Man of Steel (Çelik Adam) 2013
Yıllar önce gelişmiş gezegen Krypton’dan Dünya’ya getirilmiş olan Clark (Henry Cavill) sürekli kendisine ‘Niçin buradayım?’ sorusunu sormaktadır. Üvey anne babası Martha (Diane Lane) ve Jonathan Kent‘in (Kevin Costner) değerlerine göre büyütülmüş olan Clark kısa süre içinde süper yeteneklere sahip olmanın çok zor kararlar almak anlamına geldiğini fark eder.
Dünya tam da dengeye ve istikrara ihtiyaç duyarken, saldırıya uğrar. Clark, yetenekleri barışı sağlamak için mi yoksa sonunda bölmek ve fethetmek için mi kullanılacaktır? Clark sadece dünyanın son umut ışığı olmak için değil aynı zamanda sevdiklerini korumak için de Superman olacaktır.
Fragman
Film sıradan bir Amerika filmi gibi görünebilir. Uzaylıların Dünyayı istilaya gelmesi ve Dünyayı her zaman olduğu gibi Amerikalıların kurtarması. Bunun yanında istilaya gelen ırktan birinin kendi ırkı yerine insan ırkını kurtarmayı seçmesi. Bu senaryoya sahip birçok film var. O yüzden bu durum birçok kişinin bu filme verdiği puanı düşürebilir.
İşin diğer boyutu da böylesi efsane bir yapımı yeniden sinemaya uyarlamak oldukça zor bir iş. Sonuçta aynı olayı farklı tarihte ve farklı teknolojilerle filme alıp izleyiciye sunduğunuzda izleyici mutlaka yeni bir şeyler bekler. Sanırım yönetmenimiz Zack Snyder bu işi başarmış görünüyor.
Senaristlerin arasında Christopher Nolan’ın da bulunması beni heyecanlandırmıştı ama ilk paragrafta dediğim gibi yapım kendini benzerlikten kurtaramamış.
Bu filme benzer senaryolara sahip birçok filmde Amerikan milliyetçiliği yapılır bu doğaldır. Sonuçta filmi Amerikalılar çekiyor. Ama dünyadan olmayan birinin Amerikan milliyetçiliği yapmasını pek aklım almadı. Çocukluğundan beri Amerika’da yaşıyor olabilir ama sonuçta Çelik Adam başka dünyaların insanı.
Filmin açık uçlu olarak bitmesi beni sevindirdi. İlerleyen yıllarda seri devam ederse kelimenin tam anlamıyla manyak bir film olabilir.
Bilim-Kurgu filmlerinde kilit nokta efektlerdir. Ses ve görüntü kalitesi olmadan bilim-kurgu olmaz. Bu filmde de görüldüğü gibi ses ve görüntü efektlerini dibine kadar kullanmışlar. Eğer imkânınız varsa filmi sinemada izlemenizi tavsiye ederim.
Çelik Adamımız Henry Cavill’in mimikleri çok dikkat çekiciydi. Duygularını bağırarak belirtmesi insanın içini sızlatır cinstendi. Yani Henry Cavill’i bu film için kim bulduysa resmen nokta atışı yapmış. Bu adamı ben bu kadar beğendiysem kızların durumunu düşünemiyorum açıkcası. Olaya erkeklerin gözünden bakarsak kötü kadın rolünde Faora-Ul karakterini canlandıran Antje Traue’nun da göz ardı edilemeyecek bir çekiciliği vardı. Bir de üstünde o kadar görsel ve ses efekti eklenince insan doğal olarak gözünü üzerinden alamıyor.
😀 film bende izledim d: ve bu 1000. yazını 😀 içdenlikle kutlarım 😀 nice 1000 yazılara 😀
1000. Yazın hayırlı olsun furkan 🙂
1000 yazı ha. Vay anasını