Steam Oyun Koleksiyoncusu Vitrinine Herhangi Bir Oyun Ekleme

Steam Oyun Koleksiyoncusu Vitrinine Herhangi Bir Oyun Ekleme

Son zamanlarda sıkça gelen sorular üzerine bu haftaki yazımı yine steam hakkında yazıyorum. Yazının konusu steam profilindeki vitrin bölümlerinden biri olan Oyun Koleksiyoncusu vitrinine dilediğiniz herhangi bir oyunu ekleme üzerine olacak.

Yeni oyun koleksiyoncusu vitrinine oyun eklemek için bu yazıya göz atın: Steam Oyun Koleksiyoncusu Vitrinine Oyun Ekleme Nasıl Yapılır?

Öncelikle şiddetle sorulmasını öngördüğüm soruya şimdiden cevap vereyim: ‘Ban riski var mı?’. Bu soruya dair herhangi bir açıklama yapılmış mı yapılmamış mı araştırmadım. Gerek de duymadım çünkü steam seviyesi yüksek olan birkaç kişi de daha gördüğüm için kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Tabi bunu yapıp yapmamak sizin sorumluluğunuzda. ‘Peki amacı ne?’. Amaç tamamen görsellik. Belki biraz da sempati. Ne herhangi bir katkısı var ne de sağladığı bir fayda. Tamamen özelleştirilebilir ve tercihin kişiye bırakıldığı bir seçenek.

İlginizi çekebilir: Bedava Steam Oyun Kodu Kazanma Rehberi

Bu vitrine sahip olmanız için gereken ilk şey: Steam profilinizin 10 seviye olması. Ardından profil sayfanızdan Profili Düzenle butonuna tıklayıp sayfanın sonuna kadar indiğinizde ‘Profilizde bir vitrin için yuva kazandınız. Açılır menüden bir tane seçiniz.’ açıklamasını göreceksiniz. Buradan ‘Oyun Koleksiyoncusu’ vitrinini seçip dört kutucuğa tek tek tıklayarak hesabınızda bulunan birkaç oyunu ekleyin ve ‘Değişiklikleri Kaydet’ butonuna tıklayın.

Hesabınızda olmayan bir oyunu eklemek için de işlem başarıyla gerçekleştikten sonra sayfadan çıkmadan aşağıya vitrin seçtiğiniz yere tekrar gelin ve F12 tuşuna basın. Console sekmesine gidin ve aşağıdaki kodu açıkladığım şekilde uygulayın:

SetShowcaseConfig(2, 0, {appid: 374320});

Bu yazdığım kodu girip enter tuşuna basarsanız birinci kutucuğa Dark Souls III oyununu eklemiş olacaksınız. Yani birinci kutucuk için 0, ikinci kutucuk için 1, üçüncü kutucuk için 2 ve dördüncü kutucuk için 3 yazmanız gerekmekte. appid kısmına ise mağazadan istediğiniz oyunu aratıp url kısmındaki appid’sini aynen yazabilirsiniz. Bütün kutucukları veya dilediğiniz kutucuğu istediğiniz gibi doldurduktan sonra sayfayı kapatabilirsiniz.

Takıldığınız yer olursa yorumlardan belirtebilirsiniz. Siz oyun koleksiyoncusu vitrininize hangi oyunları eklediniz?

5/5 - (1 vote)

Paylaş

9 Cevaplar

  1. ertugrul dedi ki:

    ben bu vitrini hiç oyun görünmeden daha çok seviyorum ama bir oyun eklemiş bulundum ve kaldıramıyorum sadece yerine yeni oyun ekleme var. nasıl boşaltabilirim oyun slotlarını?

    • furkanozden dedi ki:

      Belirttiğim kodda yer alan appid bölümündeki sayı yerine 1 yazıp enter tuşuna basın. Bu kadar. Şimdi denedim alandaki oyun silindi istediğiniz gibi. Böyle bir tercih olacağı aklıma gelmemişti. Ekleyeyim yazıya bu yöntemi de. Yorum için teşekkürler 🙂

  2. exmetalon dedi ki:

    Hocam ben dediğinizi yaptım da oyunları kaç saat oynadığımı göremiyorum.Profilimde oyunlar gözükmüyor kaç saat oynadığım falan.Favori Oyun TES V var saati kayboldu sadece başarımlar yazıyor.

  3. emin dedi ki:

    hocam aynı işlemi favori oyun için yapma yöntemi var mı acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...