IPEGA PG-9021 İncelemesi

ipega pg-9021 inceleme

Ürün incelemeleri bölümünde bu hafta IPEGA PG-9021 kablosuz gamepad yer alıyor. Öncelikle ürünün satın alma bağlantısını ve ilgili bağlantıları şuraya bırakarak inceleme kısmına geçelim:

İlk İzlenimler

Ürünü ilk elime aldığımda oldukça hafif olduğunu hissettim. Tuşlar ve kasa tatmin edici şekilde kalitesini hissettiriyor. Tuş dizilimi ve renkler XBOX 360 oyun konsolu ile gelen kontrolcünün tasarımına benziyor. Ancak ürünü mobil cihazlar ile birlikte kullanmak için orta kısmına konulan bölüm iki kontrolcü arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Ortadaki bu kısım en fazla 6 inç büyüklüğünde ekrana sahip cihazları destekliyor. Ürünün sağ tarafında bulunan medya tuşları ile de bağlanılan cihazda oynatma, durdurma ve ses açıp kapama gibi işlevlere erişebiliyorsunuz.

ipega pg-9021 inceleme

Sağ ve sol tetikler biraz yumuşak duruyor. Her iki buton da kademeli bir şekilde sinyal gönderimi yapabiliyor. Fakat piksel aralığının pek geniş olduğunu söyleyemeyeceğim. Birden fazla cihazı desteklediğini düşünürsek yapımcı firma orta yolu bulmuş. Android ve iOS cihazlar için yeterli gelse de bilgisayar tarafında beklenilen hassasiyeti alamayabiliriz. Kutu açılışı ve performans videosundan karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

Teknik Özellikler

Ürün herhangi bir kontrolcüde olan çoğu özelliği barındırırken birkaç farklı özellik ve kullanım kolaylığını da beraberinde getiriyor. IPEGA PG-9021 Android, iOS, PC ve Android TV sistemlerini destekleyen Bluetooth teknolojisi ile çalışan kablosuz bir kontrolcü.

  • Tak çalıştır özelliği sayesinde herhangi bir kuruluma gerek kalmadan ürünü hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • 380mAh lityum pile sahip olan cihaz 20 saat süreyle kullanımda kalabiliyor.
  • Kontrolcüye dahil olan stand ile 6 inç büyüklüğe kadar olan mobil cihazınızı herhangi bir yere sabitlemeden kullanabilirsiniz.
  • 5 adet multimedya tuşu ile bağlandığınız cihazlarda kolaylıkla işlem yapabilirsiniz.
  • Kablosuz bir şekilde kullanım mesafesi 6 ile 8 metre arasında değişmektedir.
  • Eğer cihazı açık unutursanız bir süre sonra kendiliğinden güç tasarruf moduna geçecek şekilde tasarlanmış.
  • Android 3.2 ve üstü, iOS 4.3 ve üstü sistemlerin yanında PC, Smart TV ve Android TV ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor.

Paket İçeriği ve Ağırlık

ipega pg-9021 inceleme

Paket ağırlığı 300 gram olan ürünün kendisi sadece 200 gram ağırlığında. Elime ulaşan paketten çıkanlar ise şöyle:

  • 1 adet kontrolcü
  • 1 adet 82 cm micro usb kablo
  • 1 adet İngilizce ve Çince kullanım kılavuzu

Oyun Performansı

Elimde iOS işletim sistemine sahip bir cihaz olmadığı için ürünü sadece Android, PC ve Smart TV platformları üzerinde test edebildim. Android üzerinde Shadowgun Legends ve Grand Theft Auto: Vice City, Smart TV üzerinde Asphalt 8: Airborne ve PC üzerinde Euro Truck Simulator 2 ve Grand Theft Auto V oyunlarında performans testi yaptım.

IPEGA PG-9021’i kullanırken önceden kullandığım Dualshock 3, Logitech F710 ve Replika XBOX 360 kontrolcüsü ile karşılaştırmadan edemedim. Şöyle ki bu kontrolcüler arasında Logitech F710 oldukça ağır ve tetikleri sert bir ürün. IPEGA ise oldukça hafif ve tetiklerinin sertliği biraz da olsa Dualshock 3 tetiklerine benziyor. L3 ve R3 tuşlarının piksel aralığı tetiklere yakın bir genişlik izliyor. Simulasyon oyunlarını kontrollerden ince ayar yapmadan oynarsanız biraz uğraştırıyor. Ancak uygun ayarlar ile kablolara mahkum olmadan rahatça oyunun keyfini sürebilirsiniz.

ipega pg-9021 inceleme

Ürün Smart TV platformunu desteklemese bile kablo ile bağlandığında oynanabiliyor. Bilgisayar üzerinde ise oyun anında kontrolcüyü görmediğinde tuş atamalarından düzenleme yaparak sorunsuzca kullanabiliyorsunuz. Muhtemelen benim bluetooth cihazımdan kaynaklı olacak GTA V oyununda kontrolcüyü tanıtamadım. Ancak kabloyla taktığım anda algıladı. Bunların dışında F1 2015 oyununda da test edebildim. O oyunda da aynı şekilde tuş atamalarını yaptıktan sonra sorunsuzca kullanabiliyorsunuz. Eğer ürün oyun içinde hiçbir şekilde yanıt vermiyorsa TocaEdit Xbox 360 Controller Emulator programını kullanarak bilgisayara tanıtabilir ve kablosuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bunlar da hoşunuza gidebilir...