığın bir olayı blogta anlatmak rahatlatıyor, bazen birilerine yardımcı olduğunu düşünmek iyi hissettiriyor, ya da birinin yüzünde ufacık bir gülümseme oluşturabilmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...