Android Hakkında 5 Şehir Efsanesi
Android işletim sistemi uzun süredir piyasada ve milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Doğal olarak, yıllar içinde epeyce efsane ortaya çıktı. Bu yaygın şehir efsanelerinden hangileri doğru? Ya da doğru mu?
Bir efsaneyi efsane yapan nedir? Bir efsane, genellikle uzun süredir var olan bir hikaye veya inançtır. İnsanlar bunun doğru olduğunu düşünene kadar tekrar tekrar olur. Birçok efsane, Android’in popülaritesindeki patlamayla birlikte ortaya çıktı. Gelin bazılarını çürütelim.
Android Telefonlar Daha Ucuz
Android ile ilgili en yaygın efsanelerden biri ucuz olmasıdır. Bu genellikle Android kullanıcılarına, özellikle de iPhone kullananlara bir hakaret olarak söylenir. Bu sadece fiyatla ilgili değil; aynı zamanda cihazların kalitesiyle de alakalı.
Gerçek şu ki, bazı Android telefonlar gerçekten ucuzdur, ancak çoğu değildir. Android, birçok farklı şirkete ait devasa bir cihaz ekosistemidir. Bu, hemen hemen her fiyat noktasında ve kalite düzeyinde bir Android cihazı olduğu anlamına gelir.
“Android telefonlar ucuzdur.” gibi genel bir açıklama yapamazsınız. Karşılaştırılabilir özelliklere sahip bir iPhone ve bir Android cihazı karşılaştırırsanız fiyatlandırma çok benzer. Bazı Android telefonlar ucuzdur; bazıları çok kaliteli ve pahalıdır. Çok çeşitli seçenekler var.
Android Virüslerle Dolu
Bir başka süper yaygın efsane, Android cihazların virüs ve kötü amaçlı yazılımlarla boğuşmasıdır. Gerçekte, Android bu durumda Windows’a çok benzer.
Kullanım çokluğundan dolayı Windows için macOS’a kıyasla daha fazla virüs ve kötü amaçlı yazılım var. Aynı şekilde, popüler olduğu için Android’e yönelik daha fazla virüs ve kötü amaçlı yazılım hedefleniyor.
Ancak, tıpkı Windows’ta olduğu gibi, Android’i akıllı bir şekilde kullanıyorsanız bu gerçekten büyük bir endişe kaynağı değil. Yalnızca Google Play Store’dan uygulama yüklemek ve güvenli olmayan bir web sitesiyle karşılaştığınızda tarayıcı uyarılarını dikkate almak sizi koruyacaktır. Android’de virüsten koruma yazılımı kullanmak zorunda değilsiniz, ancak isterseniz yapabilirsiniz.
Uygulamaları Kapatmanız Gerekiyor
Android tomurcuklanan yeni bir işletim sistemiyken, çok popüler hale gelen bir uygulama kategorisi vardı: Görev öldürücüler. Bu uygulamalar arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatır. İnsanlar performansı ve pil ömrünü iyileştirdiğini düşünüyor. Bu efsane bugün hala devam ediyor.
Gerçek şu ki, Android, arka planda uygulamaları işlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Android, arka plan görevlerini otomatik olarak yönetir ve daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulduğunda işleri kapatır. Bunu kendiniz yönetmeniz gerekmez.
Aslında, uygulamaları sürekli olarak kapatmak, telefonunuz üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Arka planda sizi bekleyen uygulama, onu açmak istediğinizde tamamen yeniden başlaması gerekiyor. Bu, duraklatılmış bir durumdan devam etmekten daha fazla kaynak gerektirir.
Android iOS’tan Daha Karmaşık
Çoğu insanda, iPhone’ların kullanımının kolay olduğu ve Android cihazların teknoloji konusunda daha bilgili insanlar için olduğu konusunda genel bir kanı var. Bu yüzden Android daha karmaşık bir işletim sistemi olarak kabul edilir.
iPhone’daki iOS kesinlikle çok basit bir işletim sistemi olarak başladı. Ancak o günler çok geride kaldı. iOS, eskiden yalnızca Android’de bulunan birçok özelliği kazandı. Bu, iOS’un eskisinden çok daha karmaşık hale gelmesine neden oldu.
Diğer efsanelerde de belirtildiği gibi, Android’in tamamını tek bir cihaz olan iPhone ile karşılaştırmak da adil değil. Samsung Galaxy telefonları iPhone’lardan daha karmaşık olabilir ama Google Pixel cihazlarının öyle olduğunu söyleyemeyiz. Tüm akıllı telefonlar bugünlerde çok şey yapabilir.
Android Çirkin
Biraz öznel bir efsane ile bitirelim. İnsanlar genellikle iPhone’ların hem yazılım hem de donanım açısından çok estetik olduğunu düşünüyor.
iPhone’ların fiziksel olarak iyi tasarlandığına çoğu insan hemfikir. Ancak iOS 2007’de piyasaya sürülmesinden bu yana büyük ölçüde aynı kaldı. Emojilerinin yıllar içinde ne kadar az değiştiğine bir bakın. Bu arada, birçok Android arayüzü mevcut tasarım trendlerine uyum sağladı.
Gerçekte bu efsanenin kişiselleştirme seçimlerine dayandığını düşünebiliriz. Tüm kişiselleştirme seçenekleri parmaklarınızın ucundayken Android’i “çirkin” hale getirmek çok kolay. Sistem yazı tipini Comic Sans yapabilirsiniz! Android, görünmesini istediğiniz gibi görünürken, iOS çoğunlukla Apple’ın görünmesini istediği gibi görünür.
Ben hep android kullandım akıllı telefonlarda ve gayet memnunum.