Steam’de Para Kazanma Rehberi
Steam ödeme seçeneklerine Türk Lirasını ekledikten sonra indirim dönemlerinde oyun fiyatları gayet makul fiyatlara inmeye başladı. Artık Türk oyuncular da birçok oyuna düşük ücretler karşılığında sahip olabiliyor. Bu yazımda kolayca kazandığım steam cüzdan kodu ve ücretsiz oyunlar ile hesabımda bulunan 1000’i aşkın oyuna nasıl sahip olduğumu açıklayacağım.
Bir Yerden Başlamak Lazım
Öncelikle yepyeni bir steam hesabınız varsa sıfırdan para kazanıp oyun almak biraz zorlayabilir. İşte bu anlatacağım yöntemleri öğrenmeden önce aldığım birkaç oyun:
Bunları sırf sadece oynamak için almıştım. Listede görülen satın alımlarda toplamda 6 oyunum olmuştu ve bunları oynadıkça kart düştüğünü gördüm. Araştırmalarım sonucunda bunların steam profil seviyesini artırmaya yaradığını gördüm. Ama bizi ilgilendiren kısmı diğer kısmı. Yani para kazandıran kısmı.
İlginizi çekebilir: Steam Oyun Koleksiyoncusu Vitrinine Herhangi Bir Oyun Ekleme
Bunu öğrenmem zor olmadı. Kartı topluluk pazarında satışa koyup sattığımda hesabıma para geldiğini gördüm. Evet oyun satın almak için kullandığım steam cüzdanım artmıştı. İşte bu da kartları satarken aldığım bir ekran görüntüsü.
Ücretsiz Dağıtılan Oyunlar
Üzülerek belirtmek isterim ki ilk resimdeki Left 4 Dead 2 ücretsiz olarak steam tarafından dağıtıldığında hem bir steam hesabım yoktu hem de bu durumdan haberim yoktu. Ama Payday: The Heist için geç kalmamıştım. Oyunu hesabıma ekledikten sonra onu da oynarken kartlar düştü ve onları da sattım. Sadece oyun oynayarak steam cüzdanım artmıştı. Sonra düşündüm: ‘Daha fazla ücretsiz oyun nasıl bulabilirim?’
Burada belirtmem gereken önemli bir konu da şu ki: Ücretsiz derken oynaması ücretsiz yani ‘free to play’ oyunları demek istemiyorum. Bunları istediğiniz kadar oynasanız da kart düşmez. Bildiğim kadarıyla oyun içi satın alım yapmak gerekiyor.
En başta facebook ana sayfamda birkaç sayfadan ücretsiz oyun dağıtıldığını görüp ilgili sayfaya girdiğimde benden yapılması istenen şeyler vardı. Facebook sayfasını beğenmek, Youtube kanalına abone olmak vs. Bunları yapınca hemen oyunu hesabınıza eklemek için gereken kod ekranda beliriyordu. Bu kadar basitti.
Hepsini Oynamak Mı Gerekiyor?
Bu yöntemle birçok oyun eklemiştim hesaba. O kadar çoğalmışlardı ki oyunları indirip açık bırakıyordum. Sonra idle master adlı programı keşfettim. Steam hesabımla giriş yaptığımda hesabımda bulunan kart düşmemiş oyunları tespit edip kartlarını düşürene kadar beni o oyundaymışım gibi gösteriyordu. Bundan iyisi olamaz herhalde. Çünkü bu program sayesinde zamandan ve yerel diskimdeki alandan tasarruf ettim.
Basitçe Anlatmak Gerekirse
Olayı en basit biçimiyle anlatmak gerekirse şöyle söyleyebilirim: Ücretsiz oyun veya oyun kodu bul. Hesabına ekle. Kartları düşür. Sat. Yani gördüğünüz gibi çok da karmaşık bir durum değil.
Ücretsiz Dağıtılan Oyunları Nereden Bulurum?
Bunları sayfalar, gruplar takip ettikçe buldum ve bu yazıyı yazmadan önce son adım olarak sistemli hale getirdim. Yani internette bir oyun ücretsiz olarak dağıtıldığı an haberim oluyor. Hemen bunu nasıl yaptığımı anlatayım: Dediğim gibi en başta facebookta takip ettiğim oyun sayfaları aracılığı ile haberim oldu bu konudan. Daha sonraları kendi çabamla bir sürü steam grubu ve çeşitli topluluklar buldum. Bunların listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Siteler
- Epic Bundle – http://www.epicbundle.com/
- Fanatical – https://www.fanatical.com
- Grab The Games – http://www.grabthegames.com/
- Reddit #1 – https://www.reddit.com/r/FreeGamesOnSteam
- Reddit #2 – https://www.reddit.com/r/FreeGameFindings
- orlygift – https://www.orlygift.com
- dlh.net – http://www.dlh.net/en/
- Topluluk – http://www.furkanozden.net/topluluk/forum/bedava-steam-oyun-kodlari
- Who’s Gaming Now?! – http://whosgamingnow.net/
Steam Grupları
- DonanımHaber Oyun Grubu – http://steamcommunity.com/groups/donanimhaber
- Traders Guild – http://steamcommunity.com/groups/TradersGuild
- Indiegala – http://steamcommunity.com/groups/indiegala
- Indie Game Bundles – http://steamcommunity.com/groups/IndieGameBundles
- Łowcy Gier – http://steamcommunity.com/groups/lowcygier
- Fanatical – https://steamcommunity.com/groups/wearefanatical
- EpicBundle – http://steamcommunity.com/groups/epicbundle
- GrabTheGames – http://steamcommunity.com/groups/Grabthegames
- WGN Chat – http://steamcommunity.com/groups/wgnchat
- mintgiveaways – http://steamcommunity.com/groups/mintgiveaways
- Humble Bundle Official – http://steamcommunity.com/groups/HumbleBundleOfficial
- dlhnet – http://steamcommunity.com/groups/dirtylittlehelper
- Painkiller Gaming – http://steamcommunity.com/groups/PainkillerGaming
- Hot Random Keys – http://steamcommunity.com/groups/HRKGame
- Orlygift – http://steamcommunity.com/groups/orlygift
- UltraShock Gaming – http://steamcommunity.com/groups/UltraShockGaming
Peki Sistemli Hale Nasıl Getirdim?
Bunu en son keşfettiğim ama listenin en başında yer verdiğim site reddit.com sayesinde yaptım. Yine başlıkta belirttiğim gibi sürekli takip etmek yorucu olacağından yormaması için reddit’teki ilgili konuların rss bağlantıları için IFTTT adlı uygulamadan otomatik bildirim ayarladım. Böylece yeni bir gönderi girildiğinde hemen bildirim alıyorum.
Alacak Oyun Bulamadıysam?
Her şey mükemmel gidiyor ve steam cüzdanınız kabardı. Mağazadaki oyunlar cüzdanı gıdıklamaya başladı ama oyun almak istemiyorsunuz. Size daha iyi bir fikir vereyim. Kuruşluk oyunlar… Özellikle indirim dönemlerinde çok olmak kaydıyla değeri 1 liranın altına düşen bir çok oyun bulunmakta. Ücretsiz oyunları alıp düşürdüğünüz kartları sattıktan sonra elde ettiğiniz gelirden alım/satım yoluyla yine kâr yapabilirsiniz. Dediğim oyunlara şu listeden ulaşabilirsiniz. Sayfayı dikkatle incelerseniz listedeki oyunlar fiyatı küçükten büyüğe doğru sıralanmış ve steam koleksiyon kartlarına sahip oyunlar. Yani kâr yapmak için alım yaparken bu özelliğin bulunmasına dikkat edin. Ve unutmayın. Bir oyunun kalitesini fiyatı belirlemiyor. Fiyatı ucuz olmasına rağmen fazlasıyla eğlenceli birçok oyun var.
Bundle Satan Siteler
Bir de bundle olayı var tabi. Yani paket halinde daha ucuza gelen oyunlar. Bundle şeklinde oyun satan siteler yine liste şeklinde aşağıda. Almak istediğiniz oyunları bu şekilde daha ucuza alabilir cüzdandan tasarruf edebilirsiniz. Ya da bir önceki başlıkta anlattığım gibi incelediğiniz pakette koleksiyon kartlarına sahip oyun bolsa yine kâr amaçlı satın alım yapabilirsiniz. Yukarıda gördüğünüz resimde bulunan Colin McRae Rally, DiRT Showdown, GRID 2, Hospital Tycoon, Operation Flashpoint: Dragon Rising, Operation Flashpoint: Red River ve Overlord isimli oyunların tamamını sadece 1$ yani yaklaşık 3 lira gibi bir fiyata almıştım. Grid 2 için aldığım bu paket için oyunun indirimli halinin o zamanki değeriyle 12.25₺ olduğunu düşününce 3 liraya gayet makul geliyor. Yanındaki oyunları söylemiyorum bile.
- Humble Bundle – https://www.humblebundle.com/
- HRK Game – https://www.hrkgame.com/
- Bundle Stars – https://www.bundlestars.com/en/
- Indiegala – https://www.indiegala.com/
İşte Her Şey Bundan İbaret
Steam profilimde gördüğünüz onca oyun ve indirilebilir içerik bu ücretsiz dağıtılan oyunlar sayesinde hesabımda yer aldı. Şu an yazıyı yazdığım şu dakika hesabımdaki oyunların indirimli haldeki toplam fiyatları 1000₺‘yi geçti. Ama ‘Bunların ne kadarına ücret ödedin?’ derseniz 100 lirayı geçmez diyebilirim. Bu harcamanın 2 yıl içinde gerçekleştiğini düşünürsek 100₺ devede kulak kalır.
Sağolun baya bi ücretsiz steam key aldım sizin sayenizde 🙂
Yapılan bütün işlemler detaylı bir şekilde anlatılmış hoş olmuş. Bunun dışında da alternatif steam grupları mevcut ama onları teker teker bulmanız gerekiyor. Bedava steam keyleri paylaşımlarını aktif yapan platformları da takip etmeniz işinizi kolaylaştırır
aga ama biz bunları satçaz ama hespi 6 kuruş 19 kruş falan biz bunlardan para kazanamıyzki
Birkaç oyun üzerinden hesap yaptığında düşük çıkması normal. Uzun vadede 200 oyunu hesap katarsan yaklaşık 60 liraya yakın para yapıyor.
Ayrıca kart düşmesi olayında steam levelinizle de ilgili. Leveliniz ne kadar yüksekse o kadar kart düşme olasılığınız var. Ayrıca “idle master adlı programı keşfettim” demişsiniz. Bu yasak bir işlem. Yakalandığınız takdirde steam hesabınız banlanabilir ve hesabınızdaki oyunlarla beraber zamanınızda havaya uçar.
Ayrıca oyunların tüm kartlarını düşürmeye çalışmayın. 1 oyunun tüm kartları 1 kişiye düşmüyor. Yani 5 kart varsa ne kadar oynasanız da 5 kartın hepsi size düşmez. Buradaki maksat pazar canlanması. Siz kartları düşüremediğiniz için satın almak zorunda kalıyorsunuz. Size düşen kartlarda karşıdaki arkadaşa düşmüyor. O da sizden alıyor. Böylece pazar canlanıyor.
Merhaba Mesut, değerli yorumun için teşekkürler. Hesap engelleme konusunda söylediğin şeyin haklı bir gerekçe olduğunu sanmıyorum. Yani bunu bahane edip hesabıma herhangi bir işlem yapılacağını düşünmüyorum. Ayrıca idle master programında kaç kart hakkınız kaldığı yazıyor. Oradaki hakkınıza göre bütün kartlar düşüyor. Senin demek istediğin kart koleksiyonu ile ilgili sanırım. Kalan kartların parasını da koleksiyonunu yapmayacağınız kartları satarak çıkarabilirsiniz. Örneğin 15 kartlık koleksiyonu tamamlamak yerine 5 kartlık koleksiyonun kalan 2 kartını almak daha mantıklıdır diye düşünüyorum. Level konusunda da kart düşürme olasılığından bahsetmişsin. Hızlandırma paketini kast ediyorsan 50 level olduğunda hızlandırma paketi düşürme olasılığın %100 artıyor. Steam’in koleksiyon kartları ile ilgili rehberinde oranları bulabilirsin.
Çok faydalı bir blog ve çok faydalı bir yazı olmuş 🙂
Benim steam levelim 0 ama yinede kart düşürebilirmiyim
Steam’in bazı özelliklerini kullanmanız için toplamda 5 dolarlık satın alım yapmanız gerekmektedir.
Çok faydalı bilgiler teşekkürler
Çok yararlı bir yazı olmuş bunları tam olarak bilmiyordum, ThatsGameBro diye bir site var ve tüm bu dediğiniz şeyleri tek bir sayfada topluyor, reklam olmasın diye link vermiyorum ama zaten Google’da aratırsanız bulursunuz.
Amacımız bir yöntemimiz farklı 🙂